https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Devet živil, ki osrečujejo

18.10.2012  

Potrebujete nov zagon? Glede na nove raziskave se lahko zaradi nekaterih živil počutite boljše in srečnejše.

Temna čokolada

Ne samo, da je slastna, temna čokolada vsebuje tudi veliko magnezija, kateri pomirja mišice in zmanjša anksioznost. Vsebuje tudi triptofan, ki pomaga zmanjšati simptome depresije.

Losos…

...in oreščki – ti živili sta bogati z omega 3 maščobami, ki pomagajo v boju proti depresiji in nihanju razpoloženja. Poleg tega pa tudi izboljšujeta spomin in koncentracijo.

Špinača

Ta zelena listnata  zelenjava je založena s folno kislino in vitaminom B za katera je bilo ugotovljeno, da izboljšujeta razpoloženje. Špinača je tudi antioksidant, ki deluje tako, da zaščiti možganske celice pred prostimi radikali, ki lahko privedejo do pomanjkanja energije in nihanja razpoloženja.

Piščanec

Belo piščančje meso vsebuje vitamin B12, ki pomaga umirjati telo (nizka raven vitamina B12 pripelje do slabe volje in utrujenosti).

Tofu

Navaden tofu res ni najboljšega okusa, vendar pa je okusen v juhah in zelenjavnih jedeh. V tofuju najdemo sestavine, ki sproščajo mišice.

Foto: sxc.hu

Avokado

To okusno zeleno sadje vsebuje serotonin,ki ga imenujemo tudi “hormon za srečo” saj igra glavno kemično vlogo pri občutenju sreče. Avokado je dober tudi za kožo, lase in nohte.

Grški jogurt

Ne samo, da je čudežna hrana, probiotiki v grškem jogurtu pomagajo izboljšati razpoloženje in imunski sistem.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je poln tenina, ki delujejo pomirjajoče.

Jagodičevje

Ameriške borovnice, borovnice, jagode in maline vsebujejo veliko antocianov-hranilnih snovi, ki pomagajo zmanjšati stres in depresijo.

Vir: cosmopolitan.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2012 ob 6:57 Bajsi gost

      Ja ka pa svinska ribica znaš kak si srečen da jo vidič tak lipo spanerano. Pa dobra domača jurka pa kostanji, tak ti lipo igrajo v glavi pa šče napinja te od kostanjov.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2012 ob 17:04 hehe gost

      če znan do 10 šteti je tu samo 9 živil naštetih ... lejko naslov spremenite :))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.