https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki v Lendavi odobrili nakup zemljišča za izgradnjo razglednega stolpa

Lendava, 19.10.2012 ob 10:45  

Za elektorje volilnega telesa v Državni svet so bili v Občini Lendava imenovani Ladislav Kiralj, Janez Somi in Simon Šebjanič. Svetniki so potrdili nakup zemljišča za izgradnjo razglednega stolpa.


Na 27. redni seji občine Lendava so se člani občinskega sveta seznanili z realizacijo proračuna v prvem polletju letošnjega leta. Prihodki občine so bili v prvem polletju realizirani v višini 4.334.487 evrov, oziroma 33 odstotkov planiranih prihodkov, ker se v prvem polletju še niso realizirali prihodki za investicije in iz proračuna EU. To realizacijo pričakujejo v drugem polletju. Odhodki so se realizirali le v višini 28 odstotkov, kar pa je posledica načrtovanih investicij, ki še niso dokončane.

Lendava v pričakovanju razglednega stolpa

Svetniki so sprejeli Predlog sklepa o spremembah in dopolnitvah Načrta ravnanj s stvarnim premoženjem Občine Lendava v letu 2012, a so iz predloga izvzeli nakup poslovnih prostorov Blagovnice, ker niso dobili pojasnila, za kakšne namene želi Občina kupiti omenjene prostore. Spremenjeni načrt sicer zajema tudi nakup zemljišč v Dolgi vasi, kjer naj bi se zgradil razgledni stolp, in nakup zemljišč za širitev industrijske cone.

Znani dobitniki občinskih priznanj

Potrdili so tudi predlog sklepa o podelitvi priznanj občine Lendava za leto 2012, ki jih bodo podelili ob obeležitvi občinskega praznika v prihodnjih tednih. Plaketa občine Lendava bo letos šla v roke Cimermanu Bela, predsedniku Društva vinogradnikov Čentiba, priznanja bosta prejela Katarina Šömen iz Društva upokojencev Lendava in Nada Toth Bošnjak, otroška mladinska zobozdravnica. Z nazivom častni občan občine Lendava bodo letos okitili grafika in umetnika Dana Reisingerja iz Izraela, priznanje za najlepše urejeno naselje v občini Lendava pa bo dobilo mesto Lendava.

Med občani se širi kultura neplačevanja

Župan Anton Balažek je svetnike opozoril na širjenje kulture neplačevanja občanov, zaradi katere naraščajo terjatve do občanov, ki ne plačujejo stanarine in komunalnih storitev. Kot je župan še pojasnil članom občinskega sveta, je Občina Lendava drugim občinam partnericam pri izgradnji Pomurskega vodovoda ponudila, da vstopijo v EKO-PARK s solastništvom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2012 ob 12:54 Mia gost

      Čemu pa bo služil ta razgledni stolp? Vlaga se naj v zaposlitve, potem bo tudi rešen problem neplačevanja položnic. Koliko le vlečejo ti paraziti za sejnine? Zaposleni in penzionisti, v službi se jim sigurno tudi obračuna delovni dan, pa še dodatni davkoplačevalski denar pokasirajo. Škoda, da je v javni upravi višek le najnižji sloj, tisti, ki se pa celo življenje švercajo, pa krojijo usodo drugih!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2012 ob 13:33 en nepomemben gost

      Zakaj bi občina vlagala v zaposlitve? To morajo delati podjetja in posamezniki. Občina mora narediti dobre pogoje za gospodarstvo. Izgleda, da nekateri še vedno živite v svinčenih časih in pričakujete, da bodo država in občine priskrbele službe. Že tak imajo preveč zaposlenih ...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2012 ob 21:57 gost ---laci vdari ga po taci gost

      In ka do gledali dol iz stolpa ? Prazno zaspano napuščeno Lendavo in okroug malo goric ter Hadikovo kapejlico '? Ka pa ma štoj v Lendavi le zaviditi ?Madžare ka živijo pri nas in nočejo govoriti prekmursko ?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.10.2012 ob 6:25 ekneš gost

      Še ena modrija več , za kaj drugega itak nega pameti. Mogoče pa to iščejo. Zapravljanje denarja ...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.10.2012 ob 8:04 ištvan gost

      kakšnoga turista več de pa stolp sigurno gor v gorice potegno... razgled na lejpo lendavo pa okolico je rejsan nej slaba zamisel!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.10.2012 ob 8:12 pišta gost

      "kakšnoga turista" : res velki hasek . Razgled- celofan je res lepi , samo je vsebina bolj tak....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.10.2012 ob 15:15 lendavčan gost

      Lahko kupujejo na račun revnih ki jih stoji kakih 300 občanov za mleko in testenine, a Stolp pa rabijo da gledajo kako 20 % občanov živi v revščini občinski svetnik pa 300 € sejnine KAPITALISTIČNA DIKTATURA

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.10.2012 ob 21:21 wtf gost

      ja, ja, če hočeš daleč videti v prihodnost, rabiš velik STOLP. mogoče ga bodo pa dajali v najem še posrancem in vladi. Pa zakonsko bo treba uvesti prepoved gledanja na jug- zna se "što južnije to tužnije".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.