https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Pušči praznovali 50. obletnico vrtca in desetletnico krajevne skupnosti

Pušča, 19.10.2012 ob 12:48  

Danes je na Pušči potekala slavnostna prireditev ob 50. obletnici obstoja vrtca Romano na Pušči in 10. obletnici krajevne skupnosti.

Pol stoletja dela je minilo na področju predšolske vzgoje in odpravljanja socialnih neenakosti, boja proti diskriminaciji in družbeni odbojnosti ter vzgajanja v strpnem in pripravljenem okolju, opisuje plemenito delo in pot polno truda, uspeha in razvoja. Tako so danes na Pušči ob zlatem jubileju proslavili 18. 250 dni sreče, smeha, solz, veselja, žalosti, uspeha, truda,  ponosa in predvsem obstoja vrtca.

Vrtec Romano na Pušči danes slavi svoj abraham, zato so MO Murska Sobota, krajevna skupnost Pušča in vrtec Romano priredili slavnostno prireditev z visokimi gosti. Med gosti so bili župan MO Murska Sobota Anton Štihec, Stane Baluh z urada za narodnost, ravnateljica vrtca Bernardka Marič, poslanec državnega zbora Dean Židan, predstojnica Zavoda za šolstvo, predstavniki ameriške ambasade, občinski svetniki MO Murska Sobota, predstavniki krajevnih skupnosti in mestnih četrti.

Župan MO Murska Sobota Anton Štihec je v izjavi povedal, "da je 10. letna obletnica krajevne skupnosti Pušča in seveda 50. obletnica vrtca Romano lahko svetel vzor in zgled celotni Sloveniji in širši Evropi, saj namreč to, da je samostojna krajevna skupnost, je že velik dosežek. Marsikaj se je postorili v teh 10. letih, bili so seveda vsi zaslužni prejšnje vodstvo, sedanje vodstvo, prejšnji svetnik, sedanji svetnik vsi tisti, ki so pomagali. Kar se pa tiče 50. letnice vrtca Romano so pa najbolj zaslužni takratni ljudje, ki so pred petdesetimi leti predrli led in takratni vodilni na občini in seveda častna krajanka Vera Flisar takrat prva vzgojiteljica v vrtcu Romano. Župan je v svoji izjavi poudaril tudi, da bi bil zelo vesel če bi bilo več sodelovanja med MO Murska Sobota in krajevno skupnostjo Pušča, da krajevna skupnost Pušča nebi v svojih zadevah solirala in bi delala v dogovoru z MO Murska Sobota. Tudi današnja proslava je bila malo solirana, saj brez MO so se nekateri pogovarjali z ameriškim veleposlaništvom, vrtec je pa seveda občinski. Saj če se nekaj dogovorimo, dela se pa na drugače to ni pravi način, saj sem tudi predsedniku krajevne skupnosti in romskemu svetniku Darko Rudašu povedal, da to ni pravi način in če bomo v bodoče tako delali vsak po svoje in bodo oni solirali, ne bomo nadgrajevali tisto kar so naši predhodniki pred petdesetimi leti gradili. Moremo sodelovati, si izmenjavati mnenja in se v vsakem primeru na koncu skupaj dogovoriti, ne pa da se za nekaj dogovorimo potem se pa drugače naredi, saj to ni pravi način in upam, da se bo to v prihodnosti spremenilo".

In zapeli so...prvi obiskovalci vrtca Romano in sedanji obiskovalci vrtca.

Častna krajanka Vera Flisar prva vzgojiteljica v vrtcu Romano.

Eden izmed prvih obiskovalcev vrtca Romano in sedanjji obiskovalec vrtca Romano.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2012 ob 14:10 prebivalec MO MS gost

      Ali je PUŠČA 51.država v ZDA, ka so imeli goste iz ameriške ambasade. Ali pa do mogoče v ameriški profesionalni nogometni ligi špilali, ka v Sloveniji z njimi nišče nešče? Vse najboljše na koncu ob 50. letnici vrteca, pa KS PUŠČA, samo rejsan ne vem ka so amerikanci tu delali. Mogoče so nove pejneze poslali za dokončanej kanalizacije, ali pa slačilnic ???

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2012 ob 16:58 robin gost

      me prav zanimle kelko od teh ciganov vrtec pačuvle???

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2012 ob 17:11 Zblojeni gost

      robin::::: Zadosta!!!!!!!!!! Pa še nekaj nej so vsi cigani.........Smo pa edini ka mamo vrtec cigani ___pavri..... ČESTITKE občini in županu ka smo tou skouz spravili!!!!!!!!!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2012 ob 17:35 Karli gost

      Bravo Pušča ;) LP iz Ljutomera !

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.10.2012 ob 17:39 IGE gost

      KACJANA SO NEJ POUZVALE KA BE TRAK VREZO!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.10.2012 ob 18:15 KIJHHHH gost

      PREKMURSKA BANDA KA VAN PA NE PASE

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.10.2012 ob 18:20 ROBIN gost

      gost - Zblojeni KELKO PA JE TE DRUGE DECE TAN???????????????????????? AJDE ZLAŽI SE! POZNAN KAK JE V VAŠON VRTCI. NO KELKO JIH PLAČUVLE VRTEC????

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.10.2012 ob 20:51 KIJHHHH gost

      PA ROBIN KA TEJBE TOU BRIGA ZA SEJBE SE BRIGAJ DOSTI OBCINE NA CIGANSKE PEJNEZE ZIVIJO PA JE DOBRO TAK KA NE BOJ TAK PAMETEN KMET

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.10.2012 ob 20:56 s gost

      Kijhhh dfvfdggg navci se pisati in ne motaj. Robin ge se tau tudi pitan.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.10.2012 ob 21:00 JZ gost

      ROBIN NEJ PAMET KA SAN MALO BOLE PISMEN KAK PA TIJ

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. smrt
      19.10.2012 ob 21:36 smrt

      ;:-replika ----Karli ! Vidi se da vsaki svojim čestita .Kak te tou ka ni bilou največje zagovornice Čebašekove in Škrbičeve in njima podobnij ? Pa od Brajdičevij nišče nej prišo ?Zdaj so se pa mastijli za naše žulje .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. smrt
      19.10.2012 ob 21:38 smrt

      Čudno ka ŠINJEK nej mel gouvor tudi ? Ja pomagati njim trbej ker so manjšina in ogrožena vrsta tak kak Aborigjini v Australiji .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.10.2012 ob 7:20 lol gost

      V ta vvrtec hodijo tudi,neromski otroci ki pa jih je že več kod pa romksih,tolko za info!!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.10.2012 ob 15:29 xp gost

      nevem zakaj vas zaboli srce ko imajo romi nek svoj dogodek, kot naprimer 50.obletnico vrtca, 10.obletnico krajevne skupnosti , lahko bi bili vsi veseli in ponosni da imate v svoji bližini tako dobre rome.nevem zakaj taki komentarji. Bil sem na njihovi proslavi in bilo je zelo lepo in me zelo veseli in sem hvaležen romom da sem bil prisotem na tako lepi odlični proslavi. Drugič ko bodo imeli neko proslavo v Pušči si vzemite malo časa in se udeležite neke proslave in boste sami občutili in boste spoznali da so romi res čudovit narod in lepo je biti med njimi in se družiti z njimi, lep pozdrav.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.10.2012 ob 19:06 gospa gost

      pozdravljeni.....ka van neka poven za vse tiste keri ste tak male pameti!!!vrtec na Pušči plačujejo vsi romski stari pa vsi neromski starši, saj če bi spremljali kaj našo državo te bi znale ka je država sprejela takši zakon ka vsak stareš mora plačevati vrtec pa ne glede če je Rom ali nerom, telko za informacijo........ka se pa tiše vrtca na sploh pa neven ka van ne paše saj pa v ton vrtci so več neromski otroci kak romski, ite malo pogledat v vrtec pa te vidle ka je več bejlih kak črnih tak ka prosin ne bunte se telko če Romi majo kakši dogodek.....lejko so ponosni na tou ka so meli prvi Romski vrtec v takratni Sloveniji pa Jugoslaviji pa še dandanes je ta vrtec znan po celotni Evropi, tak da čestitke ob taki obletnici!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.10.2012 ob 21:25 robin gost

      gost - gospa ČE ŽE NEKAJ PIŠEŠ PROSIM NE BLEFIRAJ! Ker laži z vaših strani je več kot preveč! Bom se pa o tem pozanimal, ker poznam nekaj ljudi, ki z vašimi v vrcu sodelujejo!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      20.10.2012 ob 23:08 PUSCA gost

      ROBIN PA TIJ SI NAVADEN KMET

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      20.10.2012 ob 23:11 PUSCA gost

      OPROSTI ROBIN GOSPA PA TIJ SI NAVADNA KMETICA IDI NA NJIVO PA TAN OSTANI KA ZA RACUNALNIK SI NEJ

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      21.10.2012 ob 19:37 gospa gost

      gost PUŠČA in gost ROBIN vidva pojdita najprej v prvi razred osnovne šole in se navčita osnovnega bontona no če sploj znata ka je tou pa te pišta po neti ka s ten kak pišeta samo kažeta kak sta zaostaliva.....mislin samo smijati se je iz vajiva...ha ha ha ha ha.......gost PUŠČA sicer je pa sramotno ka si iz Pušče če že maš takšo ime pa še ti sam si proti vrtci tak ka ja kak pa te drugi nemo prouti van.....resno katastrofa ste tan!!!sicer pa lepo bodita pa malo se smirita

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      30.03.2014 ob 8:18 bvgjh gost

      da boste bolj seznanjeni se vrtec ne plačuje edina rešitev za vas nerome da pripeljete svoje otroke v ciganski vrtec pa boste nekaj privarčevali samo morali se boste sprijaznit da bodo postali vaši otročički mali cigančeki rešitev za nerome v tej recesiji hha hha

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.