https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V občini Dobrovnik oklestili proračun

Dobrovnik, 22.10.2012 ob 11:20  

Na 18. redni seji Občinskega sveta Občine Dobrovnik je svet potrdil kandidaturo Marjana Kardinarja kot predstavnika lokalne skupnosti na volitvah v Državni svet RS. Za elektorja je bil potrjen Bojan Gavrič.


Občinski svet se je na sredini seji seznanil z realizacijo polletnega proračuna. Prihodki iz proračuna so se v prvem polletju realizirali v višini 780.349,83 evrov oziroma v 24,6 odstotkih realizacije plana, odhodki pa v višini 991.511,55 evrov, kar znaša 31,3 odstotke plana.

Mnogi projekti preloženi

Občina Dobrovnik v rebalansu predvideva realizacijo prihodkov v višini 2.328.995,06 EUR, kar predstavlja 73,5% realizacijo planiranega in odhodke v višini 2.327.929,03 EUR, kar predstavlja 73,5% realizacijo plana. Do zmanjšanja proračuna je prišlo zaradi počasnih postopkov državnih razpisov in posledično prenosa investicij v naslednja leta. V tem letu tako ne bodo realizirani naslednji projekti: Vrtec Dobrovnik, Pomurski vodovod »podsistem A«, del investicij iz dvoletnega programa urejanje komunalne in cestne infrastrukture v projektih KPC in Vaška jedra. Predlog rebalansa je svet po skrajšanem postopku sprejel.

Končno ureditev OPN-ja

Župan Marjan Kardinar je občinski svet seznanil tudi s zaključevanjem izdelave Občinskega prostorskega načrta (OPN) Občine Dobrovnik. Priprava OPN-ja je trajala kar šest let, kar je posledica dolgotrajnega usklajevanja in pridobivanja soglasij. Kot je povedal župan je to tudi razlog za zamujanje z nekaterimi projekti, ki zaradi prepočasne izdelava OPN-ja morda ne bodo več zanimivi za investitorje.

Dobrovnik s prenovljenimi cestami

Sicer pa v občini Dobrovnik trenutno tečejo investicije v Kmetijsko poslovi coni, pri čemer je komunalna infrastruktura in asfaltiranje ceste v dolžini cca dva km že končana, pločniki in nadgradnja čistilne naprave pa se bo izvajala v prihodnjem letu. V projektu Vaška jedra je končana spodnja cesta ob Bukovniškem potoku, preostale načrtovane ceste in šolske pešpoti pa se bodo prav tako izvajale v prihodnjem letu.

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2012 ob 16:46 123 gost

      Ne bodo pa preloženo tekmovanje v oranju

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2012 ob 17:56 sdgas gost

      niso drugo leto volitve ? :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2012 ob 17:46 gost gost

      Če de vse po sreči, do volitve 2014. Pa nej meti vüpaja ka de kaj boukše. Do se pa edni te isti prasci k koriti porinouli. Eni so že tak dugo poulek, ka so že f korito spadnoli pa ne nejdejo vö. Al pa neščejo, ka je f koriti preveč lepo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.