https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vaše mnenje: Podpirate Semoliča in Štruklja pri protestih?

23.10.2012 ob 8:10  

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so včeraj izrazili nestrinjanje z načinom razreševanja krize v državi. Prepričani so, da predlagani varčevalni in drugi ukrepi vlade niso prava rešitev.

Za mesec november so zato napovedali demonstracije. Natančen datum bo znan, ko bo jasno, katere sindikalne centrale se bodo še pridružile protestom. Proteste je sicer v minulih dneh že napovedoval predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj.

Kakšno je vaše mnenje o napovedanih protestih? Jih podpirate ali ne?

Izrazite svoje mnenje v naši anketi – KLIKNI TUKAJ

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2012 ob 8:46 anti semolič gost

      tevi dvej barabi bi ge na 40 dnevnon posti držo,kaserata nenormalno dobre plače ka jezik vrtijta pa nikšoga haska...na konci 40 dnevnoga posta pa še maraton naj bežita

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2012 ob 8:52 SD gost

      bole antipatičnoga človeka kaj je Štruklin nega nindri na svejti..

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2012 ob 9:03 1. razred gost

      Sem prepričan, da so šolniki toliko pametni, da se ne bodo dali ponovno zmanipulirati in voditi za nos, saj se jih večina zaveda, da so potrebne reforme, te, ki so jih pa doživeli 1. septembra pa sploh niso bile take, kot so jih strašili. Štrukelj jih očitno želi zlorabiti za svoje politične namene......in se je zafrknil!

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2012 ob 9:22 ANTA gost

      Semoliča JE BARABA NA PRVEM MESTU IN SOKRIVEC SLOVENSKE GOSPODARSKE, DRUŽBENE KRIZE! NAROD PA GA PO OVČJE ŠE DALJE SLEPO PODPIRA! KDO SE MALO RAZUME V TEORIJO IN PRAKSO DRUGIH RAZVITIH DRŽAV VE, DA SO PRI NAS SINDIKATI MAFIJA IN BARABE PRVE KALASE. Ampak kljub informiranosti je folk še vedno v sindikataj...Zakaj pa nevem

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2012 ob 10:33 gost gost

      sploh NE. polne riti imata, baza ju ne podpira. zmanjšati sindikalni aparat

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.10.2012 ob 10:58 34343434 gost

      Sindikati majo samo tri podpornike. Problem pa je, ka so tej fejst močni. Türk, Janković in Kučan. V ton so pa fejst podobni silan pred osamosvojitvijo, keri so napravili vse, ka se ta ne bi zgodila.. Te jin je spodletelo. Mo vidli, kak de zaj.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.10.2012 ob 11:37 goliotoknazaj gost

      rajši te podperali zdajšnjega "velikoga vodjo"?;šteri je še lani bil proti reforman,zdaj pe mu je že ura odbila 12?Vse de pa zgorelo na delavcih.Ta politična opcija ka je zdaj na vladi je tomi največ krijva,ka mamo tajkune šterim nišče nikaj nemre.Naj tem in podobnim poberejo vkradnjeno,pa nede več krize.Pa nemre inačik biti,či pa je sam premier v kazenskom postopki.Zdaj te se pa na delavce in sindikate spravlali,šteri še itak bar malo delavca ščitijo.Zato bi pa nucali nazaj Goli otok,ka bi tam bili razni tajkuni in vsi tisti,ki so jim to omogočili z "velikim vodjo" na čelu!!

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.10.2012 ob 12:25 protesti delajo zgubo gospodarstvu gost

      ----- što koli bi bil na vladi , bi mogal tou napraviti , če pa nebi , pa adijo in te bi tij """ goli otoknazaj """"" fejst na tenko piskal. Razpredaš o stvareh , ki jih ne poznaš , še več , pozabljaš , da si si izbral kapitalistično ureditev , v tem primeru je socile bolj malo. Turk pride , se naje in brez proteze nasmeji in več sploh neve če pomurje spada k sloveniji , Jankovič je pomurske prodajalce oguljofal , da ne govorimo// glede reforme lansko leto in danes je bistvena razlika ampak ravno kriza je to reformo sedaj še malo bolj zaostrila, ja lanska reforma je bila pisana Štruklevim ovčicam pisana na kožo, gospodarstvo in ljudje s štiriletnimi srednijimi šolami in navzdol pa 50 let dela (vzemi si čas preberi in primerjaj, po vsej verjetnosti pa sploh ne veš kje se to nahaja .Ljudje pa najraje uprabljajo ulične čenče in zelo malo preberejo o delovanju državnega aparata, tako da raje pusti takšne kočljive stvari, zgleda da bi ti ali VI rešili slovenijo, kaj čakate ?????

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.10.2012 ob 12:34 delavec gost

      protesti delajo zgubo gospodarstvu ti si navaden BEDAK!!!!! Ti bi verjetno najrajši bil,ka bi mi delavci delali zašenki,ali pa celo nosili svoje pejneze k kapitalistom. Nej samo demonstracije ;potrejbna je REVOLUCIJA!!!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.10.2012 ob 13:02 smrkci gost

      Ne,ker dosedaj niti eden sindikat ni pomagal delavcem ko so izgubili službo pred stečajem in po stečaju. Vodilni v sindikatih so predobro plačani ker jih delavci plačujejo in dosti govorijo nič pa ne naredijo za delavce.V javnem sekturju jih je polovico preveč in jih je treba odpustiti,učitelje v pisarnah na bankah itd...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.10.2012 ob 13:10 majk gost

      Vsak normalen človek ima teh dveh manipulantov že zdavnaj poln k.... Zavajata, izsiljujeta in zlorabljata članstvo. Upam, da jima tokrat ne bodo množično nasedli.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.10.2012 ob 14:25 protesti delajo zgubo gospodarstvu gost

      gost - delavec še enkrat preberite ,to pa je tipičen dokaz nepoznavanja funkcioniranje raznih x resorjev in tudi samega podjetja , - dajte mi kar mi pripada , za vse ostalo me boli ....... , ja / zato pa je najlažje nasedat tem premetencem , ki zgolj ščitijo samo svoj stolček in manipolirajo s delovno silo gospodarstva in tlačanov v javnem sektorju--------- se je kdo vprašal ali pa pozanimal koliko naši zdomci plačujejo sindikat, sindikat pokrije izgubo tistega dne , doma pa še minimalnega ficka neb plačali da o drugih stvarene razpredamo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.10.2012 ob 15:20 aaa gost

      zaj na kunci do sindikati krivi, ka nas janša šče do kosti obrati!!! BUDALE!!

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.10.2012 ob 15:53 sindikat gost

      jebeš ti sindikat,oziroma vodilne ka gledajo samo za sebe.Zakoj že ednau ne povejo kelko majo plače oni.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.10.2012 ob 16:13 go0st gost

      oba dva mata nad 3000 evri plače.. pa se čudite ka tak galamijo? :) nika so nej bogše od vseh strank... ge so bili ? ka so napravili kda mura padnula? pomurka? nige... čičali v ljubljane.... BANDA

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.10.2012 ob 20:20 gost gost

      sindikatom je v prvi vrsti pomemben denar,da si lahko izplačujejo lepe plače in v današnjem času živijo v nekem drugem svetu.Za delavce jim je malo mar in ,če firma propade se obnašajo kot "POGREBNI ZAVOD".Za sindikat si član in zanimiv dokler plačuješ članarino in polniš njihovo malho,če pa zgubiš službo se ljubezen konča.Zato bi morali te komonistične sindikate raztirati in ostanoviti sindikat, ki bi bil v službi delavcev.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.10.2012 ob 22:32 Carlos gost

      Pri nas sindikati vodijo državo. Zato pa smo tam, kjer smo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.10.2012 ob 23:17 ha ha ha gost

      Gda je pa janša podpejro sindikate ka so njemi pomagali rušiti pahorovo vlado in z referendumami blokejrali ukrepe kere zdaj sam uvaja je bilo pa vse super. Meni je edino hecno da sindikati že drugič nasprotujejo istin ukrepom, edijno janšeki je prvič tou pasalo zdaj jemi pa več ne paše. Totalen hinavec! Isto kot več ali manj vsi tu gori ka ste se oglasili v toj temi. Navadni hipokriti. Semolič je rejsan navaden seronja ali za vas ene je bil pa heroj ko je skupaj z študentami delo prouti pahori. Zdaj pa sindikati skupaj s študentami delajo proti še večjin hinavcon kot so oni sami, zdaj je pa nevola. Vej pa vsen je znano kako so nastali sindikati v ameriki. Mafijski produkt keroga so celi čas zlorablali največji mafijski šefi. In to delajo še danes. Janša, pahor, jankovič pa ostala mafijsko politična golazen dela to zdaj pri nas. Sindikati so pa kak kurbe, prodajo se najboljšemi ponudniki. Je pa ena resnica še pri celi tej stvari, če nebi bilo sindikatov bi delavci bili še večji sužnji raznoraznih tajkunov pa velekapitalistov kot so zdaj.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.10.2012 ob 23:21 ha ha ha gost

      gost - aaa zaj na kunci do sindikati krivi, ka nas janša šče do kosti obrati!!! BUDALE!! 23.10.2012 ob 15:20 ___________________________________________________________ To zgoraj je pa čsta resnica, edino ovce to ne vidijo in nedo vidlie. V največji revščini do še vedno vzklikale mafijskemi orožari.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.10.2012 ob 9:22 Pika gost

      Semulič zastopa delavski razred, res, da se drži stolčka, ampak če ne bi bilo njega, kdo sploh bi se še ukvarjal z nami. Že tako se bije težki boj z novodobnimi kapitalisti, ki so delavce zasužnjili. Zato podpiram proteste saj tako ne gre več naprej, po moje je pa blizu revolucije. Ne podpiram pa Štruklja saj učitelji in ravnatelji imajo že tako visoke plače, malo pa jim je mar za učinek. Danes, ko so starši preobremenjeni otroke pustijo v podaljšanem bivanju z namenom, da si tam ob pomoči vzgojiteljice naredijo nalogo in se še nekaj malega učijo, pa dobiš odgovor, da to ni v njihovi pristojnosti, glavno je, da imajo to delo dobro plačano.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.10.2012 ob 9:35 re gost - ha ha ha/pika gost

      ....(Je pa ena resnica še pri celi tej stvari, če nebi bilo sindikatov bi delavci bili še večji sužnji raznoraznih tajkunov pa velekapitalistov kot so zdaj.) bejži no.....do takrat, ko bodo ti semuliči na vladi sindikata, ne bo nič drugače....sindikate raz*ukat do konca, pa na novo, tisti, ki niso pokvarjeni naj bodo sindikalisti in tisti, ki niso najslabši delavci v firmi...!!! do takrat je brez veze, samo koristijo tvojo teorijo....kao, če ne bi bilo sindikatov, kaj bi bilo....takšnih res ne rabimo!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.10.2012 ob 9:46 Čika-.pajo gost

      Krize niso povzročili delavci z svojimi mizernimi plačami,Zakaj ? ker delavci in delavke nismo bili požrešni ter nismo izvajali finančnih transakcij i.Če pa so jih ža so pristali v stečajih in brez vsakega imetja. Ali lahko to isto trdimo za ostale KAPITALISTE ? ne ne moremo ! ker tudi delavci čeprav nimamo kapitala nismo neuki in nismo slepi, bi pa nam marsikdo rad odvzel tudi to.Kar se pa tiče sindikatov pa moram povedati to HVALA BOGU DA OBSTAJAJO, čeprav se večkrat ne strinjam z njihihovimi ali našimi metodami.Je pa res ZAKAJ KORISTIJO DELO SINDIKATOV TUDI NEČLANI IN zakaj sindikati morajo izvajati medsebojno solidarnost.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.10.2012 ob 9:55 Bajsi gost

      gost - re gost - ha ha ha/pika ti si pa sigurno eden od ovih šterih ma naša država pun k. Sigurnoi ti je nešče to pomago napisati ka eden san nemre telko norosti vkup spraviti.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.10.2012 ob 10:21 brezv gost

      gost - majk Vsak normalen človek ima teh dveh manipulantov že zdavnaj poln k.... Zavajata, izsiljujeta in zlorabljata članstvo. Upam, da jima tokrat ne bodo množično nasedli. Če pustimo leve in desne - sindikati sami se morajo notranje očistiti.....s tema dvema (Štrukelj, Semolič) nimajo kredibilnosti. In to spoznavajo tako člani, kot nečlani sindikata....čimprej, tem bolje! ..beš takšen sindikat??!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.10.2012 ob 14:44 gost gost

      razlika med njima je edino to da je semolič totalen nesposobnež pa bebček, štrukelj pa ma neka v glavi. sicer so mi sindikati nikoli nej bili pri srci ali če se zdaj nebi gor jemali bi nas janša že zdavnaj oropo do spodnjih gat. ste vidli kritiko katero smo dobili iz EU? rušenje ukrepov katere je ščela izvesti pahorova vlada je bilo najbole zgrešeno dejanje in je posledično pripelelo slovenijo tja ge je zdaj, trenutni ukrepi za reševanje krize kere zdaj uvaja trenutna vlada so pa zgrešeni, po domače povedano so slabi in nas nedo pripeljali iz krize. ampak vlada itak išče krivce drugje, sicer so rejsan sindikatii dosta krivi za nastalo situacijo ker so se dali nasrati janši in so v njegovem imeni rušili pahorove reforme, samo zdaj pa bi njemi ges čista privoščo ka ga nekdo zjebe v to plešavo prazno glavo pa magari to bili sindikati.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      24.10.2012 ob 19:00 Komunist gost

      Pokončno Semulič še tako naprej

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      24.10.2012 ob 22:39 gost gost

      Oba sta VELIKA LOPOVA, ki se borita edino za svojo rit. Samo drek mešata in manipulirata z ljudmi. Spomladi, ko so se šli dret na ulico so v prvih vrstah stali takšni, ki imajo vsi po vrsti prek 2 jurja plače. In takšni do se drli, da so proti reformam. MARŠ !!! Delavci pa lepo tiho in za minimalca garajo. KDO USTVARJA ? KDO USTVARJA DODANO VREDNOST ? In tisti, ki živijo na račun proračuna, ki imajo plače zagotovljene iz državne vreče se bodo sedaj drli. Semolič itak ne zastopa delavcev. Ko je MURA šal v stečaj ga NI BILO NIKJER. Briga njega za Muro in delavce. Takrat je bil tiho. Sedaj je pa glasen, ker so strici iz ozadja povedali, da naj bo glasen. Največji drekmešač pa je itak Štrukljev tast.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      24.10.2012 ob 23:56 gost - gost gost

      Zakoj pa te še delavci nejdejo na ceste, če jin je tak slabo? Rajši glave doj držjo pa so tho kak riti, na interneti pa na polno serejo po tistih kateri majo boukše plače kak oni. Večna navadnih delavcov itak ne razmišlja s svojo glavo in se derejo ka jin drugi povejo (primer Mura) ker če bi razmišlali s svojo glavo bi že zdavnaj bila revolucija in bi janša z ekipo v spremstvi sindikatov veslo v avstralijo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      25.10.2012 ob 13:49 gost gost

      Joj kak si nor gost-gost. Drugo ti itak ne morem povedati. Pokazal si da ne vidiš dalje od svojega nosa. Janša je komaj pol leta na vladi. KDO PA JE PREJ VSA LETA VODIL DRŽAVO ??? KAKŠNE KNJIŽICE JE IMELO VEČINA DIREKTORJEV, KI SO PRIVATIZIRALI PODJETJA ??? Malo se zamisli, no. Stanje v kakšnem smo je posledica dolgih let. Vsak samo vidi trenutno vlado. Kdorkoli bi bil na vladi danes, ne bi bilo neke velike razlike, ker stanje v katerem smo, se oblikuje skozi leta. Najlepše je kazati s prstom na trenutnega šefa. Destvo pa je, da tisti, ki Štruklja in Semoliča od zadaj vodijo hočejo, da vse propade, kot bi pa slučajno tej vladi uspelo, da pridemo iz te situacije.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      25.10.2012 ob 14:05 gost gost

      A daj? Ne guči? Što je lani Semoliča namrdo ka je šou proti pahorovin reforman protestejrat? Što je lani študente namrdo ka so šli v parlament bilice metat? Što je lani minejro vse ukrepe s kerimi so ščeli državo potejgniti iz dreka? Što zdaj gda je država že v dreki, ščej državo potejgniti iz dreka z istimi refomami kak je ščeo tou napraviti pahor? In ka je zdaj tej picek ka je samo pou leta na vladi dobroga napravo? Razen toga ka je cejloj svojoj familiji pa familijan svojih podrepnikov državne dobro plačane službe zrihto je za dobrobit države in državljanov nej napravo čista nič. Poleg toga nas je zdaj pri maričanaj še do konca zapufo s ten miljardnin krediton od keroga de en del palik šou za nakup orožja keroga do nan tak ali tak američani prodali in nej je dvakrat za povedati ka nede te čez čas pa kakšna obtožnica spadnola glede podkupnin pri nakupi toga orožja. Tak so nas vsi do zdaj nej zapufali kak nas je janči s ten krediton. Ka mislite ka so njemi američani brezveze tiste naslove pa nagrade nazadnje gda je biu pri njih dali? Znali so oni dobro s ken majo posla in ka je zdaj končno v sloveniji na oblasti nešče kero mi je vseeno za državo in državljane in glejda samo na svojo rit zatou pa njemi fajn na sprijeno dušo pihajo ka de vse razoudo pa ka do američani oziroma njihovi sateliti vse za male pare pokupili. Prodal de državo v kompleti z nami državljanami, v gataj mo nazadnje okouli odli.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      25.10.2012 ob 14:32 @gost gost gost

      pa ka si tij moure.....ide hitro na rejden pregled, ka nede prepozno.....ka si tij skup sklanfo, tou nemre bite več samo mržnja do Janše, tou more biti betek....zavolo tebi podobnih de nas glij vrag vzel!!! janša je prej semoliča namrdo, ka je šou proti pahoroven reforman....zakoj pa ga te zdaj nemre namrdate ka naj nejde proute ten reforman....itd. ??! nemren vrvate, ka ene producejrate! san siguren, ka pou toga, ka si napijso, nite san ne vrvleš, ale....?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      25.10.2012 ob 15:58 gost gost

      zgornji pametnjakovič, prešti si zadnjo kritiko kero je janši stisnola EU, pa te dale lajaj. iz dneva v den nan je slabše janša pa nič. za sejbe je poskrbo za nas ga pa boli kurec.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      13.12.2012 ob 15:05 grah gost

      Šele sedaj razumem, zakaj je nekoč služil Goli otok.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.