https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Černelavcih prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje

23.10.2012 ob 7:33  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, tri prometne nesreče, pet kršitev javnega reda in miru ter tri primera povoženja divjadi.

 

V eni prometni nesreči je ena oseba utrpela lahko telesno poškodbo, ostali nesreči pa sta se končali le z gmotno škodo.

V Černelavcih je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v pred seboj vozeče vozilo. Voznica slednjega osebnega avtomobila je utrpela lahko telesno poškodbo in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico. Gmotna škoda na vozilih znaša 4.000 evrov.

V prometni nesreči z gmotno škodo v Murski Soboti je povzročitelju, vozniku osebnega avtomobila, bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Voznik je preizkus odklonil, zaradi česar je bil pridržan. 

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino, poškodovanje tuje stvari in ponarejanje listin. PP Gornja Radgone so v Segovcih obravnavali tatvino, policisti PP Murska Sobota pa poškodbo osebnega avtomobila. Policisti PPIU so pri postopku s tujim državljanom odkrili, da le-ta poseduje ponarejeno zavarovalno polico vozilo. Listina je bila zasežena, zoper tujca pa bodo podali kazensko ovadbo.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Vsi kršitelji so ob intervencijah policistov s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti tekom dneva opravljali na relaciji M. Sobota – Dobrovnik – Lendava. 

Glede na vremenske razmere je opozoriti voznike motornih vozil, da je uporaba meglenk dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 m ali kadar meglenke delujejo v funkciji prilagodljivih žarometov. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena, kadar vozimo v koloni vozil. Za kršitev je predpisana kazen v višini 40 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2012 ob 8:44 lujzek25 gost

      kak naj zna ka je 50 metrov ????? ideš zmerit z metrom....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2012 ob 17:02 alf gost

      potrebna je 25m...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2012 ob 17:50 gost gost

      Dober šofer z izpitom ve približno kakšna bi naj bila varnostna razdalja. Pa tudi količki ob cesti obstajajo. Za večino itak brez smisla. Sicer pa ves skupaj brezveze, ker večina itak na cesti vidi samo sebe in svoje interese. Z eno roko si tiščijo telefone na ušesa, buljijo v tiste škatle z napismo GPS, ker so kot otroci, ki rabijo neke igračke s seboj. Dogajanja na cesti in okrog sebe pa sploh več ne vidijo. Ko včasih tako opazujem voznike bi tak na hitro lahko zaključil, da jih tričetrt sploh ni primernih za na cesto. Eni so še kak pešci totalni loji.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.