https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Ste vedeli, da obstaja več vrst ljubezni?

23.10.2012  

Vemo, da ljubezeni ni mogoče deliti na takšno ali drugačno. Vendar pa psihologi razlikujejo različne tipe ljubezni, poglejmo katere.

Romantična ljubezen – oseba, ki občuti takšno ljubezen, ves čas razmišlja o svoji ljubezni, je ljubosumna, nerealna, veliko bo torerirala, občuti fizično privlačnost in nenehno išče dokaze, da je ljubezen recipročna. Običajno ta vrsta ljubezni traja nekaj mesecev do nekaj let.

 

Prijateljska ljubezen – partnerji uživajo v druženju in tesnem prijateljstvu. Takšna ljubezen je prijetna, razvija se počasi a vztrajno, ne zahteva dokazov in se ne obremenjuje s spolnostjo.

 

Nesebična ljubezen – partnerja ali eden od njiju ljubi popolnoma predano in nesebično. Pogosto so pripravljeni žrtvovati svoje želje, da bi podprli partnerja pri njegovih željah. Eden od partnerjev ljubi brez pričakovanj.

Foto: sxc.hu

Preračunljiva ljubezen – partner skrbno opazuje ljudi in išče “pravo osebo”, ki mu ustreza in mu je podobna v interesih, materialnem stanju, poreklu, …  

 

Ljubezen “igra” – en ali oba partnerja uživata v igri zapeljevanja in osvajanja. Ne pojavljajo se močna čustva in nikoli se ne vežejo za dolgo. Ko je partner osvojen igra več ni zanimiva.

 

Ljubezen za “postavljanje” – oseba išče partnerja, ki ga navduši s svojim statusom ali izgledom in ljubi partnerje ravno toliko koliko lahko pokaže drugim.

 Vir: covermagazin.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.