https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Bo Pavlinjek še predsednik OZS?

26.10.2012 ob 7:22  

Nadzorni odbor OZS je ugotovil, da sta bila pogodba o zaposlitvi Dušana Krajnika na mesto generalnega sekretarja zbornice in sporazum o prenehanju delovnega razmerja pravno ustrezna. S tem se bo v torek na izredni seji seznanila tudi skupščina OZS, ki bo glasovala tudi o zaupnici celotnemu vodstvu upravnega odbora OZS.


S poročilom nadzornega odbora zbornice glede pogodbe o zaposlitvi generalnega sekretarja OZS Krajnika in sporazumu o njegovi nepreklicni razrešitvi s te funkcije se je včeraj seznanil upravni odbor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).

Da mora nadzorni odbor pregledati pogodbo o zaposlitvi in sporazum o nepreklicni razrešitvi s funkcije zdaj že nekdanjega generalnega sekretarja Krajnika, se je upravni odbor zbornice odločil 17. oktobra. OZS je s Krajnikom na podlagi njegove zahteve o nepreklicni razrešitvi s funkcije generalnega sekretarja OZS sporazum o prenehanju te funkcije sklenila 3. septembra.

Kot so pred časom pisale Finance, je iz sporazuma o prenehanju delovnega razmerja Krajniku razvidno, da mu delovno razmerje preneha 31. decembra. Do takrat je prost delovnih obveznosti, prejema pa plačo v višini povprečja zadnjih treh plač, ni pa upravičen do nadomestila za prevoz na delo in malice. Hkrati naj bi dobil 79.000 evrov bruto odpravnine, obdrži lahko službeni prenosni računalnik in telefon.

Pavlinjek se je odločil za sklic izredne seje. Zelo verjetno je, da bo ostal predsednik OZS.

Krajnikova mesečna osnovna bruto plača je po navedbah OZS, ki so jih povzele Finance, znašala 7495 evrov. Iz plačilnih list, ki jih je pridobil časnik, pa se je Krajnikova mesečna bruto plača lani in letos gibala med 9700 in 11.800 evri. Za poslovno uspešnost je lani prejel še 2600 evrov bruto in 1066 evrov bruto regresa.

Krajnik marca prejel skoraj 19.000 evrov bruto plače

Marca, mesec dni pred referendumom o odpravi obveznega članstva v zbornici, pa je Krajnik po pisanju Financ zaslužil 18.967 evrov bruto. Pri izplačilu plače za marec je Krajnik po navedbah zbornice prejel še del plače iz naslova poslovne uspešnosti, v skladu s pozitivno realizacijo vsebinskega in finančnega programa dela OZS v letu 2011.

Kot so po včerajšnji seji upravnega odbora sporočili iz OZS, je predsednik upravnega odbora OZS Štefan Grosar danes pojasnil, da je bila stimulacija nekdanjemu generalnemu sekretarju izplačana, ker je uspel v preteklih dveh letih znižati odhodke zbornice z 9,5 milijona evrov na 8,5 milijona evrov, kar pomeni prihranek v višini milijona evrov.

Člani upravnega odbora OZS so sprejeli sklep, da ne podpirajo Grosarjevega ravnanja v zvezi s podpisovanjem stimulacij in nagrad generalnemu sekretarju OZS, podpirajo pa sporazum o nepreklicni razrešitvi delovnega razmerja s Krajnikom, katerega podpisnik je Grosar.

Izredno skupščino je predlagal Pavlinjek

Upravni odbor je podprl predlog predsednika OZS Štefana Pavlinjeka o sklicu izredne skupščine - ta bo v torek. Na dnevnem redu skupščine bodo seznanitev s poročilom nadzornega odbora zbornice glede Krajnikove pogodbe o zaposlitvi in sporazuma ter glasovanje o zaupnici celotnemu vodstvu upravnega odbora OZS.

STA

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2012 ob 10:00 1200 obratov gost

      Števan , bi mi odal tisti stroj za pejneze prati , znankar de zdaj malo falejši , tebi je tak dosta opral

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2012 ob 17:16 gost gost

      Končno, da razženejo to leglo utajevalcev davkov in prisklednikov. Najlepše je pobirati od nekoga denar in brez skrbi dobro živeti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2012 ob 7:04 eden gost

      to svinjo še vrag nešče meti ovači bi ga že zdavnaj pobralo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.