https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

16-letni Nejc iz Velike Polane ujel 27,4 kilogramskega krapa

Velika Polana, 02.11.2012 ob 12:27  

Strasten ribič Nejc Prša iz Velike Polane je krompirjeve počitnice skupaj z mlajšim bratom in prijateljama izkoristil za ribolov. Odpravil so se na eno od avstrijskih jezer, kjer mu je uspelo uloviti kar 27,4 kilogramov težkega krapa!

16-letni Nejc Prša letošnje krompirjeve počitnice ne bo pozabil kar tako. Na ribičiji z mlajšim bratom in še dvema prijateljema na enem od avstrijskih jezer mu je uspel velik in predvsem težak ulov. In kako se spominja tega dneva?

"Vstal sem zgodaj zjutraj, imel sem tisti dober občutek, ki me je gnal naprej. Ker je bil to moj zadnji dan, preživet ob jezeru, sem vstal iz udobnega ležalnika že zgodaj zjutraj in se nemudoma odpravil iz šotora. Zbudil sem se v mrzlo, megleno jesensko jutro. Odpravil sem se do palic, ki so bile prekrite z belo odejo , kar je bila posledica petih stopinj pod ničlo. Najprej sem izvlekel vse 3 palice, zamenjal vabe s svežimi, nato pa trnke namestil nazaj v vodo. Za tem sem obilno nahranil ribolovno mesto, kar je prineslo posledice - ozebline prstov na rokah. Ampak tudi to me ni ustavilo. Želja po sanjskem krapu je bila prevelika," nam je zaupal Nejc.

Do sanjskega ulova načrtno, manjkale niso niti solze sreče

Nejc si je z obilnim hranjenjem nakopal veliko količino rib, ki pa niso bile »dovolj« težke. Čakanje, ki je trajalo do poldneva, se je izplačalo. "Rahel prijem na skrajno desno palico, mi je dal vedeti, da riba ni majhna. In nisem se zmotil. Takoj ob kontriranju je riba začela drveti proti sredini gramoznice, a sem jo nekako ustavil in spravil proti sebi. Ko sem ribo prvič zagledal, so se mi začela tresti kolena. Po dobrih petnajstih min mi ribo uspe spraviti v podmetalko. Za tem pa standardni kraparski postopek, tehtanje, fotografiranje, izpust. To so bili eni najlepših trenutkov v mojem življenju, zato brez sramu priznam, da so tekle solze sreče," opiše postopek Nejc.

Krap, s katerim se Nejc kar namučil, da ga je spravil na kopno, je tehtal kar 27,4 kilogramov. Po tehtanju in fotografiranju je sladkovodno ribo, za katero po kategorijah ogroženosti obstaja veliko tveganje za izumrtje v divjini, izpustil nazaj v jezero.

Čeprav je bil ta Nejcev ulov ogromen, pa ni njegov največji v njegovi nekajletni ribiški karieri. Pred dvema letoma je ujel krapa, ki je tehtal kar 30,5 kilogramov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2012 ob 12:57 ribič gost

      isti si kak ta riba!

      7 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.11.2012 ob 13:02 iki gost

      bravo fant

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.11.2012 ob 15:05 pizdun gost

      bravo

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.11.2012 ob 15:12 prlek gost

      Kolega ob 9.00 javija, ka je zgraba 33,3 kg krapa na Liebman see...

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.11.2012 ob 15:13 J gost

      ČESTITKE. To se pa ne zgodi vsak dan in ne vsakemu. Želim ti še veliko sreče in uspeha pri ribarjenju.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.11.2012 ob 16:53 nike gost

      Tau pa bi bilau za eno redno kosilo!!! BRAVO

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.11.2012 ob 19:06 Stari ribič gost

      Bravo Nejc ! Si pravi ribič, ki lovi po sistemu, ujemi - spusi. Še enkrat moje čestitke.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.11.2012 ob 20:32 janezek gost

      Bravo Nejc, poulek znanja trbej tudi srečo meti, kak furt v živlejnji !!!???

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.11.2012 ob 0:22 šupak gost

      BRAVO! fajni komad! ne hejtan ali id pa zgrabi to v prekmurje v diđi grabi či to zgrabiš tan saka ti čast vačik pa bravo!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.11.2012 ob 9:00 Carpologist. gost

      Nejc na tej strani ! hahaha, ss ti si očitno eno moralno degradirano teslo. Nevem od kod imaš informacije, da na tem jezeru plava najmanjši krap z 20kg. In od kodti informacije, da je prepovedano slikanje ribe ?? predvidevam, da nisi še nikoli prijel za kraparsko palico, kaj šele prišel do Liebmann see-ja. Da ti objasnim doočene stvari. Na Liebmannu je res kar nekaj kapitalnih krapov, a njihov ulov otežuje velika količina malih krapov. Takih krapov, preko 25kg, kot je tale, pa je maximalno 5. Glede slikanja ... prepovedano je fotografiranje krapa v stoječem položaju, zaradi varnosti, da ne pade po tleh !!!! Glede odnašanje rib, pa tako ali tako ni potrebno omenjati, kajti v članku lepo piše, da je bila riba izpuščena, kakor tudi vse moje doslej. Sedaj pa kar pojdi do lastnika in se smeši s takmi neumnimi izjvami, kot jih širiš tukaj po internetu in zavajaš ljudi. Pa če še vedno vztrajaš, pozdravi šefico Margarete in Bojana v mojem imenu :) Želim ti obilo užitkov, pri provociranju ljudi, kajti tole ti gre očitno najbolje od rok. To je ob enem tudi moj zadnji post, kajti s takimi ljudmi, ki imajo IQ kot številko copatov(beri ss) se mi res ne da ukvarjati ! Vsem ostalim pa se zahvaljujem za čestitke ! LP, Nejc Prša

      25 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.11.2012 ob 12:14 gabor gost

      ČESTITKE. Želim ti še veliko sreče in uspeha pri ribarjenju.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.11.2012 ob 12:36 ss gost

      Dragi Nejc, izgleda da je že tvoj očka interveniral in so odstranili članek z pomurje.si Zakaj se kitiš z tujim perjem in se skrivaš za očetom?

      4 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.11.2012 ob 13:23 bp gost

      Saj ne vem komur bi verjel, ampak zgleda, da "ss" nabija v prazno... tukaj je članek: http://www.pomurje.si/aktualno/zanimivosti/nejc-je-ujel-krapa-velikana/ , tako da Nejc..... Slovenska faušija ne pozna meja.... Čestitke v mojem imenu!!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.11.2012 ob 13:45 srečko gost

      ss: ka ti to za substanc k sebi gemleš? meni tüj malo zriktaj ka mo mel takšno bujno domišlijo kak ti!......na liebmanne smo mi že lovili ka si še ti v p....i bil pa ne kvasi gluposti če neveš kak je tan! Mali ti pa samo tak dale! "lovim za užitek, slikam za spomine, spuščam za prihodnost"

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.11.2012 ob 13:47 LM gost

      bolnik SS, za razliko od tebe se je Nejc podpisal z imenom in priimkom ... ne vem kaj ti razumeš pod skrivanje? debilko SS, krapa je ujel Nejc in ne njegov oče ... pa še to, krap ima luske in ne perje ;)

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.11.2012 ob 21:50 Saša M. gost

      SS zvezda večera, če nebi blo tebe nebi obstajala komedija! "Mali je v svojem okolju zelo moteč in bo končal na koncu v zaporu." Po tem takem si ti moteč v okolju in mislim da bi tebe mogli dat v zapor, pa ne slovenskega ampak katerega tujega, da te naučijo reda! Prvo pometi pred svojim pragom pa potem lahko greš na drugega, če boš še mel energije... Lp Saša M.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.11.2012 ob 23:53 luj gost

      pravi pujcek, cestitke ribicu, za ta ulov. Sicer pa ta krap sploh ni uziten, ne vem kdo bi to hotel imeti na svojem krozniku.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.11.2012 ob 23:55 luj gost

      kaj je ta Nejc v kaksnem sorodu s policistom Pršo iz MS?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. deklina
      05.11.2012 ob 8:15 deklina

      spostovani SS - ne vem koliko si star ampak po tvojih komentarjih si revež brez primere in vsega pomilovanja vreden človek. Ker tega fanta in celo njegovo družino dobro poznam ti lahko povem par stvari. Kot nekateri navajate znani policaj, res je , ampak znani po tem, da svojo uniformo lahko obleče častno in s ponosom saj živi svoje življenje pošteno , ima čut za bližnjega in za naravo in tako vzgaja tudi svoja sinova , katera sta lahko marsikateremu mlademu za vzgled. Na žalost je težko danes najti mladostnike, kot je Nejc in njegov brat ki spoštujeta najprej sama sebe , svojega bližnjega in predvsem naravo. Vzgojena sta v vedenju , da je vsak človek (lep ali grd, suh ali debel, reven ali bogat,...)svojega spoštovanja vreden in vse kar nam narava podarja ni naša last ampak nam je dano samo v upravljanje, mi pa smo tisti ki se moramo truditi da jo svojim zanamcem pustimo še boljšo. SS- svetujem ti da drugič premisliš kaj boš napisal, še boljše pa bi bilo če bi se sprehodil po naravi, vzel palico za ribičijo pa posedel ob kakšnem jezeru in zbistril svoje misli in ohladil svojo jezo. NEJC tebi pa vse čestitke in tako naprej!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      05.11.2012 ob 11:27 prsut gost

      deklina@ tu je govora o krapu, ne pa o policaju, saj bi se o ponarejevanju in prirejanju dokazov, da obrodijo sadez vlaganje neutemeljenih kazenskih ovadb zaradi zascite kolegov lahko debatirali v nedogled.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      05.11.2012 ob 18:55 angus gost

      prsut tocno tak pa nikak nace :)

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      05.11.2012 ob 23:29 majer gost

      na niti enoj slike ne drzi cejaka al pa ka bi biu kaksne video ka bi ovrglo fse dvome o tem, kdo je v resnici ujel ribo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.