https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Bo Cveto Žalik kmalu le še bivši šef lendavske Nafte?

Lendava, 05.11.2012 ob 7:01  

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) po poročanju Financ načrtuje zamenjavo članov nadzornega sveta Nafte Lendava, temu pa bi utegnila slediti tudi zamenjava direktorja Cveta Žalika.

 

Zaenkrat gre za neuradne informacije časnika Finance, na AUKN pa pravijo, da so skupščinski sklepi še v usklajevanju, a hkrati potrjujejo, da z delom nadzornikov niso najbolj zadovoljni. O zamenjavah v se uprava AUKN še ni odločala, skupščinski sklepi pa so po njihovih navedbah še v usklajevanju.

Nadzorni svet Nafte sicer sestavljajo Roman Ferenčak, Drago Petrović in Evgen Dervarič. Nafta, ki je bila lani dokapitalizirana s strani države v višini desetih milijonov evrov, kljub temu še vedno tone v rdečih številkah. V okviru sanacije je bila predvidena tudi prodaja dveh hčerinskih družb, Nafte Geoterm in Nafte Strojna, slednja je bila prodana, medtem ko sta za Nafto Geoterm zaenkrat na mizi dve ponudbi.

Kot med drugim še poročajo Finance, naj bi bile morebitne zamenjave na čelu lendavske Nafte povezane prav s prodajo omenjenih hčerinskih družb, saj se je za prvega moža Nafte Cveta Žalika špekuliralo, da je povezan z enim izmed kupcev, a je to večkrat zanikal.  

    Komentarji

    1. itak
      05.11.2012 ob 8:26 itak

      ...te tip je najvekši krivec za Naftine neuspehe...že zdavna bi ga mogli razrejšiti s Ferenčakon kak nadzornikon na čeli...sicer mi pa nigdar nej bilou jasno zakoj so ga nazaj privlekli-naj bi ostau tan ge je bül...točno se vijdi, ka so tou bilij za časa Pahorčkove vlade Golobičovi interesi...zdaj v nadaljevanji pa Zokijovi z namejnon pranja pejnez... ... ... na konci se pa pijtan, ka njemi je Žerjav dužen, ka ga tak na velko podpera...???...od Nafte zaradi Cvetoja pa Ferečaka v zadnjon časi smrdij tak, ka te smrad ešče v Trsti, Budinpešti pa PURGERLANDI vohajo...!!!...!!!...!!!...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.11.2012 ob 8:58 lendavčan gost

      Ćas je ka te lopove nehče čokvidira preveč so spokradli da bi lahko ostali sedaj se naj pokaže Žerjav če mu je kaj do lendave in njenega gospodarstva. tistih 10 mil. so pa tak itak že spokradli

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2012 ob 10:34 bajsi gost

      Pa naj se tudi enkrat nekdo vpraša koliko denarja se je porabilo za razvoj biodizla ter ostalih zgrešenih naložb.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.11.2012 ob 10:40 lili gost

      Čas je ka tudi drugi nekaj pokradejo ne samo eni te isti

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. PREKMUREC
      05.11.2012 ob 11:12 PREKMUREC

      Itak, ti si itak velki poznavalec in sveznalec. Redki kak pomurska orhideja.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.11.2012 ob 11:20 ciko gost

      ka se tou mogoče tisti oglašate,ka ste v časi Cvetojove prve zamenjave,da je Nafto sanejrau prek nk Nafta peneze na svoje račune spravlali?eni kritizerate pa nemate pojma o čen se ide oziroma komaj čakate,ka se pridružite bandi ka spokradnete tisto ka van je v obdobji do 2008 nej uspelo!ne delajte se svete či ste tou nej.......

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.11.2012 ob 12:32 gost gost

      Skrajni čas je, da se v Sloveniji postavi eno veliko mesto, ki bo zagrajeno in bo imelo ustrezne prostore. Imenovalo bi se NOVI DOB ! Velikost mora biti taka, da bo prostora za vse direktorje, šefe zadzornih svetov, politike in še en kup njihovih pomagačev in prijateljev. Če bi sešteli vse denar v Sloveniji, ki je spuhtel in tistega za katerega se ni plačalo davkov, bi lahko Slovenija posojala drugim državam in reševala Evropo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.11.2012 ob 12:36 jojo gost

      že zdavnaj b i trebalo zaprti vse direktore od nafte, to so horvat, muršič, dominko.pivar, žalik in jim vse odzeti

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.11.2012 ob 13:02 w gost

      prepozno so se zgenuli..nafto vrag jemlje..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.11.2012 ob 16:56 Yait Earp gost

      Edina rešitev za NAFTO je; Čim prej pokličite IŠTVANA KEPETA in onega buzi GEMBAŠA pa boste hitro na Zavodu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.11.2012 ob 19:32 vej pa gost

      jojo ma prav tau so pravi lopovi vse pejneze so spokrali v razvoj pa so nikaj nej dali vse je tak kak pred 30 letih delavci pa na cesti "ČISTA MAFIJA"

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.11.2012 ob 21:36 gost gost

      ferenčak mora prvo nafto plačati, s katero mu rože razvažajo, pa vrtino s katero se segreva v dobrovniku. revež....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.11.2012 ob 14:21 naftaš gost

      trpimo delavci pa za ten vsi drugi, pa bogi Cvetojov pesek na lanci Švec!!!!! Mafija!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.01.2013 ob 20:34 HO,HO - GOST gost

      jA ,ODREZATI, GLIJ NEJ, NAJ ŠE JIN NEKAJ OSTANE. KAK SO ONI NAM CELI ČAS REZALI TAK V PEJNEZAJ KAK PRI PONIŽEVANJU.JES SI VEČER MERNO LEŽEN Z MALO PEJNEZ - HE, HE , ME ZANIJMLE KAK MERNO SPIJO PONOČI NAFTINI DOSEDANJI MOGOTCI NEPREMAGLJIVI V OKLEPI, KA SU NAN POLEG PEJNEZ ŠE DUJŠO GUJLILI - OSEBNO MENI.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.