https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni so se srečali zakonci jubilanti

Gornja Radgona, 06.11.2012 ob 7:55  

V cerkvi sv. Petra Gornja Radgona so se na zahvalno nedeljo, 4. novembra srečali zakonci jubilanti.


Na srečanje se je prijavilo 31 parov iz radgonske fare, ki so letos praznovala bodisi pet, deset, 15, 20, 25 … let skupnega zakonskega življenja. Sv. mašo je daroval domači župnik g. Franc Hozjan. Najstarejši prijavljeni par, ki je letos praznoval 60 let skupnega življenja, sta bila zakonca Marija in Feliks Sirnik iz Spodnje Ščavnice, prav tako zavidljivih 55 let zakona pa sta praznovala Terezija in Franc Just iz Gornje Radgone. Srečanja so se udeležili trije pari zlatoporočencev: Marija in Janez Dokl iz Lastomerc, Marija in Ignac Hamer iz Črešnjevec ter Ivana in Stanko Zemljič iz Polic.

Po besedah župnika Franca Hozjana, ki jih je izrekel med mašno pridigo, je bilo moč slišati, kaj sta moto in vodilo zakoncem, da toliko let vztrajajo drug ob drugem. Kot je poudaril, so to spoštovanje drug do drugega, ljubezen, zvestoba, zaobljuba,veliko razumevanja, medsebojna pomoč, iskrenost itd. Vse prisotne pa je opomnil, da se le Bogu lahko zahvalijo za vsa leta in čas, ki ga preživijo drug z drugim v sožitju in čaru zakonskega življenja.

Kot je spomnil župnik, je porok vsako leto manj, tako civilnih kot cerkvenih. Mladim se zdi le nepotrebni strošek, pravijo, da se da živeti tudi  izven zakonske skupnosti, da je poroka le nepotrebni  strošek, pravi pa, da je zakonska skupnost vendar svetost, ki ima vrednoto, in je nenadomestljiva.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.