https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ta vikend v Pomurju številna martinovanja

Ljutomer, 06.11.2012 ob 10:18  

Ta vikend bodo v Pomurju in drugod po Sloveniji potekala številna martinovanja, zato smo vam pripravili pregled tovrstnih prireditev ta vikend. V soboto pripravljajo martinovanja v Gornji Radgoni, Radencih, Ljutomeru, Murski Soboti in v Moravskih Toplicah. V nedeljo pa boste lahko martinovali na Kapeli, v Apačah, Dobrovniku in Svetem Juriju na Goričkem.


Martinovanje v Gornji Radgoni se bo odvijalo v soboto, 10. novembra, in sicer od 10. do 20. ure na Kerenčičevi ulici. Potekal bo krst mošta, nastopili pa bodo Andrej Šifrer, Mladih 5, radgonski saksofonisti, za zabavo pa bo poskrbel Pepek z brega.

V Radencih se lahko pridružite martinovanju v gostilni Park v Radencih, s pričetkom ob 18.30. uri, kjer boste za aperitiv, Martinovo večerjo in zabavo ob glasbi odšteli 15 evrov.

Martinovanje v Ljutomeru se bo pričelo v soboto, 10. novembra, ob 9. uri na Glavnem trgu s pospravljanjem klopotca, s kulturnim programom, turistično tržnico in predstavitvijo vin ljutomerskih vinogradnikov. Sledilo bo kuhanje juhice s svinjskimi nogicami in razglasitev najboljše juhe. Ob 15. uri se bodo pričele jesenske igre, kjer se bodo ekipe pomerile v zanimivih, šaljivih igrah, ki jih bo vodil prleški humorist Pepek z brega, ki bo ob večernih urah krstil mošt. Ob 20. uri bo nastopila skupina Tropik, za tem pa sledi zabava s hrvaško pevko Jeleno Rozga (nekdanjo pevko skupine Magazin). Vstopnine na prireditvi in koncertu ne bo.

V Murski Soboti pripravljajo martinovanje v Kavarni hotela Diana in v BTC City. Na Martinovem večeru v kavarni hotela Diana bo v soboto od 19. Ure dalje za zabavo skrbela skupina WEEKEND BAND. Pripravili bodo poseben obred krst mošta, ter okusno in bogato Martinovo večerjo. Cena po osebi je 25 evrov, nujne pa so rezervacije. V BTC City Murska Sobota pa bo v soboto ob 21. Uri veselo Martinovanje z Društvom vinogradnikov Goričko, martinovali pa boste ob zvokih skupine Blue Planet.

V Moravskih Toplicah v soboto pripravljajo že 13. Martinov pohod, pohodno Martinovo dogodivščino po vinorodnih gričih s tradicionalnimi zidanicami, kjer bo zadišalo po domačih dobrotah. Pričetek je ob ob 9.30 uri v Martjancih in ob 10.00 uri v Moravskih Toplicah.  Prispevek za odrasle udeležence pohoda je 9 evrov, za otroke pa 6 evrov, vključuje pa tople napitke in domače dobrote na poti, toplo malico, spominček, žrebanje kuponov za Martinove dobrote. Izvedli bodo tudi krst mošta in zabavni del, ko se boste lahko zavrteli sredi nevihte jesenskega rumenega listja. Potekalo bo tudi žrebanje kuponov za nagrade Term Vivat.

V nedeljo se martinovanja nadaljujejo, in sicer na Kapeli, v Apačah, v Dobrovniku in Svetem Juriju na Goričkem.

4. Martinovanje na Kapeli se bo pričelo ob 10. uri v osrčju Kapelskih goric, na Kapeli, pri preši oz. vinogradniški hiši. Za zabavo bo skrbela skupina Toti štirje.

Prav tako se lahko v nedeljo udeležite martinovanja v Apačah, ki se bo odvijalo na parkirišču pri cerkvi v Apačah. Ob 9. uri bo nastopil Pihalni orkester Apače, sledila bo predstavitev domačih društev, ostalih sodelujočih ter nastop Tamburaške skupine Apače. Obiskovalce bo na prireditvi pozdravil župan občine Apače in predsednik Društva vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric z vinsko kraljico in vinskimi vitezi (v okviru prireditve bo potekala tudi predstavitev vinske kraljice ter vitezov slovenskega in evropskega vinskega viteškega reda).

Ob 12. uri se bo nadaljevalo s krstom mošta s TD Čemaž in Društvom upokojencev Stogovci ter nastopom Ljudskih pevk Apače. Druženje se bo nadaljevalo ob dobri kapljici in domači hrani, pripravili vam bodo tudi tržnico domačih izdelkov in dobrot. Za glasbo in zabavo bo poskrbel Ansambel Vzpon.

Turistično društvo Dobrovnik pa bo v nedeljo organiziralo Martinovanje v Dobrovniku, na dvorišču hiše Györgya Dobronokija, s krstom mošta skupine Turističnega društva in kulturnim programom otrok Dvojezične osnovne šole in vrtca Dobrovnik. Ob tej priložnosti seveda ne sme manjkati pokušnja mladega vina naših vinogradnikov, zadišalo bo tudi po pajanem kruhu in ostalih dobrotah.

V telovadnici OŠ Sveti Jurij na Goričkem bo v nedeljo ob 17. uri 3. Martinov koncert, glasbeno-humoristični koncert. Nastopili bodo: Duško Lokin, Marina Huber, Gitano band, Bogdana Gorza, Drago Jošar, Korado & Franci s pevko Anito, trebušna plesalka Alja Shaar, Weekend Band, Franc Gorza, program pa bo povezoval humorist Lajči.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.