https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Džezzva bo nastopila na novosadskem festivalu

Murska Sobota, 08.11.2012 ob 10:41  

Pomurska glasbena skupina Džezzva je dobila povabilo za nastop na Novosadskem festivalu jazza, česar so izredno veseli in jim pomeni potrditev, da so na pravi poti. Nastop v Srbiji bodo imeli v sredo, 14. novembra.


Od danes pa do 17. novembra bo v Novem Sadu potekal jazz festival, na njem pa bo v sredom, 14. novembra, v spremljevalnem programu nastopila tudi pomurska glasbena skupina Džezzva. "Povabilo organizatorjev Novosadskega jazz festivala nam pomeni ogromno, saj pomeni potrditev našega dosedanjega dela. Še posebej nas veseli, da smo dobili povabilo ravno iz tega mesta, saj Novi Sad velja za glasbeno mesto, kjer je vrsta različnih glasbenih dogodkov pomemben del kulturne ponudbe mesta. Posledično temu je tudi občinstvo razgledano in kritično do glasbenih izvajalcev. To za nas pomeni še dodaten moment pri tem gostovanju," pravi eden od štirih članov skupine Iztok Rodež, ki igra kitaro.

Preostali trije člani zasedbe, ustanovljene leta 2010, so Dejan Berden (klavir), Mojmir Wolf (kontrabas) in  Miran Celec (bobni). Gre za uveljavljene glasbenike, ki so v svoji bogati glasbeni zgodovini izgradili prepoznaven slog igranja. Njihovo ustvarjanje v različnih in raznovrstnih zasedbah jim daje širino v razumevanju in interpretaciji skladb, ki jih izvajajo.

In kakšni so njihovi načrti za prihodnje? "Dejstvo, so nas opazili organizatorji uglednega jazz festivala, nam daje dodaten zagon. Nameravamo nadaljevati z avtorskim programom, ki smo ga pripravili v zadnjem obdobju, in se v bodoče predstaviti poslušalcem na še večih podobnih prireditvah," je o načrtih dejal Rodež.

VIDEO:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.