https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Martinovanje v Apačah

Apače, 12.11.2012 ob 8:15  

V Apačah so se organizatorji Martinovanja tudi letos  potrudili. Prireditev je potekala drugo leto zapored, glavno prizorišče dogajanja pa je bilo na novem parkirišču pred cerkvijo Marijinega vnebovzetja v Apačah. 

Na sončno nedeljsko jutro je vaščane Apač zjutraj prebudila godba na pihala, pihalnega orkestra Apače, katera je zaigrala takoj na začetku prireditve. Program je bil bogat, prav tako pa je bilo bogato prirejeno tudi prizorišče prireditve. Na samem kraju so si obiskovalci lahko ogledali različne stojnice, na katerih so našli ročno narejene izdelke iz lesa, voska, lahko so si postregli z kostanji in poskusili žlahtno kapljico domačega vina ali pa poskusili domače dobrote kmečkih žena iz Apaške doline. Seveda to ni bilo vse, kajti program dogajanja na drugem martinovanju v Apačah je bil res pohvale vreden. Za hrano in pijačo je skrbela ˝potujoča oštarija KOZEL˝, kot so jo poimenovali na samem kraju prireditve.

Nastopu pihalnega orkestra občine Apače je sledil pozdravni nagovor povezovalca prireditve Dušana Rakarja, nastopili so tamburaši Apač in mešani pevski zbor iz Apaške doline. Prisotne so nagovorili tudi župan Pižmoht, vinske kraljice in vinski vitezi. Prišel je tudi mož, ki je bil poglavitnega pomena, saj je mošt skupaj z vinskimi vitezi spremenil v vino. Konec uradnega dela prireditve pa ni pomenil konec celotnega dogajanja, saj so mladi muzikanti ansambla VZPON poskrbeli, da se je zabava nadaljevala pozno v noč. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.