https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Ernest Ružič predstavil svoj najnovejši roman

Murska Sobota, 14.11.2012 ob 15:00  

Pomurski pisatelj, pesnik in novinar Ernest Ružič je sinoči v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota predstavil svoj najnovejši roman »Predor pod Hortobagyem«.


V romanu se prepletata dva svetova – fiktivni in realni. Fiktivni del predstavlja blodnje in razmišljanja moškega, ki je v komi. Po drugi strani pa v knjigi vzporedno poteka neka druga zgodba o Primorcu Urbanu, ki pride na Goričko gradit predor. Ta se v tem svetu ne znajde najbolje - zapleta se v ljubezenske avanture ipd. Po drugi strani pa so v romanu predstavljeni tudi realni dogodki, kraji in osebe, kjer se izraža novinarska plat avtorja.

Avtorjev roman je v pogovoru predstavil urednik in pomurski literat Milan Vincetič, ki v celotnem delu pisatelja prepoznava tudi kot pesnika in novinarja. V romanu se v enem od poglavij pojavi tudi skrivnostna oseba, ki naj bi bila avtor sam.

»To hkrati sem in nisem jaz. Celi roman sem jaz. Vendar na način, zelo prepleten z neko fikcijo, z nečim, kar bi lahko bilo pa ni,« je med drugim povedal pisatelj Ernest Ružič.      

Odlomke iz romana je interpretirala Vesna Radovanovič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      14.11.2012 ob 19:20 porabje

      Prekmurski autori naj pišejo ešče več romanov v prekmurščini. Neje tak teško tou, ki ma volo pa pozna stara prekmurska leposlovna dela od Augustič Imrena ali od Baša Jožefa (Miroslav), on gvüšno bi mogo pisati tüdi v prekmurščini.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.