https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dars se že četrtič odloča o izbiri izvajalca za širitev avtocestnega postajališča

Murska Sobota, 17.11.2012 ob 8:00  

Zgodba o razširitvi avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti sega že v leto 2008, rezultat številnih zapletov štiri leta pozneje pa je, da smo Pomurci  še vedno brez obljubljenih  širitev. Trenutno se uprava Dars-a že četrtič odloča za izvajalca, nato pa mora soglasje dati še njihov nadzorni svet.

Kot prvi so bili leta 2010 kot najugodnejši ponudnik izbrani SCT, a se je na državno revizijsko komisijo pritožil SGP Pomgrad in sicer zaradi dolgov propadlega ljubljanskega gradbenega giganta do podizvajalcev. Pomgradovi pritožbi je bilo ugodeno, in v drugo so prav oni dobili posel, gradnja pa se kljub temu ni pričela.

Namesto parkirišč na obeh straneh, samo v smeri Maribora

Januarja 2011 je Dars v skladu z zakonom o javnem naročanju sprejel odločitev o prekinitvi postopka oddaje predmetnega javnega naročila, saj so se po preučitvi naraščanja tovornega prometa odločili, da je smiselneje namesto 90 parkirišč na obeh straneh avtoceste narediti 180 parkirišč na severni strani avtoceste v smeri Maribora. Na ponovljenem razpisu je bil izmed petih ponudnikov še drugič izbran Pomgrad, toda tudi tokrat ni šlo brez pritožbe.

Državna revizijska komisija že drugič ugodila pritožbi

Pritožila sta se ponudnika Iskra sistemi in Asfalti Ptuj, ki sta oddala skupno pogodbo, in sicer zato, ker je njihova ponudba izključena kot nepopolna zaradi stečaja družbe Asfalti Murska Sobota, in tudi tokrat je bilo pritožbi ugodeno. Zato se je Darseva strokovna komisija za izvedbo predmetnega javnega naročila znova odločala o oddaji tega javnega naročila in predlog posredovala upravi. Izbor je trenutno v fazi izbora uprave, nato pa mora zeleno luč dati še nadzorni svet.

Dokler oboji na potrdijo izbora, izbrani ponudnik še ne bo razkrit javnosti, morda bo to še tretjič SGP Pomgrad. A kaj, ko bo sledil nov rok za pritožbe, ne pa že začetek gradnje ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2012 ob 15:15 gost gost

      Vsi ti razpisi so eno veliko mešanje megle. Zadeva pa je potem itak 4X dražja, kot bi lahko bila. Dobrega obrtnika in nekaj javnih delavcev. Zadeva bo narejena za desetino tega denarja. Pa še hitro bo gotovo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2012 ob 21:21 Čika-pajo gost

      No in kogar koli boš vprašal od obrtnikov podjetnikov vsi vedo da sistem javnega naročanja javnih raspisov ni dober.Ni dober ker je preveč zbirokratiziran in ima preveč č-jev.Ampak če se predpisov ne držiš pa čeprav dokažeš da je boljše zaobiči zakonodajo si koruptiven .Se pravi spoštuj zakonodajo pa čeprav je zadeva občutno dražja dalj časa traja in omogoča da jo akterji vlećejo v nedogled.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2012 ob 15:21 gost gost

      Točno tak Čika-pajo. Saj so sami razpisi narejeni tako, da stvar že v osnovi veliko stane. In drugič, da se na razspis lahko prijavijo samo "posvečeni". Dokler bo tako, ne bo nič boljše v tej deželi. Proti temu naj demonstrirajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.