https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Romuna v priporu zaradi vdorov v bankomate

Murska Sobota, 15.11.2012 ob 16:56  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave  Murska Sobota so 17. oktobra letos na območju UE Murska Sobota obravnavali štiri vdore v bankomate s tatvinami, oziroma poskusi tatvin denarja, t.i. Cash Trapping. 32-letnemu Romunu je tako enkrat s pomočjo fizične sile uspelo iz bankomata odtujiti 1200 evrov.

Ugotovljeno je bilo, da je do takrat še neznani storilec, na enem od bančnih avtomatov v Murski Soboti z bančno kartico s pravo varnostno (PIN) kodo premagal varnostni sistem bančnega avtomata, ter z ukazi na bankomatu vstopil v varovano območje (zaprt prostor), ter vnesel ukaz za dvig gotovine v višini 1200 evrov, vendar je bila transakcija na njegov ukaz prekinjena. Kljub temu mu je uspelo s pomočjo fizične sile ta denar iz bankomata odtujiti. S tem dejanjem si je osumljeni protipravno pridobil premoženjsko korist v višini 1200 evrov.

Poleg navedenega bankomata je storilec skušal na podoben način izvesti tatvine še na ostalih treh bankomatih, prav tako na območju UE Murska Sobota, vendar mu tatvine ni uspeli izvesti.

FOTO: sxc.hu

Kasneje je bilo ugotovljeno, da so policisti z območja policijske uprave Ljubljana 28. oktobra prijeli tri osebe, ki naj bi  z enakim načinom storitve izvajali tatvine denarja iz bankomatov na območju PU Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je ena  od prijetih oseb izvedla vdore v bankomate na našem območju in sicer gre za 32-letnega državljana Romunije, zoper katerega so kriminalisti oddelka za gospodarsko kriminaliteto podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu KZ-1 in v treh primerih za poskus storitve omenjenega kaznivega dejanja.

Na podlagi do sedaj zbranih podatkov je bilo ugotovljeno, da bi naj navedena skupina delovala na širšem območju Republike Slovenije in sicer 27. septembra, 28. septembra, 17. oktobra, 27. oktobra in 28. oktobra na območju Vrhnike, Divače, Murske Sobote, Gorišnice in Logatca, ko je bila prijeta tik po dejanju.  Osumljena državljana Romunije sta bila 29. oktobra privedena dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba osumljena odredil pripor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2012 ob 20:58 Gospod Oprosti gost

      Oprostite, malo me že moti, da vsakih 10 minut objavite nekaj na vaši FB strani. Moje mnenje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2012 ob 21:00 gost gost

      Nekoč so miličniki znali s takimi. Je pendrek zapel in nobenih stroškov na sodišču. Pozneje je vsak premislil kaj je delal.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.