https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Apaški župan in občinska uprava zajtrkovali v vrtcu

Apače, 16.11.2012 ob 14:00  

Občinska uprava in župan občine Apače so skupaj z zaposlenimi v vrtcu in otroci od 7.00 ure do 11.00 ure pripravljali zajtrk z živili domačega porekla in se udeležili zajtrka v vrtcu Apače. Za to so se odločili v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je vseslovenski projekt in spodbuja zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe, dejavnostih domače pridelave in predelave.

Hrana domačih pridelovalcev za  vse otroke
S tem so želeli pokazati, da je tudi občini pomembno, da se spodbuja lokalno gospodarstvo in se hkrati zahvaliti vsem domačim pridelovalcem hrane, kmetovalcem za takojšen posluh in nesebičen prispevek domače hrane za tradicionalni slovenski zajtrk. S to gesto se se pridružili sloganu: »Naj dan slovenske hrane postane prav vsak dan!«
Pridelovalci, ki so prispevali za tradicionalni slovenski zajtrk so Danilo Steyer- pirino moko; Franci Grobnik – bučno olje; Franci Duh- jabolka, orehe; Renata in Damijan Žižek – marmelado; Varoj Marija – sir, mleko skuto; Škrobar Vincenc – hrenovke; Fras Martin – marmelado; Kočar Lešane – domači kruh; Štuhec – bučno olje; Topolovec- pirino moko, rženo moko, pirin zdrob, jabolka; Bauman Alojz – pirino moko, marmelado. Svoj med pa so prispevali: Breznik Alojz, Pavla Leban, Tone Tropenauer, Ivan Vnuk in Martin Vučko.
Obiskali so obe enoti vrtca
Enota vrtca deluje na dveh lokacijah, v Apačah in Stogovcih. Župan in občinska uprava so obiskali obe enoti, ter v enoti Apače pomagali babici Marti pečti slastne medenjake iz ržene moke, domač kruh so namazali z domačo marmelado, medom, namazi ki so jih izdelali iz masla, jajc, drobnjaka... s pomočjo sokovnika so naredili jabolčno korenčkov sok, čaj so sladkali z medom, pripravili so tudi jabolčno čežano. Najbolj so jim šle pa v slast domače hrenovke. V enoti Stogovci pa so otroci postregli z domačimi orehi, čajem ki so ga skuhali iz zelišč ki jih sami pridelujejo, domačimi jabolki...

Hrana domačih pridelovalcev za  vse otroke

S tem so želeli pokazati, da je tudi občini pomembno, da se spodbuja lokalno gospodarstvo in se hkrati zahvaliti vsem domačim pridelovalcem hrane, kmetovalcem za takojšen posluh in nesebičen prispevek domače hrane za tradicionalni slovenski zajtrk. S to gesto se se pridružili sloganu: »Naj dan slovenske hrane postane prav vsak dan!«

Pridelovalci, ki so prispevali za tradicionalni slovenski zajtrk so Danilo Steyer - pirino moko; Franci Grobnik – bučno olje; Franci Duh - jabolka, orehe; Renata in Damijan Žižek – marmelado; Varoj Marija – sir, mleko skuto; Škrobar Vincenc – hrenovke; Fras Martin – marmelado; Kočar Lešane – domači kruh; Oljarna Štuhec – bučno olje; Topolovec Veržej - pirino moko, rženo moko, pirin zdrob, jabolka; Bauman Alojz – pirino moko, marmelado. Svoj med pa so prispevali: Breznik Alojz, Pavla Leban, Tone Tropenauer, Ivan Vnuk in Martin Vučko.

Domače hrenovke, medenjaki babice Marte, korenčkov sok....

Enota vrtca deluje na dveh lokacijah, v Apačah in Stogovcih. Župan in občinska uprava so obiskali obe enoti, ter v enoti Apače pomagali babici Marti peči slastne medenjake iz ržene moke, domač kruh so namazali z domačo marmelado, medom, namazi ki so jih izdelali iz masla, jajc, drobnjaka... s pomočjo sokovnika so naredili jabolčno korenčkov sok, čaj so sladkali z medom, pripravili so tudi jabolčno čežano. Najbolj so jim šle pa v slast domače hrenovke. V enoti Stogovci pa so otroci postregli z domačimi orehi, čajem ki so ga skuhali iz zelišč ki jih sami pridelujejo, domačimi jabolki...

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2012 ob 23:45 gost gost

      V nekatere vrtce so hodili župani, v nekatere podžupani. V Apačah pa je kar celotna občinska uprava prišla na zajtrk. To ne moreš verjeti. Da bi se občinarji vsaj malo od otrok kaj naučili. No, sedaj so se sicer malo zmigali, ker drugače jim je v pisarnah itak dolgčas.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.