https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dijaki Ekonomske šole spoznavali Dunaj in Bratislavo

Dunaj, Bratislava, 21.11.2012 ob 14:00  

Ekonomska šola Murska Sobota je v mesecu novembru dijakom smeri Logistični tehnik, organizirala strokovno ekskurzijo na Dunaj in v Bratislavo. Strokovne ekskurzije so se udeležili dijaki drugih, tretjih in četrtih letnikov.


1. DAN:

Na mrzlo četrtkovo jutro smo se dijaki Ekonomske šole Murska Sobota, smer Logistični tehnik zbrali na avtobusni postaji Murska Sobota, kjer se je začela njihova ekskurzija. Ob 5:30 smo polni pozitivne energije in dobre volje krenili proti Dunaju, ki je bila naša  prva destinacija. Prvo postojanko smo imeli v okolici Gradca, kjer smo si privoščili znano kavo Wiener Melange.

Dijake so na ekskurziji spremljale tri profesorice Ekonomske šole Murska Sobota in sicer Tjaša Gerič, Simona Pajnhart in Janja Divjak ter vodička, katera nam je na zanimiv in zabaven način predstavila Dunaj in Bratislavo. Ogledali so si zanimiva in poučna podjetja, ki so jih prijazno sprejela in jim predstavila svojo poslanstvo. Pot jih je naprej vodila do dunajskega letališča kjer so si z dvonadstropnim avtobusom ogledali letališče. Po ogledu letališča so se odpravili do kontejnerskega terminala na obrobju Dunaja, kjer jih je sprejela prijazna vodička in jim predstavila podrobnosti o njem.

Od tu so pot nadaljevali do centra Dunaja kjer so imeli nekaj časa zase, se sprehodili po ulicah na katerih je že bilo čutiti vpliv Božiča ter se okrepčali. Kot logiste jih je navdušila podzemna železnica ali U-Bahn, kjer vozijo električni vlaki z veliko hitrostjo. Z U-Bahnom so se peljali tudi do Pratera od kjer so pot z avtobusom nadaljevali do končne točke tistega dne, Bratislave, kjer so se nastanili v hotelu Junior, povečerjali in se spočili za izzive naslednjega dne.

2. DAN:

Po odličnem zajtrku so se odpravili na obrobje Bratislave, kjer so si ogledali enega večjih kontejnerskih terminalov v mestu. Po ogledu podjetja so se odpravili na najvišjo točko mesta Bratislava – Bratislavski grad. Razgledna točka bratislavskega gradu nudi odličen razgled od koder se vidijo kar tri države, sama Slovaška, Avstrija in Madžarska.

Po ogledu gradu so se podali v staro mestno jedro, kjer so se sprehodili po kronski poti in si ogledali cerkev. Tudi tukaj so dijaki dobili nekaj prostega časa in se sami sprehodili po mestu, si ogledali trgovinice in se okrepčali. Na poti domov so se ustavili v trgovskem centru blizu Dunaja, kjer so lahko nakupovali. Utrujeni in hkrati zadovoljni ter polni novih informacij so se okrog petih popoldan podali proti domu in tako zaključili dvodnevno ekskurzijo na Dunaju in v Bratislavi. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2012 ob 14:57 comma gost

      Lepo ka nekaj takšnega doživijo!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2012 ob 13:27 .. gost

      tjaša je dobra profesorca.. v vsakon pomene :)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2012 ob 15:22 ... gost

      koji kurac mi brišete komentar? 100x te ga zbrisale pa 100x mo nazaj objavo, zato ka ste čista brezobrazne, san sploj nej nika takšoga napiso!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.11.2012 ob 0:37 denis gomboc gost

      Tjaši Gerič san rajco v spartacusi;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. ohoho
      29.11.2012 ob 0:54 ohoho

      denis, povej nan, se je kaj cedilo od tjaše? malo smo slinavi ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.