https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi tri pomurske šole do novih računalnikov v Sparovi dobrodelni akciji

20.11.2012 ob 8:45  

SPAR Slovenija je v sodelovanju s podjetjem Coca-Cola Slovenija v okviru dobrodelnega projekta »Tudi to sem jaz« dvanajstim osnovnim šolam podelil računalnike, ki bodo učiteljicam pomagali pri delu, otroke pa razveselili in jim olajšali učenje. Dobrodelni akciji se je pridružilo veliko število posameznikov, ki so s svojo srčnostjo omogočili nakup računalnikov. Vsi sodelujoči so na Sparovi spletni strani zbrali več kot 11.000 src in s tem simbolično podprli projekt. Računalnike so dobile tudi tri pomurske šole.

 

Brez računalnikov si danes ne moremo več predstavljati življenja, zato je še kako pomembno, da se otroci seznanijo z uporabo in zmožnostmi računalnika že v osnovni šoli. SPAR Slovenija je v sodelovanju s podjetjem Coca-Cola Slovenija v okviru simpatičnega oblikovalskega natečaja »Tudi to sem jaz«, ki je potekal od 15. oktobra do 15. novembra, z novimi računalniki obdaril dvanajst šol. Odločitvi, da računalnike podarijo šolam, ki so nekoliko odmaknjene od osrednjega dela Slovenije, je botrovalo dejstvo, da slednje redkeje dobijo priložnosti za razne donacije in prispevke.

Natečaj v oblikovanju prisrčnih pošastkov

Uporabniki so v dobrodelni akciji sodelovali preko aplikacije na spletni strani, v kateri so lahko oblikovali srčkanega pošastka, preko njega pa prijateljem in svetu zaupali nekaj, kar na glas morda nikoli ne bi povedali. Nekateri izmed pošastkov so sporočali svoj skriti talent ali nenavadno navado, drugi pa skrivne simpatije in velike ljubezni. Vsem pa je bilo skupno veliko srce. Vsako priznanje je tako s pomočjo prisrčnega pošastka, ki je skrivnost uporabil v dobrodelni namen, postalo simpatično.

Dvojezična OŠ II Lendava

Računalniki tudi trem pomurskim šolam

Pravi zmagovalci natečaja so bili tako vsi sodelujoči, saj so pokazali svojo srčnost in pomagali osrečiti prejemnike novih računalnikov; otroke, učitelje ter učiteljice OŠ Kozara iz Nove Gorice, OŠ Poldeta Stražišarja iz Jesenic, OŠ Juričevega Drejčka iz Raven na Koroškem, OŠ Stanka Vraza Ormož, OŠ Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja, Centra za usposabljanje Elvira Vatovec iz Portoroža, OŠ IV. Murska Sobota, Dvojezične OŠ II Lendava/II. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola, OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta, OŠ Ljuba Šercerja iz Kočevja, OŠ dr. Mihajla Rostoharja iz Krškega in OŠ Gornja Radgona – enote OŠPP iz Radgone.

OŠ Gornja Radgona – enota OŠPP iz Radgone

OŠ IV. Murska Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.