https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Cantate iz Murske Sobote nagrajen kot najbolj perspektiven zbor

20.11.2012 ob 11:00  

Mešani pevski zbor Cantate iz Murske Sobote se je na letošnjih Sozvočenjih predstavil s pesmimi iz filmov Miška Kranjca in prejel nagrado za najbolj perspektiven zbor.


V mesecu novembru potekajo regijske revije srednješolskih in odraslih pevskih zborov Sozvočenja 2012 po celi Sloveniji. Na štirih koncertih so se in se še bodo predstavili od 5 – 6 izbranih zborov, ki so se prijavili na revijo pod določenimi pogoji. Na regijskem tekmovanju, ki je minulo soboto potekalo na Ptuju je svojo priložnost dobil tudi Mešani pevski zbor Cantate iz Murske Sobote, ki to leto obeležuje komaj pet let delovanja. Mladi in ambiciozni pevci so pokazali izvirnost in v skromnih 18 minutah pokazali zanimiv program.

Predstavil so se s temo Pesmi iz filmov Miška Kranjca in k zborovskem petju dodali majhen del teatra, s katerim so povezano predstavili pesmi Vsi so venci bejli, Zrelo je žito in Spejvaj nama Katica.

Koncert sta spremljala strokovna spremljevalca Danica Pirečnik in Sebastjan Vrhovnik, ki  sta na koncu ocenila tematsko zaokroženost sporeda in dobro interpretacijo izvedenega programa. Najboljšo oceno za Štajersko in Pomursko regijo je dobila vokalna skupina Fantje na vasi, KUD Rače s tematiko Novozvočenja. Prejeli so prvo nagrado in se uvrstili na sklepni koncert, ki bo decembra na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Mešani pevski zbor Cantate, edini pomurski zbor na letošnjih Sozvočenjih,  je prejel zelo spodbudno nagrado za najbolj perspektiven zbor, kar kaže na to, da se lahko pevci Mepz Cantate s tako vnemo, kot so jo pokazali na tej reviji, hitro vrinejo med najboljše slovenske zbore. V adventnem času jih bo moč slišati po mnogih božičnih koncertih, prihodnjo pomlad pa načrtujejo koncert ob svoji petletnici delovanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2012 ob 11:07 fan gost

      Bravo!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2012 ob 15:14 alt gost

      Čestitke....mladim, zagnanim, dobrim pevcem zbora ter njihovemu vodji. Le tak naprej!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.