https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ocenjevanje javnih stranišč: MOMS na 16. mestu, Ljutomer predzadnji 23.

22.11.2012 ob 10:25  

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) je tudi v letošnjem letu izvajalo projekt ocenjevanja urejenosti javnih stranišč. Ocenjevanje so izvajali v treh kategorijah, in sicer v kategoriji občin, kategoriji bencinskih servisov in v kategoriji gastroenteroloških ambulant bolnišnic v Sloveniji. Pomurske občine niso v ospredju.


19. november je svetovni dan stranišč, ki ga obeležujejo po vsem svetu in s katerim se povečuje ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za boljše sanitarne pogoje. V ta namen v Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen izvajajo projekt Naj javno stranišče. Akcija je namenjena osveščanju javnosti o pomenu stranišč ter kot informacija članom in nečlanom društva in tudi ostalim invalidom, kje v obiskanih mestih oz. občinah, bencinskih črpalkah ob avtocestah ter v bolnišnicah po Sloveniji imamo možnost dostopa do javnih stranišč, ki jih kot svojo temeljno potrebo nujno potrebujemo.

Posebna komisija je obiskala 150 javnih stranišč po vsej Sloveniji in jih ocenjevala po naslednjih kriterijih: dostopnost javnih stranišč, urejenost in higiena sanitarnih prostorov, označenost dostopa, število sanitarij, velikost, stanje opreme in higienski material.

Rezultati ocenjenih javnih stranišč po občinah:

Koper ponovno najboljši, Ljutomer straniščno metlico prepustil Domžalam

Tako kot lansko leto, je tudi letos priznanje za Naj javno stranišče 2012 dobila Mestna občina Koper. Občina Domžale je po ocenjevalnih kriterijih zbrala najmanj točk, zato ji društvo podeljuje straniščno metlico za najslabše urejena javna stranišča leta 2012.

Najvišje med pomurskimi občinami je Občina Radenci, na 15. mestu, mesto nižje pa je Mestna Občina Murska Sobota. Lani zadnjeuvrščena Občina Ljutomer pa je letos pristala mesto višje.

Gornja Radgona in Lendava prejele zidak

Ocenili so stranišča v 35. občinah. Občine Gornja Radgona, Jesenice, Kanal ob Soči, Krško, Lendava, Medvode, Mežica, Postojna, Ravne na Koroškem, Zagorje ob Savi in Mestna občina Celje javnih stranišč nimajo, zato tem občinam podeljujejo zidak.  Nekatere občine so zidak prejele v prejšnjih letih, vendar kljub temu še niso pričele z gradnjo javnih stranišč.

V kategoriji bencinskih servisov ob avtocestah po Sloveniji je Bencinski servis Petrol Grič pridobil naziv NAJ JAVNO STRANIŠČE 2012. Drugo mesto zaseda Bencinski servis Petrol Murska Sobota, smer Madžarska.

V kategoriji gastroenteroloških ambulantah v slovenskih bolnišnicah pa je zmagala Poliklinika Ljubljana. Splošna bolnišnica Murska Sobota zaseda 5. mesto.

FOTO: najjavnostranisce.kvcb.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. BATO
      22.11.2012 ob 10:46 BATO

      to politike ne zanima saj oni ne rabijo stranišč ker serejo po državi

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2012 ob 10:53 levonja gost

      Naj javno stranišče?! Ka pa naj čistačica?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2012 ob 23:10 GOO gost

      FATA:))!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.