https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Baletni predstavi Cirkus in Te vidim v Murski Soboti

22.11.2012 ob 9:30  

Včeraj zvečer sta v Gledališču Park  v Murski Soboti potekali baletni predstavi CIRKUS in TE VIDIM, v katerih so navdušili najmlajši in malo večji baletni učenci baletnega oddelka Glasbene šole Murska Sobota.

Cirkus – z najmlajšimi baletniki

Balet Cirkus so izvedli baletni plesalci nižjih razredov glasbene šole (prvi razredi in pripravnice), ki so prikazali predstavo v štirih slikah: Najprej so na oder priskakljali razigrani  in hudomušni klovni, jih nato zamenjali neustrašni vrvohodci,  potem spretni akrobati ter igrivi žonglerji, dokler se niso v vsej svoji živahnosti združili prav vsi mali baletniki.

Pod mentorstvom Mihaele Matis so balet pripravili v samo slabih 2 mesecih, a kot je bilo videti, so na odru baletni plesalci pokazali vso svojo spretnost in gledalce popolnoma navdušili. Mnogi med njimi so bili komaj še prvošolčki pripravniki, ki so po predstavi za nas povedali, da niso imeli čisto nič treme, ampak so se na odru zabavali – kot se za klovne spodobi.

 Balet Te vidim po  ljudski pripovedki Vrag se ženi

Balet z naslovom Te vidim je nastal po ljudski pripovedki Vrag se ženi.

Malo starejši učenci baletnega oddelka (od 2. do 6. razreda), so uprizorili rahlo napeto zgodbo o materi treh hčera, ki si želi, da bi se omožile. Tako je na odru vrag zavajal dekleta (uprizoril ga je gost Bojan Cvetko), kjer je pridobil najstarejši hčeri, ki sta mu podlegli zaradi svoje radovednosti. Iz objema pekla ju je proti koncu zgodbe rešila zaradi svoje premetenosti najmlajša sestra, ki je potem vse tri skrila v veliko košaro in jih pripeljala srečno nazaj domov.

 

Baletni oddelek Glasbene šole MS deluje že od leta 2000 in je doslej pripravil že vrsto uspešnih predstav (Hrestač, ki je doživel preko 20 uprizoritev, kasneje pa  še baleta pod naslovom Na obisku v živalskem vrtu in Peter volk). Balet Cirkus je nastajal pod mentorstvom Mihaele Matis, sicer redne članice baletnega ansambla SNG Maribor, vsebina predstave Te vidim pa je uprizoritveni koncept  učiteljice baleta LiljaneKeča Roškar, nedavne solistkebaltnega ansambla SNG Maribor,  ki je leta 2005 prejela za svoje delo na področju kulture tudi priznanje Mestne občine MS.  Avtorica glasbe za oba baleta  je Tjaša Žalik, komponistka in učiteljica predšolske vzgoje, glasbene pripravnice, nauka o glasbi ter solfeggia v Glasbeni šoli Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.