https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Se bodo občinski svetniki na Tišini odpovedali sejninam za malico otrok?

Tišina, 22.11.2012 ob 12:38  

Tišinski občinski svetnik Dušan Novak je podal pobudo, da bi se svetniki in občinski delavci Občine Tišina odpovedali decemberski sejnini in na ta način otrokom, katerih starši ne zmorejo plačevati prehrane v šoli, podarili vsaj malo prazničnega vzdušja.

V času vsesplošne krize v Sloveniji se precej staršev srečuje s finančnimi težavami glede malic in kosil v šolah in vrtcih. Zato je občinski svetnik Dušan Novak vsem članom občinskega sveta občine Tišina in zaposlenim na OU Občine Tišina dal pobudo za donacijo.

Predlaga, da se v mesecu decembru odpovejo sejnini za sejo občinskega sveta, sejninam delovnih teles, poslovnim darilom, zaključku leta oziroma pogostitvi, privarčevana sredstva pa nato donirajo otrokom Osnovne šole Tišina, katerih starši nimajo zadostnih osebnih prihodkov, da bi jim lahko plačali kosilo v šoli.

Novak v upanju na čim večjo podporo s strani svetnikov in občinskih delavcev meni, da bi lahko s tem dejanjem marsikateremu otroku omogočili vsaj malo prazničnega vzdušja.

FOTO: zurnal24.si

Predlagana gesta je seveda vredna pohvale, po naših informacijah pa so se trije svetniki že odločili, da se odpovejo svojim decemberskih honorjev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2012 ob 13:20 gost gost

      Je rekel: "Vzgled sem vam dal, da tudi vi delate tako". Nemogoče, da tudi delavci OU dobijo sejnino? Saj so pa tam zaposleni. Prispevajo pa lahko, saj so plače itak visoke, previsoke.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. amor
      22.11.2012 ob 14:06 amor

      Učitelji in vzgojitelji, ki imajo nad tisoč € plače, bi se tudi lahko odpovedali tistemu, kar je nad tisoč €. Prevelike plače imajo za tisto, kar delajo. Zato ker imajo učitelji in vzgojitelji tak velke plače, morajo deca biti v šolah in vrtcih lačni. Država mora nendri jemati in to je pri deci, ker učitelji ne popustijo.Poznam par primerov, od osmih ur dela pol manj, pol pa šeče po mestu od lokala do lokala,od trgovine do trgovine, sama šminka ,... Mislim je to služba za takšne plače nad tisoč €??? Eni pa redno delajo za pol manj in ne morejo privoščite svoji deci hrano v šoli, učitelji pa še hrano in izlete zastonj imajo, pa če hrane kaj ostane še domov odnesejo!!! Žalostnoooo

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2012 ob 14:10 gost gost

      koliko je meni znano, iz sej občinskega sveta, delavci občinske uprave ne prejemajo sejnin za sodelovanje na sejah občinskega sveta

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.11.2012 ob 14:17 gost - domačin gost

      »dobro namerna pobuda« ne vem a nas je pa ta isti svetnik sklical na eno sejo komisije samo za potrditev zapisnika in nič drugega in so šle sejnine, vsaka medalja ima dve plati

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.11.2012 ob 14:37 mičo gost

      amor izgleda da si zelo dobro šolan in poznaš situacijo v šolstvu. Žalostno je, da imaš verjetno otroke, ki jih vzgajaš na tak način in s takim mnenjem. Če pa bo tvoj otrok v šoli imel probleme oz. jih bo delal pa bodo spet učitelji krivi, ne pa tvoja vzgoja. Imaš pa še odprta vrata na pedagoški fakulteti in se lahko pridružiš učiteljem za to plačo in delo pa bo tudi tebi tako dobro. Skratko žalosten in totalno idiotski komentar.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. amor
      22.11.2012 ob 15:37 amor

      Mičo, to ni idiotski komentar, ampak resničen in res žalosten, drugi imamo druge fakultete, pa nimamo takšnih plač, pa delamo bolj kot vi Mičo in ostali, ki ste v šolstvu. Hvala za povabilo, vendar ostajam tu kjer sem, saj se bodo v kratkem tudi pri vas plače spremenile in boste delali za dosti manj, kot sedaj.Sicer pa za 2+2=4ne morete imeti takih plač!!! Tako bo, kot v Ameriki, če gledaš kaj oddaje, v kakšnem položaju so tam učitelji in vzgojitelji. Naš sistem to ne bo mogel zdržati, da bo javnim delavcem izplačeval take plače ,kot jih imate sedaj. Da ne bo pomote, ne mečem v isti koš učiteljev, ki učijo na srednjih šolah!!! Ti si zaslužijo takšno plačo, kot jo imajo, in nimajo dosti večje od učiteljev oš. Koliko več znanja morajo imeti tisti ki so na srednjih šolah!!!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.11.2012 ob 16:22 Mnm gost

      Zakaj pa so v obcinskem svetu? Zaradi denarja. Ajde ti junak Dusan Novak, bodi pogumen, odpovej se celoletni sejnini.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.11.2012 ob 16:43 gost gost

      Dober predlog, ki bi moral biti na dnevnem redu že v začetku mandata! To sploh ne bi smelo biti vprašanje ali bodo, ampak koliko sejnin bodo namenili v korist občine na letni ravni in to vsi svetniki, saj niso kandidirali za plačo svetnika ampak za to da nekaj doprinesejo v korist občine s svojim znanjem, razen če .....se zgledujejo po kakšnih tajkunih. Itak pa bi funkcija svetnika kot poslanca mogla biti častna funkcija (krijejo se samo stroški). AJDE, Mnm, ti junak bodi pogumen pa pojdi otrokom v šolo javno povedat (povabi še kakšen medij zraven), da se naj celo leto stradajo, če pač nimajo za hrano in so lačni, ker jim ni pomoči, svetniki pa naj grejo raje na pivo po končani seji!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.11.2012 ob 18:48 sani gost

      Amor,zaposlena sem v vrtcu kot pomocnica vzgojiteljice in verjemi mi da je moja placa krepko pod 1000E.tako da prosim ne posplosuj.glede na odgovornost in glede na zahtevnost dela bi nam place morali pomocnicam zvisati ne pa obratno.in verjemi da zaradi moje place noben otrok ni lacen.se zakljucek ob koncu leta pa vse ostalo si vglavnem placamo iz svojega zepa ce se hocemo udeleziti,tako da prosim lepo.ne mi nacenjati zivcev.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.11.2012 ob 21:05 vrtnica gost

      pohvalno, saj je verjetno kar nekaj takih otrok, ki jim starši težko plačujejo malice.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.11.2012 ob 21:28 Boštjan Š. gost

      G. Novak vključno z mano v tem OS ni zaradi denarja, ampak zaradi tega, kar se je v preteklih mandatih dogajalo v tej občini in se v veliki meri še zdaj. V tem predlogu ga podpiram. V vsako sejo vloži ogromno dela, in to kar vidite po TV, je le delček dela, ki ga opravi. Ne moreš sodelovati v razpravi in razmišljati o alternativah, predlogih, amandmajih, pobudah, ..., če se na sejo ne pripraviš. Človek ima ženo in otroke. Odreka se prostemu času, ki bi ga lahko preživel z njimi in ki je veliko več vreden, kot je sejnina, ki jo dobi. In če se je tej sejnini za sejo v decembru pripravljen odpovedati, ali imate potem pravico, da ga zmerjate s hinavcem? Kako se potem imenujejo tisti, ki sejo presedijo v upanju, da bo čimprej končana?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.11.2012 ob 23:54 Zetor gost

      Šafarič pa Novak...sta edina,ki nekaj veljata...se trudita....ostalo je sam ološ.....Koliko se njeva trujdita,pripravljata bi jima trbelo dosti večjo sejnino plačate nej te drobijš...Samo primer če primerjaš Novaka ali Šinkoja...razlika noč pa dan !!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.11.2012 ob 0:01 Alf gost

      Sani...vec kak 700 eur si ne zasluzite.....pa telko vas ge ka ste eden drugome na paute....... najmanj 20% bi vas trbelo odpistite po tej ustanovaj.....

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.11.2012 ob 8:10 eden zvedavi gost

      pobuda je OK, samo če pa je bilo rejsan tak kak je domačin napiso, ka se je sklicala seja samo za potrjevanje zapisnika potem pa se lejko pitan o dobro namernosti pobude in bi novinar, če je res novinar v pravem pomenu besede tou tudi mogo preveriti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. amor
      23.11.2012 ob 8:18 amor

      Sani ne bluzi, kelkokrat pridemo po deco, telkokrat tračkate med sebo, stojite na mesti, neda se van delati,... Ne modruj, ka si ve zaslužite več Dosta staršov je istoga mnenja,...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.11.2012 ob 8:32 ja gost

      http://www.rtvslo.si/velikih-5/tudi-to-je-slovenija-ko-eni-otroci-sanjajo-o-ipadu-drugi-pa-o-zemlji/296454

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.11.2012 ob 9:50 franc gost

      Napadate dobroto, tistega ka krade za pajdaše pa rodbino pa podpirate. Kdaj bo plačal tisti, ka je zajebo 400.000 EUR za cesto v Borejcih. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Škoda ka je samo eden takšen dobrotnik na toj našoj zaostaloj Tišini!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.11.2012 ob 10:01 Danijel K. gost

      Spoštovani sodeljujočiv tej debati ,občutek imam, da niste nikoli bilil otroci ali pa ste bili ,vendar niste občutili pomanjkanja. Poznam razred v katerega hodi 28 otrok. 27. otrok gre na kosil 1. pa ostane v učilnici v času kosila, O ČEM LE RAZMIŠLJA ? Spoštovani sodeljujoči po vašem pisanju z žalostjo ugotavljam, da je v vas ni občutka za bližnjega, ki ima stisko. Gesto g Novaka pozdravljam, zato sem se mu pridružil pri njegovi pobudi. g.Novak postavlja nove standarde dela v občinskem svetu občine Tišina. Katero so nesposobneži, ki so imeli zgol osebne inerese, odpeljali v brezno in zdaj mu na vse načine potikajo polena, ker je ogrožen njihov obstoj na položajih. Zame, ni MORALNO DEJANJE skrivati se za vdzevki !

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.11.2012 ob 11:36 gost gost

      Točno tako Danijel K. Zadnje čase se na žalost ta žallostna zgodba dogaja na veliko šolah. Nekateri otroci, ki so v podaljšanem bivanju nimajo kosila, ker ga starši enostavno ne zmorejo. Težko je to razumeti in še težje dopovedati tistim ljudem, ki imajo dobre dohodke. Že davno nekoč je bil star rek, da sit lačnemu ne verjame. Denarna meja, ki jo je postavila država za subvencionirano kosilo pa je tako sramotno nizka, da je skoraj nihče ne doseže. Sramota od naše države. Sicer so ta merila že veljala, ko je bil minister Svetlik. Problem je, ker se iz meseca v mesec poslabšuje gmotni položaj ljudi in posledično njihovih otrok. Če že država nič ne ukrene na tem področju, bi pa občine lahko kaj storile za svoje občane. Če samo bežno pogledamo kak občinski proračun, vidimo vse mogoče postavke, ki gredo v pet in šest mestna števila. Tu in tam se razmeče veliko denarja. Z nekaj drobiža bi tudi občine lahko v proračunu zagotovile denar za tistih nekaj otrok, ki jim starši ne zmorejo plačati kosila. Dajte se malo zamisliti in se postavite v kožo 8 letnega otroka, ki je brez kosila, ko njegovi vrstniki gredo jest. Tudi šole bi lahko skupaj z občino kaj ukrenile, ker se veliko hrane zmeče v odpad, ker vsi vsega ne pojejo. Tako bi z malo dobre volje občine in malo dobre volje šole, lahko poskrbeli za tistih nekaj otrok. Četudi je samo en. TUDI ON JE OTROK !!!! Hudo pa je, ker namesto tega odgovorni razmišljajo o svojih previsokih plačah in privilegijih. Bojijo se, da se jim ne bi slučajno kaj vzelo. Mogoče tisto, česar si sploh niso zaslužili. Kakšen vik in krik je nastal, ko se je najbolje plačanim hotelo malenkost znižati plače. Največji paradoks tega časa pa je, da so pa tisti z najnižjimi dohodki tiho. Ja, ja, hudo je, ko tisti, ki ima 2000 EUR in več razmišlja raje o tem, kaj bo, če bo dobil 50 EUR manj, kot pa bi se posvetil ljudem v stiski. Premožni in dobro situairani, ter vsi ostali v JU. Upam, da se zavedate, kaj bo, če se zagodi kak Maribor v malo širših dimenzijah. Ko se bodo lačni dvignili, ni sile, ki bi jih zadržala. Potem hitro dobre nove avte na ramo in reši se kdor se more. Odgovorni, plačani iz davkoplačevalskega denarja, ZBUDITE SE, dokler ni prepozno !

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      23.11.2012 ob 12:39 pepek gost

      nej slaba ideja, ena sejnina za deco. vse fajn in lepo. samo ne delajte s toga slona. šafarič, novak pa par podpornikov, rejsan ste smejšni. dečki ne razmite se na vse, obnašate se pa že tak. trbej župani vmes pod prste gledati. prlej ste poredoša rujšili, zdaj horvata. nemren se znebiti občutka, ka tudi van ide samo za oblast in odločanje. rejsan je. pol občinskoga svejta na tišini je pač smejšnoga. tan sidijo in klumajo ali pa spijo vmes. to ka vi delate, pa je rujšenje vsega. vsemi ste prouti. kak san zgoraj napijso. mislin ka se samo ščete pokazati in si reklamo narejditi. resnica je pa nindri indri.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      23.11.2012 ob 13:42 občan - gost gost

      dobra ideja in lepa gesta od strani g. Novaka. Itak če gledaš na TV posnetek opčinske seje vidiš ka samo eni in isti sodelujejo in se pripravijo na sejo. Predstavnik Borejec se oglasi samo včasih - največkrat je tiho. to da bi pa kaj povedo v kakšnem stanju je cesta in kako je cesta umazana od blata ker kmetje ne spucajo za seboj nesnago ka jo prinesejo na traktorjih sa njiv in sa dvorišč.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      23.11.2012 ob 14:19 jojo gost

      ge bi predlago ka malica pa kosilo moglo biti v oš zastonj za vse šoloobvezne otroke pa tudi šolske potrebščine bi mogla država dati.V nekaterih državah je tako prinas pa to zagotovo še en čas nede.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      23.11.2012 ob 14:35 Sodišinski gost

      pepek maš prav iz muhe naj se ne dela slona, predlog je OK, se pa išče tudi velka reklama, zadnjič je bila prireditev Vinskih bratov v Sodišincaj in so mele goste iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške pa san nej nidre najšo ka bi se o tun kaj pisalo, če pa gledaš tej naše seje lepo vidiš što in kaj je predlago ka se naj dela in ge, seveda Horvat pa ne pleše po njuvon pa se išče dlaka v jajce kak pri Poredoše

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      23.11.2012 ob 14:45 tišinska LUJZIKA gost

      Pojđe da vam jebem m...! Nešče ščej našoj dece dati kruh v usta vi pa take otroške pijšete. kelko znan smo mij SONČNICE od g. N in g. Š dobijle pejneze štere so dobili kak stroške kampanije. Drugi svetniki pa so bili tiho kak miši, da sta tou povedala. Strankarsko svinjarijo ven z sveta, pa čijste duše notri. Pa ešče g.N je napijsal pravilnik ka smo v TD GRADIŠČE dobilij dosta več pejnez kak dozdaj. Kama smo prišli Čarni so začali kradnoti, poštenjake pa se šinfa....

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      23.11.2012 ob 14:47 fruncabunca gost

      Sodišinski, tebi je itak važna samo komasacija!!! Prodana duša!

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      23.11.2012 ob 14:48 IVAN KRAMBERGER gost

      Hallo!!!! Ovin vzemite ka nokdar nikaj ne gučijo na seji

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      23.11.2012 ob 15:40 Boštjan Š. gost

      1. Glede rušenja Poredoša in Horvata: ravno zaradi Poredoša smo se znašli v politiki, ker tako ni šlo naprej. Horvata na volitvah nismo podprli, ker nismo vedeli, kakšen človek je. Je pa dejstvo, da smo mu zelo pomagali, da je danes župan, kar Franc prepogosto pozablja in odkriti politično koketira z vsemi, ki dvigajo roke. V začetku je povlekel nekaj potez, za katere smo mislili, da prinašajo novo obdobje v občini Tišina. Potem pa se je kar naenkrat reinkarniral v Poredoša. In mi smo bili proti Poredošu oz. vsemu, kar je predstavljal. 2. Ne razumemo se na vse. Toda, ali se potem župan razume na vse? To je sposobna le ena oseba v celotni občini. In to nisem ne jaz, ne g. Novak. 3. Vedno, ko se pojavi ime Novak ali Šafarič v medijih, se vsuje val napadov na naju. OK. Ne pričakujeva, da bova vsem všeč. Niti nočeva biti vsem všeč, ker je to brezveze. Midva slediva temu, kar smo si zadali in to je boljše življenje naših občanov. 4. Eno vprašanje: koliko amandmajev je naš g. Horvat podprl? Skoraj nobenega. Po defaultu je vse, kar predlagava z g. Novakom slabo. 5. Čez dve leti se vam bo ponudilo veliko alternativ, kdo bi za to sejnino, ki je tako sporna, najbolje zastopal interese občanov. Če se z vsem, kar dela župan in OU strinjate, potem boste obkrožili nekoga drugega, nekoga, ki kima in je tiho, mar ne? To se dosti bolj izplača, kot 20 ur sedeti za gradivom za sejo. Izbira je večja, kot bi si želeli. Če bodo občani, ki so nama zaupali svoj glas, smatrali, da svojega dela nisva opravila vestno in pošteno, potem ne bodo več glasovali za naju. 6. Vinski bratje so zabavljaška skupina. Vinski bratje so plačani tudi iz proračuna, toliko da veste ... . 7. Všeč mi je, kako kritično naju opazujete tako podporniki, kot tudi nasprotniki. Če bi bili vsi občani tako kritični tudi do dela župana in OU.... . 8. Mogoče bo naslednja podražitev javnih služb spet priložnost, da sva enkrat tiho in ponižno dvigneva roko za podražitve. Jok brate! Odpade.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      23.11.2012 ob 16:37 cc gost

      samo ka nikome ne bi trbelo dati kakšen cent v dobrodelne namene, jao, jao......od preveč težko zaslužene sejnine

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      23.11.2012 ob 20:45 Danijel K. gost

      Po prebranem sem žalosten, ker posemeznik v dobrem išče slabo. Saj Vam človek ne mora zameriti, tudi takšni pač obstajajo. Politika je del našega življenja pa če si to priznamo ali ne. Zato vidim ,veliko potencijalnih kandidatov na listah čez dve leti, ali pa se boste še naprej skrivali pod vzdevki. Poznam g. Novaka, zdaj je dokazal, da je tudi časten človek, pozivam vas, da se mu pridružite in tudi Vi prispevate donacijo ? Jaz jo bom !

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      23.11.2012 ob 21:15 đuško gost

      nemate pojma ka se vse dogajav občini ka ne vejmo ka se dela . naslednji mandat si samo želte več takši novakov pa šafaričov . te do pa se vidle rejsan spremembe na bokše .dečki pogumno naprej za lepšo občino zvami smo

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      23.11.2012 ob 22:14 Gost marjan gost

      Če bi se dalou, bi narejdo anketo med discipliniranimi svetniki, kelko bi jih za par evrov vejkšo sejnino bole prijdno zdigalo roke ZA in PROTI po komandi vsemogoučega občana. Novak! vsaka ti čast!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      23.11.2012 ob 23:12 BEJLEK VELIKI gost

      Spoštovana gospoda! TAK KOT JE ZASLEDITI V ŽE NAPISANEN. NOVA POLITIKA V TIŠINSKI OBČINI SE JE RODILA ZARADI NEMOGOČEGA POLITIČNEGA REŽIMA VLADANJA STARE POLITIČNE OPCIJE POD VODSTVOM VEMO KOGA. SEDANJA GARNITURA KI JE PRAKTIČNO OSTALA ENAKA, SAMO SE JE ZAMENJAL NJEN "FUHRER", KI JE BIL NAMANJ SLABA OPCIJA IN REŠITEV TAKRATNE SITUACIJE IZ ZLA, PA JE RES ZAŠLA NA ISTE TIRE KOT JE BILO NEKOČ. ZATO SE TUDI ODRAŽA TAKO NESTRINJANJE Z SEDANJO GARNITURO IN VODSTVOM. NA VPRAŠANJE ZAKAJ, JE NEKA STVAR NAREJENA TAKO, OBČINSKA UPRAVA ODGOVARJA, KOT JE ODGOVARJALA V STARIH ČASIH, ZATO KER SE JE OBČINA TAKO ODLOČILA. AMPAK, DRAGI MOJI, V NAŠI DRŽAVI OBSTAJAJO ZAKONSKA DOLOČILA, V OKVIRU KATERIH SE MORA POSTOPAT, IN NE ZATO KER JE OBČINA TAKO REKLA IN SE JE TAKO ODLOČILA. OBČINA JE SERVIS OBČANU, IN NE ZASEBNO DRUŽINSKO PODJETJE POSAMEZNIKA KATERI IMA VEČINSKI LASTNINSKI DELEŽ V TEM PODJETJU IN ABSOLUTNO MOČ ODLOČANJA IN UPRAVLJANJA. IN PO MOJEM SE ZATO KREŠEJO MNENJA MED OMENJENIMI SVETNIKI IN OBČINSKO UPRAVO IN ŽUPANOM, KER JE ŽUPAN POSTAL ŽUPAN NEKDO V ČASU, KO JE KANDIDIRAL NEKDO, KI OČITNO VIDI IN VE KAKO SE TOVRSTNIM STVAREM STREŽE, ŽUPAN PA PAČ NI BIL PRIPRAVLJEN NA TAKŠNO SVETNIŠKO STRUKTURO, PREJ NA SKUPINO KI BO PRIKIMAVALA IN DVIGOVALA ROKE KOT BO TO DELALA VEČINA, KAR JE BILA PRAKSA NA TEJ OBČINI DO SEDAJ. BOJIM SE, DA SE SCENARIJ MARIBORSKEGA KANGLERJA ZELO HITRO PRIBLIŽUJE NA TIŠINO, IN DA BO VODSTVO STRANKE SLS PREJ KOT SLEJ SPREGLEDALO TUDI NA TIŠINI IN USTREZNO UKREPALO, KAJTI SMO ŽE "5 MINUT PRED 12 URO". TO PA DA SE JE NEKDO PRIPRAVLJEN ODPOVEDAT SEJNINI, V ZAMENO DA DOBI VSAJ EN OTROK KOS KRUHA, PA JE VEČ KOT POHVALE VREDNO. VSI TISTI, KI PA VIDITE V TEM NEKE POLITIČNE IGRICE ŽE V NAPREJ, PA VERJAMEM DA NIMATE OTROK IN TUDI NE POSLUHA ZA OTROKE, KAJTI OTROCI SO NAŠE ZANAMSTVO, IN ČE NE BOMO SEDAJ ODREAGIRALI KOT JE POTREBNO IN POSKRBELI ZA TE NAŠA MALE ZKLADE, POTEM SE NAM PIŠE RES SLABA IN ČRNA BODOČNOST. VERJAMEM DA SE BO NA NASLEDNJIH VOLITVAH VSEDLO ZOPET TISTIH NEKAJ "STRICEV IZ OZADJA", IN DA BOJO SESTAVILI EKIPO KANDIDATOV, V KATERI BOJO IMELI NE SAMO PRAVE KANDIDATE ZA SVETNIKE, AMPAK TUDI PRAVEGA KANDIDATA ZA ŽUPANA V TEJ PRELJUBI OBČINI TIŠINA, KATERI BO ŽUPAN VSEH OBČANOV IN ŽUPAN OBČINE, KOT JE TO SEDAJ. PA LEP POZDRAV DO TAKRAT!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      24.11.2012 ob 23:25 Ghost gost

      V vsej zgodbi dvomim, da gre za sejnine. Tako občinska uprava občine Tišine, kot župan imata kar nekaj "masla na glavi". Na to je posredno opozoril @domačin, član ene komisije, ki se je očitno sestala samo dvakrat. Ta domačin je, glede na napisane besede, član komisije, ki je skoraj zelo verjetno ta zasedala v svojem mandatu samo enkrat, pardon dvakrat. Drugič, ko je sprejemala zapisnik. @domačin je takrat, na drugi seji, potrdil nekaj, kar je zelo dvomljivo. @domačin prosim te, da poveš, kaj si na tisti seji potrdil.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      24.11.2012 ob 23:35 Ghost gost

      Dobronamerno. Administrator, prosim da uredite vmesnik, ki bo omogočal pisanje v odstavkih.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      25.11.2012 ob 0:21 Geli bar gost

      Do zaj san glejdo te debate, pa se mi nej dalo oglesiiti. Ja, kak praviš Ghost. Mogouče pa je domačin pozabo, ka je tudi on dobo sejnino za potrditev zapisnika. Pa je bil proti dnevnomi rede? Mislin ka nej, ka zapisnik neje objavleni, čiglij bi mogo bite. Zaj pa tou Novaki očita. Kakši hinavec... Skoro bi vüpo povedati, ka je domačin iz Gederovec.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      25.11.2012 ob 11:07 Ghost gost

      Če je šlo za isto sejo, na katero domačin opozarja, je šlo najverjetneje za sejo na kateri je komisija potrdila, da aktualnemu županu ni potrebno, reševati zadev iz prejšnjega mandata. Če je to tako enostavno, zakaj potem občina rešuje in plačuje dolgove iz prejšnjega mandata? Zakaj jih preprosto ne prepiše na bivšega župana? Meni je jasno, da to ne gre. Kaj pa tebi @domačin? @domačin malo več je pa le treba. In tega tebi manjka. Potrdil si namreč nekaj, kar v praksi ne more vzdržati. Pa še plačani si bil zato... Sam si odprl skrinjico...

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      25.11.2012 ob 11:52 Geli bar gost

      @ghost: Domačini ide plüvanje brez argumentov. Nazagnje je zaj san v sebej plüno. Glavno, ka se plüva po tistij, ka mislijo s svojof glavof, pa neščejo rouk zdigavati po diktati vsemogoučoga občana, kak je gori marjan povedo. Pa ka ste nouri, ka bi zaj treblo še gradijvo za sejo šteti. Ja kama pa prijdemo? Vejpa se več nede splačalo biti svetnik, či boš mogo za tou še delate. Vejpa naloga svetnika je zdigavanje roke, nej? Ale? Te lidge pravijo, kak dobro delajo, pa kak složno. Če dobroga mijslin, je tej domačin še za vsako podražijtev lepou složno rokou zdigno. Oviva pa tou složnost moutiita, pa te so šče seje preduge. Vejpa eni so sposobni 30 glasovanj na vöro napraviti, nej kak oviva. Novak, tij, kak komplicejraš pa tvoj kolega, pa si zemita marelo na naslegnjo sejo s sebof. Hehe ...

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      16.07.2013 ob 13:25 gost - đuško gost

      v našoj občini je vse obstalo ne dela se nika dopusti so se začali novak pa šafarič sta tiho ostali pa nemajo glasovati za ali proti ker g direktorca odhaja na bolj..e ali slab..e bomo videli novomi direktori pa dati vse kompetence naj vo zračuna kelko šteri svetnik učinka ma na seji pa tak te naj procente tudi zračuna za klumanje pa za spanje .še en nasvet zavse kateri se zavedate poštenosti do sveje občine ne dajte si vsiliti volje drugega ka fejst gor plačate

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      09.11.2014 ob 20:42 kritik gost

      sedaj je minilo dve leti,, občani niso hoteli več voliti ta dva svetnika, ki sta negativno vplivala na samo občino,, bil je samo njun osebni interes,, seveda bi se ona dva odpovedala ene sejnine,, samo poglejte njune zapisnike, koliko nepotrebnih sestankov odborov sta sklicala - sramota,, požiralca davkoplačevalskega denarja,, ljudje narod ni nor in jih ne imejte za budale

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.