https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na skupščini društva Moja Mura predsednik dobil še en mandat

27.11.2012 ob 7:20  

V prostorih Ribiškega doma Hrastje Mota je Zveza društev Moja Mura sklicala volilno skupščino, na kateri so med drugim podali plan in finančno poročilo leta 2012, predsedniku Stojanu Habjaniču podaljšali predsedstvo še za en mandat ter podali plan dela za prihodnje leto.


Po uvodnih beseda dosedanjega predsednika Zveze društev Moja Mura, Stojana Habjaniča, so še pred uradnim začetkom skupščine prikazali posnetek “Kako je Drava pokazala zobe”, s katerim so predvsem želeli prikazati, kaj je reka sposobna narediti v času naravnih nesreč, kot so poplave, ter opozoriti na to, da je potrebno paziti in pravilno ukrepati, da se ne bo isto zgodilo tudi z reko Muro.


Zveza društev Moja Mura dejavna na dogodkih tudi s stojnico

Po sprejetem dnevnem redu volilne skupščine so člani Zveze društev Moja Mura najprej izvolili organe skupščine, torej delovno predsedstvo, volilno-veritifikacijsko komisijo, zapisnikarja ter dva overovitelja zapisnika. Za tem je Simon Balažic podal poročilo o opravljenem delu za leto 2012.

"Društvo je bilo prisotno na Pohodu ob Muri za Svetovni dan Mokrišč, kjer smo se predstavljali tudi s svojo stojnico. 17. aprila smo se udeležili akcije Očistimo Slovenijo, 22. aprila pa bili povabljeni tudi na Lisjakovo strugo v Gornji Radgoni, kjer smo tako že tretje leto zapored predvajali film," je pojasnil Balažic in naštel še vse ostale dogodke, kot so 5. Dan Mure, Dimekov spust, poletno srečanje Moje Mure, Bürjaški dnevi ter vsi ostali dogodki, kjer so se kot zveza društev promovirali in bili dejavni.


Podali tudi zahtevo o preklicu uredbe o rabi reke Mure za HE

Medtem ko je Habjanič opozoril še na dejstvo, da je potrebno pohvaliti sodelovanje s sosednjo Hrvaško, s katero sodelujejo že več let, je Balažic med ostalimi dejavnostmi društva na kratko predstavil tudi zahtevo za preklic uredbe o rabi reke Mure za hidroelektrarne, hkrati pa povzel tudi argumente, ki so bili vključeni v zahtevi.

Izmed vseh dejavnosti, pa ne gre spregledati dejstva, da je Zveza društev ponosna tudi na sodelovanjem z Likovnim društvom Gornja Radgona ter s člani Murschutzkommiteja iz Avstrije.

Stojan Habjanič ostaja na mestu predsednika  

V nadaljevanju skupščine je sledilo še finančno poročilo za leto 2012, skozi katerega društvo ugotavlja, da dela dobro. Za tem so člani društva izvolili še nove člane organov zveze, torej člane upravnega odbora, člane nadzornega odbora in člane častnega razsodišča, Stojanu Habjaniču pa predsedstvo podaljšali še za en mandat.  

Svobodna Mura pomeni tudi svobodnega človeka

Zveza društev Moja Mura, ki deluje predvsem tako, da ljudem ob Muri predstavi tako pomembnost zavarovanega območja reke Mure kot nujnost njegovega ohranjanja ter preprečevanja uničevanja, je enotno potrdila še plan dela ter finančni načrt za leto 2013. K temu pa nam je predsednik društva Stojan Habjanič še zagotovil, da bodo še naprej delali tako v dobrobit društva kot ljudi ob Muri in za samo reko. Ne smemo pozabiti na dejstvo, da svobodna Mura pomeni tudi svobodnega človeka.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. zvezda
      27.11.2012 ob 10:51 zvezda

      To Stojan, akcija!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.