https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Štihec Komunalo pozval k znižanju cen ogrevanja

Murska Sobota, 28.11.2012 ob 7:30  

Župan Murske Sobote Anton Štihec je na včerajšnji novinarski konferenci vodstvo murskosoboškega Javnega podjetja Komunala pozval k znižanju cen iz daljinskega sistema občine.


Kot je povedal župan Anton Štihec, je dobil s strani občanov številne pritožbe na septembrsko 30-odstotno povišanje cen ogrevanja. Dvig cene za slabih 30 odstotkov je Komunala sicer predlagala že pred letom dni, a je občina takrat dovolila le 15-odstotni dvig cene. Nova vladna uredba določa, da lahko variabilni del  cene ogrevanja regulirajo javna podjetja samostojno in tako je Komunala letos septembra cene ogrevanja povišala za 30 odstotkov.

Dvig cene je župan kljub pravni podlagi označil za samovoljno ravnanje. Meni namreč, da je zvišanje cen previsoko, saj so se na tržišču pojavili novi ponudniki dobave plina po ugodnješih cenah. Štihec ob tem predlaga, da javno podjetje Komunala najde ugodnejšega dobavitelja plina ali pa skuša s sedanjim dobaviteljem, družbo Geoplin iz Ljubljane, doseči ugodnejšo ceno. Z direktorjem Komunale Dragom Šiftarjem  je bil tudi na pogovoru s takratnim ponudnikom plina, Geoplinom, a je Komunala z ljubljansko družbo že sklenila aneks, ki kljub znižanju ne predvideva najugodnejše cene.

Ker je občina lastnik daljinskega ogrevanja, je Štihec Komunalo pozval, naj brez soglasja občine ne dviguje cen. Ob tem opozarja, da se lahko zgodi, da se bodo posamezni odjemalci pričeli izključevati iz sistema, kar pomeni manj prihodkov, ob tem pa večjo izgubo v proračunu Kominale, ki pa jo bo kot lastnik morala pokriti občina.

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2012 ob 7:42 topla voda gost

      Kakšno sprenevedanje.To je treba izpostaviti na novinarski konferenci? Potem še naj pove , kaj je s kreditom za Muro 05, katerega je dala ravno ta izgubarska Komunala z njegovo in odobritvijo občinskega sveta. Mogoče pa je direktor Komunale vkalkuliral ta kredit že kot strošek v ceno ogrevanja? Nehajte nam meglo prodajati. Novinari ali pa poročevalci se pa ravno tako enkrat zresnite in premislite kaj objavljate.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2012 ob 8:58 voda bi vrela če gost

      Na toplovod je priključeno par blokof po moje 10% od vseh zgradb v Soboti. Tej se zdaj bunijo, ka morejo drakše plačuvati, par lejt so pa meli zamrznjene cene. Je menej ka živin v iži što pijto kelko moren plačati kurilno olje in ka ga moren vsako leto plačati drakše? Komi se ge naj bunin? Če je tej toplovod komunalni naj zaračunajo kelko so stroški, nej ka delajo pod cejno štera se te krije iz proračuna občine. Če se pa že odločijo ka do tou krili s proračuna pa naj meni tude plačajo. Zokoj bi ta peščica lidij bila v boukšon položaji pa bi jin občina sofinancejrala segrejvanje? Tou je podlo pa nepravično so vseh nas tistih, ka živimo v ižaj ali pa v blokaj z lastnimi sistemi za ogrejvanje.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.11.2012 ob 11:54 gorgona gost

      @voda bi vrela če Če si pameten se priključi na daljinsko ogrevanje. Pa ti bodo sofinancirali ogrevanje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.11.2012 ob 12:34 X gost

      župan-dobro jutro-GOTOV SI

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.11.2012 ob 17:59 plačanec amor gost

      populizem brez primere

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.11.2012 ob 18:51 OLALA gost

      MENE PA PRAV ZANIMA G.ŽUPAN,KAKO STE LAHKO GLIH ZAJ PROSILI ZA ZNIŽANJE.IMATE STRAH?JANKOVIČ SE JE TUDI ZAJ ODLOČA,KA NEDE VEČ LISIC NA AUTE GOR DAVALI.DRAGI MOJI,RES VAS JE STRAH.AMPAK,NAŽALOST MORATE VSI DOL Z ŽUPANSKIH STOLČKOV.PREJ NEDE DOBRO.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.11.2012 ob 19:25 podžupan gost

      samo resno populizem! pa se neka izbaciva na novinaski konferenci. pozval bi direktora komunale v pisarno pa bi je mi tam povedal naj zniža ceno, pa brez če, bi lahko , malo bla bla....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. amor
      28.11.2012 ob 22:01 amor

      Župan se že ves čas bori za občane in za zniževanje stroškov, vendar se z njimi ne da dogovorit. Že dolgo se kregajo in tirajo svoje. Če se ne da v pisarni, pa se more v javnosti!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.11.2012 ob 0:58 y gost

      amor-rejsan se župan že vsa leta bori,samo nej za nas ,ampak za županski stolček.Sobota si zaslujži iskrenoga in poštenoga župana.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. ohoho
      29.11.2012 ob 1:08 ohoho

      amor, idi v Sibirijo. Župan je populist in lopov, ker je navadnin občanon v kučaj, štere smo si težko prigarali, davke nabil do konca in zato nemamo za kurjavo. Če nan prineseš drva mo pravli "amor odrešitelj

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.