https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Olga Karba: Lokalna politika v Ljutomeru želi samo sebe prikazati kot žrtev

Ljutomer, 30.11.2012 ob 10:28  

Objavljamo izjavo županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, na obtožbe svetnikov Občinskega sveta Občine Ljutomer.

"Zanimivo se mi zdi, da ravno v času največjega nezaupanja v politične stranke v zgodovini države, lokalna politika v Ljutomeru sama sebe poskuša prikazati kot žrtev.

Glede konkretnih obtožb bo posnetek tudi te seje kmalu na voljo in bo vsem ponudil možnost, da si sami ustvarijo lastno mnenje.

Sicer pa si v življenju vsakdo sam postavlja cilje in tudi izbira poti do njih. Moj cilj je izpolniti obljube, ki sem jih dala občankam in občanom. Na strankarsko politiko se ne spoznam pretirano in moja pot je posledično drugačna.

Iz tega razloga se ne oziram na pritiske in bolečine ljutomerskih stricev in babice iz ozadja, ki vztrajajo na svojih številnih interesih. Pri tem pa ubirajo prepir kot sredstvo in dialog razumejo kot pogovor, ki vodi le do njihovega stališča. S tem le prispevajo k občutku odpora do politike, ki ga vsi pospešeno zaznavamo.

Prepričana sem, da bomo kot skupnost presegli ta način delovanja. Trend se že lepo kaže. Namreč na tej isti seji občinskega sveta je sicer 11 svetnikov podprlo stari način dela, vendar 11 (10 svetnikov in jaz) nas je potrdilo pot, za katero menim, da je boljša in bo omogočila, da izpolnimo dane obljube in opravimo delo, ki smo ga sprejeli nase.

Kolegici in kolegom, kot tudi številnim drugim posameznikom, ki vseskozi po najboljših močeh prispevajo k dobrim rešitvam na svojih področjih, se zahvaljujem za pogum in za dobro opravljeno delo.

Politikom preživetega kova, tega kova, ki ga številni povezujejo z besedo GOTOF, pa sporočam, da strankarski pritiski v različnih oblikah na nas več ne naredijo posebnega vtisa. In očitki o dogajanju na zadnji seji so pritisk, ki je namenjen temu, da prestraši svetnico in svetnike, ki smo se uprli. Vendar ta poskus je spodletel.

Kljub temu želim vsem, ki delajo drugače vse dobro. Sama nadaljujem z lastnim delom, ki bo v naslednjih dveh tednih predvsem povezano z javno razpravo o proračunu, torej s pogovorom z občankami in občani po vsej občini.


Mag. Olga Karba

Županja občine Ljutomer"

 

Oglejte si tudi:

Svetniki ljutomerske občine iskali odgovore tudi na ministrstvu

    Komentarji

    1. gost
      30.11.2012 ob 10:42 branko gost

      Eno sporocilo za Olgo in vse svetnike obcine Ljutomer GOTOFI STE!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.11.2012 ob 13:50 gost gost

      Loklalna politika so ljudje...Ampak zanimiv manever županje in seveda njenih svetovalcev, prikazati poraz kot zmago. Ja mogoče kdo nasede, ampak vse ob svojem času.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.11.2012 ob 14:28 Anton gost

      Svetniki so ljudje. Ljudje na ulici, ki preko njih izžarevajo svoje želje in potrebe. Ni dobro, da je takšna tekmovalnost. ga. Županja vi ste tisti, ki vladate, vi ste moč, vi ste alfa in omega. Svetniki so del vašega ljudstva in dajte jim priložnost, da se izjasnijo, seveda to bi bilo smotrno narediti za zaprtimi vrati. Na sejo pa za Božjovoljo pridite usklajeni. Slaba luč pada na vas, ker vi vodite seje. Kolikor imam časa in pogledam seje, vam povem, da je seja takšna kot jo vodi predsedujoči. Smejete se iz izjav svetnikov, kimate z glavo in dajete jasno vedeti, da se smejete iz njih. Verjemite mi, da ni to prava pot. Vidim, da ste sposobni in imate zelo dobro življensko energijo. Usmerite jo v dobro voljo. Predvsem pa v POGOVORE in USKLAJEVANJA. Tudi vsak dan, če je potrebno. Izplačalo se bo. Za obe strani, ker ste se znašli sredi vojne. Žrtve so občani. To pa ni dobro. Stopite skupaj in boste vi zmagali. lp, Anton

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.11.2012 ob 17:34 gost gost

      Ne morem verjeti, ampak ti politiki so izgubili stik z realnostjo. Oni dejansko mislijo da so BOGOVI in nedamostljivi. Pridejo na oblast in več ne spoštujejo ne ustave, zakonov, statutov, poslovnikov in funkcije politika katero opravljajo. Obnašajo se arogantno, čeprav so protesti proti njim IN vsem korumpiranim politikom. Oni pa še vedno poskušajo speljati vodo na svoje mlinsko kolo. VIŠEK AROGANCE!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.11.2012 ob 18:33 sosed gost

      Anton ima popolnoma prav. Tudi jaz sem si ogledal (dele) posnetka zadnje šest urne seje in vodenje seje s strani županje je bilo prav takšno, kot je Anton opisal. Uspel sem si pridobiti vprašanja nekaterih svetnikov, poslana na ministrstvo za pravosodje in tudi odgovor pristojnih. Tam navajajo, da se seje ljutomerskega občinskega sveta vodijo "po domače", kot se je že enkrat spomladi izrazila predstavnica tega ministrstva. Županja je pravnica in je težko razumeti, da si dovoli takšne lapsuse oziroma strokovne napake. V svojem odgovoru se je temu dopisu ministrstva na vprašanja svetnikov izmaknila in ga popolnoma obšla. Verjetno ji je res težko prenašati kritiko iz ministrstva, da imajo prav svetniki in ne ona. In sedaj navaja, da so GOTOVI. Zato, ker so ji dokazali, da zavestno ali ne, ravna narobe? Po Ljutomeru se šušlja, da je svetnikoma, ki sta "prebegnila" marsikaj obljubljala. Te obljube bi naj za njiju imele tudi finančne koristi (članstvo v delegacijah in vodenje odborov). Ljutomer ima bogato demokratično tradicijo in si tega ni zaslužil. Fajn bi bilo, da se tudi županja zamisli nad svojim delovanjem. Pol mandata je poteklo in res ne bi bilo nerodno, da bi tudi njo doletelo GOTOVA SI.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.11.2012 ob 18:37 mica gost

      bravo ... županjina propaganda ma zaj že babico iz ozadja.... keko okostnjakov do še iz omare potegnili? jok pa stok kak te zajebovlejo... pa te ne, soma sebe zajebovleš... pogledni okoli sebe. Povej mi s kom se družiš, pa ti povem kdo si.!

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.11.2012 ob 18:52 pepek gost

      Kot izgleda eni ne vejo, ne znajo, ali ignorirajo do so tudi oni politiki.... Politikom preživetega kova, tega kova, ki ga številni povezujejo z besedo GOTOF , pa sporočam, da strankarski pritiski v različnih oblikah na nas več ne naredijo posebnega vtisa. In očitki o dogajanju na zadnji seji so pritisk, ki je namenjen temu, da prestraši svetnico in svetnike, ki smo se uprli. Vendar ta poskus je spodletel. Jezošna olga ka ti te je.... slepota lastnega prepričanja ka si ne politik? Če pa si z ljudstva zvoljen :) gotof pritiče tudi tebi, v lastno skledo pluvleš... malo na kanglerizem sliči

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.11.2012 ob 20:58 Prlečka gost

      Tudi jaz sem ti "žal" jeseni 2010 dala svoj glas in veselo nazdravila ob tvoji zmagi. Ko sem si ogledala posnetke s sej, in prebrala odgovor Ministrstva, kjer so ti dokazali kaj počneš, obžalujem to jesen 2010.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.11.2012 ob 21:06 gost gost

      It's time to shove goodbye.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.11.2012 ob 21:59 gost gost

      Kot jih je že večina opazila. Nerodno je, da se nekateri ne zavedajo, da se seja snema. In potem vidiš na posnetku, kako se ob govoru nekega svetnika eni zanimivo čohajo po glavi, vrtajo po ušesih, nestrinjajoče odkimavajo z glavo, se arogantno smejejo in še kaj. Doživotni svetnik manjšine si je kar po domače vrtal po nosu. Pred časom je bilo tudi opaziri, kako so se nekateri iz občinske uprave posmehovali določenim svetnikom. KULTURA na višku!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.12.2012 ob 0:41 gost gost

      Gospa Karba tudi tokrat veselo blefira. Iz njenega odgovora , ki bi naj bil odgovor na kritike s strani svetnikov, ki se ne strinjajo z njenim delom je razbrati, da na upravilčene kritike nima nobenega argumntiraneg odgovora. Še več, vse povprek kritizira svetnike oziroma tiste, ki ne trobijo v njen rog. Res perfidno , politikatnsko in pritlehno kritizira politične stranke ter se obenem kao distancira od politike. Češ , jaz nisem politika, jaz sem le županja. Če je ljudstvo jezno na politiko, name že ne more biti. Ja , jaz sem vendar Olga Karba --- vaša draga županja. Ta igra gospe Karba pa kaže na to, da gospa Karba želi javnosti prikazati, da je le ona tista, ki je v tej "igri" v Ljutomeru ostala neomadeževana in edina primerna, da je tam. Svetniki pa so tak ali tak le tam zato, da njo, edino in najboljšo, motijo pri delu, ko se tako "razdaja" v dobrobit vseh nas. Res bi bilo dobro, da si ta gospa čim prej postavi ogledalo, da bo videla, da je v bistvu vzrok težav v Ljutomeru prav ona. Pa saj je to pozornemu gledalcu tv iger iz sej občinskega sveta že dovolj jasno. Olga Karba, kaj mislite , da so vsi ljudje le ovce, ki jih lahko nekdo s takim blefiranjem kot se ga že dalj časa poslužujete Vi, še naprej vleče za nos in jim soli pamet . Le zato, ker bi naj bil nekakšen magister. (pa ne žalim tistih pravih magistrov znanosti). Če ima ob sebi še vedno 10 svetnikov, pa je to le "slučajno".

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.12.2012 ob 10:06 Puconci gost

      Olgica, Olgica ti si rejsan kompas zgubila.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.12.2012 ob 12:54 ć gost

      S katere proračunske postavke se financira njen pr ?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.12.2012 ob 18:46 Liberalec gost

      Zanimivo kak so lotmerški svetniku razpisuvlejo po totih komentarih. Če ste res prebrali mnenje ministrstva (sekretar, ki je to napisal je član LDS, zato je tudi tako napisano), bi sami videli, da so si svetniki to malo bolj po svoje razlogali, kot pa dejansko piše. Malo poglejte seje bole pozorno, pa te vidli, kdo mimo strela. Lotmerški svetniki so povoženi, preveč časa so na ena in ta istem mestu. Naredli pa niso nič.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.12.2012 ob 10:33 janez brkati gost

      Ja iz katere jame pa si ti Liberalec priša zdaj vun? Saj pa ni prvi mesec po Olginih napihjenih volitvah, in ti misliš zdaj vsem mnenje preobrniti. Jaz nisem od totih "tvojih" svertnikov, pa bi jo lahko z besedami raztrga. Aroganca, obnašanje, kreganje, z velika večina občanov se je skregala, tudi podjetniki niso ostali nedotakjeni. Sprava ni več sploh mogoča. Ja tisti njen PR črni mohikanec je zaposlen izključno da dela 7 dni v tedni propagando. Na volitvah nede iskala več podpore strank, ker se ona nede šla politike, veličanstvo bode šlo na volitve s svojo listo in Jankovičem. Malo si poglednite zadjne predsedniške volitve pa bote vidli, da so oni stari strici OUT. Pa tudi VI lotmerški LDS, ki ste jo porinili na volitvah v oblake, glejte, da vas ne vidimo pri novih volitvah pri Jankoviči. Te pa ste resen vredni javnega sramotilnega stebra.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.