https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Z dobrodelnostnjo lahko polepšate praznik sv. Miklavža trem prekmurskim družinam

Murska Sobota, 05.12.2012 ob 12:15  

Po uspešno izvedeni dobrodelni akciji na lanskem Miklavževem sejmu, bo murskosoboško območno združenje Rdečega križa tudi jutri izvedlo dobrodelno akcijo, ki so jo poimenovali "Miklavževa drobtinica". Sredstva bodo zbirali kar za tri prekmurske družine.

Jutrišnji Miklavžev sejem v Murski Soboti bo za dobrodelnost ponovno izkoristila tukajšnje območno združenje Rdečega križa. Letošnja dobrodelna akcija bo potekala pod sloganom “MIKLAVŽEVA DROBTINICA”.

Na stojnici (pred Banko Koper na Slovenski ulici) bodo člani Rdečega križa skupaj s prostovoljci v zameno za prostovoljne prispevke obiskovalcem brezplačno delili langaš (ki ga bomo cvrli ob stojnici), krapce, domači kruh z zaseko in jabolka. Obiskovalce bomo pogostili tudi s toplimi napitki.

Ves zbrani denar bo v celoti namenjen za:

- zdravljenje hude bolezni 14-letne deklice,

- popravilo ostrešja družini v Krogu in

- nakup kurjave socialno ogroženi družini iz Lipe.


Organizatorji bodo po končani dobrodelni akciji medije še isti dan obvestili, koliko denarja nam je uspelo zbrati (navedli pa bomo tudi donatorje, ki so nam pomagali pri implementaciji akcije).

Lani za Martinin invalidski voziček zbrali 2.595,42 evrov

Lansko leto so pod sloganom »DROBTINICA ZA INVALIDSKI VOZIČEK« že izvedli humanitarno akcijo zbiranja denarnih sredstev na Miklavževem sejmu v Murski Soboti. Takrat smo za Martinin invalidski voziček zbrali 2.595,42 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2012 ob 14:55 ddddd gost

      Bravo rdeči križ :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.