https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FRiSK odpira svoja vrata tudi z dobrodelnostjo

Murska Sobota, 05.12.2012 ob 14:10  

Jutri se začne že šesti festival FRiSK - Festival računalništva in sodobnih komunikacij v Grajski dvorani v Murski Soboti, kjer bodo med drugim zbirali staro računalniško opremo za pomoči potrebne.

Program Festivala računalništva in sodobnih komunikacij - FRiSK sta predstavila Tadej Kirinčič in Vasja Gorčan in pojasnila, da omenjeni festival ostaja največji nekomercialni informacijsko-komunikacijski dogodek v severovzhodni Sloveniji, kjer se družijo strokovnjaki, perspektivni kadri, tehnološki navdušenci in poslovno javnost. FRiSK vsako leto po navedbah organizatorjev obišče blizu 2000 obiskovalcev, tudi iz tujine. Vsako leto z zanimivimi predavanji predstavljajo globalne trende in ideje, ki jih prikažejo s konkretnimi lokalnimi in slovenskimi uspešnimi primeri prakse. Na okroglih mizah kritično debatirajo s kompetentnimi gosti in izobražujejo na  strokovnih delavnicah.

Program festivala si lahko pogledate TUKAJ.

Vsak lahko daruje staro računalniško opremo za pomoči potrebne

Letos so se odločili, da bodo na festivalu FRiSK zopet pripravili dobrodelno akcijo, pod sloganom Naj bo december prazničen za vse. V akciji bodo zbirali delujočo odsluženo računalniško opremo ter jo podarili tistim, ki jo potrebujejo. Pri tem jim je pomoč obljubil Center za socialno delo Murska Sobota.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.