https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Ljudske pevke v Lipovcih praznovale 50 let delovanja

Lipovci, 09.12.2012 ob 8:45  

V Vaškem domu v Lipovcih je v soboto potekalo prav posebno slavje, saj so ljudske pevke praznovale jubilejno 50. obletnico aktivnega delovanja in petja ljudskih pesmi. Mnogoglavo množico poslušalcev pa s svojimi glasovi niso navdušile le slavljenke, temveč tudi številni gostje iz Prekmurja in Prlekije.

Ob ljudskih pevkah iz Lipovec so nastopili moški pevski zbor iz Lipovec in lipovski pesmari, ljudski pevci fantje od Male Nedelje, ljudski pevci iz Lipe, ljudski pevci iz Bučečovec, ljudski pevci od Grada ter ljudski pevci in godci iz Černelavec. Poleg petja pa seveda ni manjkalo niti številnih čestitk in daril ter po koncu slavja tudi pogostitev vseh nastopajočih in obiskovalcev. Prireditev, ki so jo omogočili KUD Lipovci, KS Lipovci, Pomurske lekarne, Občina Beltinci ter drugi, je na izviren način povezoval Milan Zrinski, obiskovalce pa sta nagovorila tudi predsednik KS Lipovci, Janko Bezjak in predsednica KUD Lipovci, Janja Žalik.

Ljudske pevke v Lipovcih so se začele zbirati že leta 1958, a se je zbor uradno ustanovil šele leta 1962. Tako so pevke do danes izdale že pet zgoščenk, nastopale v Cankarjevem domu v Ljubljani, sodelovale na številnih tekmovanjih in prejele mnogo priznanj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Ločljiv strojček za testenine 5/1 set - Pasta Maker (RL-178)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.