https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Odranci: Proračun 2013, vstop v lastništvo Eko-Park in znižanje cen vrtca

Odranci, 11.12.2012 ob 14:00  

Občinski svet Občine Odranci se je na 14. seji seznanil s predlogom proračuna za prihodnje leto, na seji pa so odločili tudi, da Občina Odranci v lastništvo Eko-Parka vstopi z denarnim vložkom v višini 10.000 evrov.


Prihodnje leto tri večje investicije

Kot je na včerajšnji seji občinskega sveta povedal župan Občine Odranci Ivan Markoja, v Odrancih za prihodnje leto načrtujejo tri večje investicije. Izziv za občino predstavlja izgradnja širokopasovnega omrežja v vrednosti 915.083 evrov, za katero bo občina dobila v celoti povrnjena sredstva. Tekom projekta pa pričakujejo velike likvidnostne težave, saj bo občina morala sproti zalagati sredstva za izvedbo projekta.

Prihodnje leto se občina loteva tudi izgradnje vrtca, kar predstavlja največjo investicijo v času obstoja občine Odranci. Okvirni znesek izgradnje vrtca je izračunan na 1.384.000 evrov, kot pa je povedal župan Markoja, bo cena znana šele po izboru izvajalca del v začetku prihodnjega leta.

V proračunu za leto 2013 pa večjo investicijo predstavlja tudi  izgradnja transportnega voda pomurskega vodovoda Črenšovci – Odranci v vrednosti 271.206 evrov.

V lastništvo podjetja Eko-Park z denarnim vložkom

Na včerajšnji seji so občinski svetniki soglasno sprejeli sklep, s katerim Občina Odranci v lastništvo podjetja Eko-Park d.o.o., ki je določen za upravljalca Pomurskega vodovoda – sistema A, vstopa z denarnim vložkom v višini 10.000 evrov.

Po novem letu v Odrancih nižje cene vrtca

Na seji je bil sprejet tudi sklep o znižanju ekonomske cene vrtca. Ta se bo na osnovi zmanjšanja plač in prejemkov, ki pripadajo delavcu po predpisih o delovno pravnih razmerjih, znižala za 3,8 odstotka. Nove cene vrtca bodo pričele veljati s 1. januarjem 2013.

Je pa občinski svet sprejel tudi sklep, s katerim se tistim staršem v Občini Odranci, ki imajo obveznosti po stanovanjskem kreditu,  za plačilo programov vrtca upošteva posebna olajšava, in sicer se cena plačila vrtca zmanjša za 20 odstotkov. To olajšavo so v Občini Odranci izvajali že v letu 2012, je pa proračun občine obremenila za 3.960 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.12.2012 ob 9:47 občan gost

      DVE INVESTICIJI STA ŽE V PLANU 3 LETA, VODOVOD PA KAR NEKAJ LET. ENO IN ISTO, POTEM PA NASLOV "TRI NOVE INVESTICIJE"!????? KDAJ BODO KONČNO ZAČELI PA JE VPRAŠANJE. VEDNO JE NA KONCU KRIVA DRŽAVA, ŽUPAN PA NIKOLI. PRED TEM SMO PREBRALI, DA SO PODPISALI S PODJETJEM IZ LJUBLJANE POGODBO ZA ŠIROKOPASOVNO OMREŽJE ZA 20 LET???? TO NAMREČ NI NORMALNO. PA ŠE TO S PODJETJEM, KI SPLOH NIMA SVOJE SPLETNE STRANI IN NE ZNANIH REFERENC. IN KJE JE KONTROLA TAKŠNIH RAZPISOV IN POGODB?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.12.2012 ob 18:18 tic gost

      GOTOF JE Z IDEJAMI IN DEJANJI!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.