https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Žerjav: Pobuda za referendum o proračunu je neodgovorna

14.12.2012 ob 12:30  

Gospodarski minister Radovan Žerjav opozarja, da začetek postopkov za referendum o zakonu o izvrševanju proračuna za leti 2013 in 2014 ogroža koriščenje evropskih sredstev. Meni, da je zahteva sindikatov javnega sektorja za referendum neodgovorna, saj bo najbolj oškodovan realni sektor, ki je krizo že tako najbolj občutil.


V sredo so predstavniki reprezentativnih sindikatov javnega sektorja v Državni zbor vložili zadostno število podpisov za začetek postopkov za referendum o zakonu o izvrševanju proračuna. Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, pa v tem dejanju vidi izraz neodgovornosti in politikanstva, s čimer se predlagatelji referenduma zavestno odpovedujejo evropskim sredstvom v vrednosti 500 milijonov evrov.

Kot poročajo na STA, je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo nameravalo za področje podjetništva in konkurenčnosti v letu 2013 bistveno povečati koriščenje evropskih sredstev. S 109 milijonov evrov, kot jih je bilo za to področje na voljo v letošnjem letu, bi sredstva povišali na 130 milijonov evrov. Tako bi finančno podprli projekte za zagon novih inovativnih podjetij, vlaganja v raziskave, investicije, itd.

Zadržanje izvajanja proračuna pomeni, da ministrstvo ne bi moglo realizirati niti novih javnih razpisov niti že sprejetih obveznosti, kar bi po besedah Žerjava praktično "ubilo" podjetništvo in konkurenčnost: »Referendumska pobuda pomeni zavestno odpovedovanje spodbujanju podjetništva, inovativnosti in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva ter s tem odpiranju novih delovnih mest, kar je s strani sindikatov javnega sektorja neodgovorno.«

Ob tem je minister pozoril tudi, da so evropska sredstva praktično edina razvojna sredstva, ki jih ima Slovenija na voljo. Ta sredstva bi pomenila tudi pomembno spodbudo za ta hip shirano slovensko gradbeništvo.

Vir: STA

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2012 ob 13:04 zelo neodgovorno gost

      Slovenci, kdaj bomo že končno dojeli, da so rdeči sindikalisti, starokomunisti iz DS, podprti s strici iz ozadja in forumum 21, priseljenska stranka-PS ob asistenci slovenskih petokolonašev, predvsem pa srbska jugomafija, največji sovražniki Slovenije???? "VRATIT ČEMO SE", je obljubljala srbska jugoarmija ob odhodu iz Slovenije. in sedaj se preko rdečih sindikalistov, starokomunistov iz DS s centralo v Murglah in PS -priseljenske stranke in jankoviča vračajo v obliki gospodarskega ropanja in politične destrukcije Slovenije. Šele ko bomo posekali glave tem hudobnim zmajem bo Slovenija resnično zaživela. Mržnja do Janše in želja po oblasti nimata meja…..zato SLOVENEC, ZBUDI SE!

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2012 ob 13:54 NEODGOVORNO gost

      NEODGOVORNO JE TO KA VI DELATE ŽE 20 LET!!!!!!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.12.2012 ob 14:26 zzz gost

      rejsan je neodgovorno.....ka so delali 45 let......tudi neodgovorno....ka so delali 20 let.....in kolko časa je bil keri na oblasti???kak že....aja, to je nej pomembno.....tej zadnji so v desetih mesecih so zje*ali državo....do konca in bi naj šli, ka prijdejo ove nazaj!! MALO MORGEN...za oblast se jin ide....nej za maloga človeka....in rejsan nas vlečejo na Balkan.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.12.2012 ob 14:56 Loleki gost

      Gda te že razmili, ka je narodi čista seeno, štere barve je što. Nejpoštene naj se odstrani, pa če so rdeči, beli ali čarni, zeleni so itak si.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.12.2012 ob 15:24 GOST gost

      g. ŽERJAV KDAJ BOSTE UKINOLI OBVEZNO ČLANSTVO V OZS:? OD REFERDENDUMA JE ŽE SKORAJ ENO LETO: KDO JE ZDAJ TU NEODGOVOREN?????????

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.12.2012 ob 17:11 čakija gost

      ZELO NEODGOVORNO, kakšen naivni fob si ti. Zakaj pa poslušaš doma srbsko in hrvaško muziko? Zakaj Slovenci tako množično hodijo silvestrovat v Beograd, Novi sad... Komu boš prodajal slovensko robo? Naj Bobinac seli svoje Gorenje v Nemčijo, Avstrijo, ne v Srbijo. Zakaj Slovenke ljubijo Srbe? So boljši ljudje in ljubimci kot ti.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.12.2012 ob 17:42 Lagevbar gost

      Tudi Maučec je neodgovornost SLS, pa ga še zmeraj Žerjav rijva.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.12.2012 ob 0:36 stane gost

      toga žerjava bi že trbelo stirati iz kroga ka samo okoliš kvari

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.12.2012 ob 1:01 ć gost

      Tej slinaš žerjav in ljudska stranka si naj rajši svoje prejgnje vrejt vzeme.SLS je že vsa leta najbolj koroptivna stranka in mora čimprej iz parlamenta z žerjavom na čelu.Čudim se kako ga lahko Janša prenaša ",najbrš ga mora?"

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.12.2012 ob 7:19 felix gost

      Bravo Žerjav ti bi vse ukino samo ka lejko vladaš a de tau tuj prišlo do naplačila.Ta tvoja stranka je nej več ljudska gratala je LOPOVSKA MAKI;ŠLIHTUBER;ABRAHAM;KANGLER;ŠROT;ITD........7.i pa

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.12.2012 ob 12:10 etf gost

      Pri nas se je 20 let kradlo z botrovanjem neumne, hinavske politike, političnih nastavljencev v gospodarstvu in izbrancev med pravniki...Vse to je prepleteno v eno veliko legalno mafijo, ki se oblači v črno, se vozi v črnih avtomobilih, a ste mogoče videli včeraj tudi to, da bankirji nazdravljajo s šampanjcem...potem, ko nas prepričujejo, da moramo vsak mesec v njihove žepe vložit 100 in več miljonov?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.12.2012 ob 23:26 alf gost

      Feliks pozabo si Horvata tej je tuj lopov SLS..Tisina

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.12.2012 ob 23:26 alf gost

      Feliks pozabo si Horvata tej je tuj lopov SLS..Tisina

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.12.2012 ob 13:04 GOTOF JE gost

      Točno tako, kot je prvi komentator povedal. Forum 21 in Palček iz Murgel hočejo oblast. Gate se jim tresejo, če bi kdo šel delat revizijo za leta nazaj. Še huje pa je misel, da bi slučajno Janši uspelo spraviti Slovebnijo iz krize. Očitno je raja tako nizko z razmišljanjen, da ne kapira, da Palček iz Murgelj in njegovi oprode rajši vidijo, da Slovenija propade, kot bi Janši uspelo kaj izboljšati. Gre za politiko, gre za oblast. Zato že od samega začetka MINIRAJO VSE, kar bi prineslo kaj dobrega. Lani ob tem času, ko še vlade sploh ni bilo, je ŠTRUKELJ GROZIL, da bo z vsemi sredstvi šel PROTI in na ulico. Očitno imajo ljudje kratek spomin.Sami strici iz ozadja pa imajo toliko nakradenega, da nobene krize ne občutijo in nobene ne bodo. Sindikate in rajo pa uporabljajo za svoje interese. NOBENA NORMALNA DRŽAVA tega še ni videla, da bi nek sindikat goril z referendumom na državni proračun. Take NOROSTI se lahko porodijo samo v Murglah.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      17.12.2012 ob 13:32 GOST gost

      KA SI OBSEDENI Z PALČKOM?? NIMAŠ TI POJMA:::

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      17.12.2012 ob 15:46 PREKMURSKI ZET gost

      Ti g. GOTOFJE, klatiš neumnosti!!! Kdo so strici iz ozadja, povej!!! Državo Slovenijo uničuje ta vlada z Janšo na čelu!

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.12.2012 ob 8:32 nasIVAN gost

      na prvi komentar: Vsaka čast in slava našemu največjemu pisatelju Ivanu Cankarju, ki je bil eden prvih Slovencev, ki je javno opozarjal Slovence na shodih pred nevarnostjo balkanske kulture. Žal je moral zaradi plačati visoko ceno, ker ga je takratna tajna službe Srbske kraljevine fizično likvidirala sredi Ljubljane. Ogromno je zgubila tudi slovenska kultura, ki je pod oblastjo Beograda zelo nazadovala. Ali smo bili o tem dogodku kdaj seznanjeni naprimer v šolah? Nikdar.Ali smo se kdaj učili o tem kako smo živeli Slovenci v Avstroogrski in kaj vse nam je ta država prinesla?? Prinesla nam je veliko npr. železnico,urejeno zemljiško knjigo,šolstvo z univerzo itd. In kaj nam je prinesla srboslavija? Bizantinstvo z lažmi,krajami in izkoriščanjem Slovencev ter lagodno življenje brez dela na naš račun. Njihova mentaliteta se idealno ujema z komunistično ideologijo in to smrtonosno kombinacijo trpimo v Sloveniji.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.12.2012 ob 9:20 gost gost

      @GOTOF JE, takšne norosti kak jih ti pišeš pa se rodijo samoo v glavi deklariranoga bolnika iz psihiatrije Polje, keri tej nebuloze naprej odavle van bebčekon. GOTOF JE - GOTOV SI !!!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      20.12.2012 ob 0:47 GOTOF JE gost

      Takk kak si parvo nasIVAN ! TOČNO TAK !!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.12.2012 ob 10:35 PANIKA gost

      Komunisti klavca Broza izgubljajo na celi fronti? Ni jim uspelo postaviti predsednika parlamenta. Ni jim uspelo postaviti predsednika vlade. Ni jim uspelo postaviti predsednika Države. Ni jim uspelo ustvariti izrednih razmer z nasilnimi demonstracijami. Ni jim uspelo spraviti države v bankrot z zahtevami po referendumih. In nenazadnje tudi najbolj rdeče ovčke so očitno spregledale in jim ne izkazujejo več slepe vdanosti. Upanje zato obstaja! VESEL BOŽIČ PAHORJU,JANŠI, ŽERJAVU IN VAM VSEM!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.12.2012 ob 10:43 rejsan je panika gost

      Komunisti klavca Broza so zdaj na čelu slovenske države pa na čelu slovenske vlade. Rejsan jih lejko panika lovij ka se zdaj že zavedajo ka nedo več dugo. Časi redčih, belih pa črnih se pomali končujejo. Prihaja doba ljudstva !!! Pahori, Janši pa Žerjvai ne želin nika veseloga, tak kak oni tou ne privoščijo lastnomi narodi !!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.12.2012 ob 10:46 BOŽA gost

      gost-PANIKA,tvoji izrazi presegajo vse meje dobrega okusa, Broz ni bil klavec če je bil komunist je bil toliko pošten,da smo se šolali ZASTONJ TUDI TI VERJETNO, ZATO IMAMO TOLIKO ŠOLANIH LJUDI,tudi g.Janša se je izšolal V NJEGOVEM ČASU, SEDANJIM OTROKOM pa onemogoča šolanje, šolali se bojo samo deca bogatašev

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.12.2012 ob 10:53 rePANIKA gost

      vijdeš reakcijo enih......bojijo se, ka de Janši uspelo, zato so proti.....zato bi radi, da Slovenija crkne....e pa nede.... Gornjeva dva negativca....malo optimizma, prosen.....po nouvon lete bo boukše....ta vidla. LEPE PRAZNIKE!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.12.2012 ob 10:55 piki gost

      Gost-PANIKA nevem zakaj se razburjaš, če je vse sprejeto tako kot si si želel, zakaj zdaj pluješ in žališ Broza,upam,da je to, da živiš v obilju,da si se zašolal tudi Brozova šola, ker on tega ni omejeval ampak je bila šola obvezna in zastonj,kar našim otrokom pod taktirko JANŠE ne bo mogoče, šolali se bojo samo bogati, toraj tudi tvoji otroci, zato nas reveže,ki smo bili srečni začasa Broza ne žali, pa nismo bili komunisti, živeli smolepo v miru,imeli službe, dobili otroške dodatke, hodili k maši ,dobili pokojnine, ki nam jih ni nihče jemal itd, da ne naštevam. Zato ne vem zakaj ste panični , oživajte v blaginji Janše, pustite kar je bilo pred 50 leti-Pa zdrav ostani.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.12.2012 ob 11:16 re-rePANIKA gost

      Janši de uspelo pripelati slovenijo edino do neslavnoga konca... tou ga opozarjajo vsi domači in tuji strokovnjaki... ali jebat ga... tablete iz Polja so njemi izgleda pouleg razuma oslabile tudi sluh. Po nouvon leti de boukše edijno te, če do se do konca prihajajočega leta vsi tej pacijenti - Janša, Pahor, Kučan, Jankovič, Žerjav, Erjavec, Novakojca, Lukšič pa več kak polovica parlamentarcov pa naših vrlih bankirov pa tajkunov znašla v zapori zaradi oškodovanja lastne države in lastnih državljanov!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.