https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V Moravskih Toplicah kmalu lokal s hitro prehrano?

Moravske Toplice, 18.12.2012 ob 10:54  

Na 19. seji občinskega sveta Občine Moravske Toplice o spremembi Odloka o ureditveno-zazidalnem načrtu za območje zdraviliškega kompleksa v Moravskih Toplicah.

Občinski svetniki so ponovno odločali o spremembah Odloka o ureditveno-zazidalnem načrtu za območje zdraviliškega kompleksa v Moravskih Toplicah. Za spremembo odloka je zaprosil Aleksander Car, ki je lani kupil stavbo Nove ljubljanske banke z namenom, da tam uredi okrepčevalnico s hitro hrano in izposojevalnico koles.

Vendar je občinski svet Občine Moravske Toplice na 12. redni seji dne 21.12 2011 sprejel odlok, s katerim je določil, da  na območju omenjenega objeta ni več možna gostinska dejavnost. Pobudnik odloka, Aleksander Car je menil, da je občina s spremembo odloka posegla v njegove pravice, prizadela njegove pravne interese in njegov pravni položaj ter zato predlagal spremembo oz. razveljavitev odloka o dopolnitvah Odloka o ureditveno-zazidalnem načrtu za območje zdraviliškega kompleksa v Moravskih Toplicah.

Svetniki so na minuli seji sprejeli, da lani sprejete spremembe prenehajo veljati in obstaja tudi možnost gostinske dejavnosti na tem območju.

Kot je znano, je stavbo NLB želela kupiti tudi občina, vendar je stavbo nato kot boljši ponudnik kupil Aleksander Car. Svetnik Štefan Kodila meni, da je subjektivna odgovornost, da stavbe niso dobili na tajnici občine Martini Vink Kranjec, objektivna pa na županu Alojzu Glavaču, saj niso uveljavljali predkupne pravice, kar so potem storili naknadno. Dejal je tudi, da je bila lanska sprememba odloka neumnost.

Občinski svet je po predlogih vseh odborov sprejel Osnutek Odloka o proračunu Občine Moravske Toplice za leto 2013 in podal soglasje k imenovanju Roberta Inhofa za direktorja javnega zavoda Galerija Murska Sobota za dobo petih let. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2012 ob 14:22 hm gost

      seveda ce lidi noris leko mas vse ka sces ;) od vodovodara do bogatasa.....v lokali pa davle 500eu place a promet njemi kelnerce dealjo po 1300eu dnevno

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.12.2012 ob 17:23 Charlie gost

      Ne vem podrobnosti, a po poročanjih iz medijev, je imela občina adute v svojih rokah. Ni jih izkoristila. Je bilo to namerno ali pa nenamerno? V vsakem primeru bi moral nekdo odgovarjati za to. Zakaj? Zato, ker so poleg neizkoriščenih adutov začeli spreminjati pravila igre. Ali sedaj nekdo misli, da bi imel g. Car notri banko, ali pa bi se šel poleg dveh gigantov turistične konkurence? Ne opravičuje pa ga slabo plačilo delavcev. Žal pa so vsi turistični delavci v Moravskih Toplicah in splošno v Prekmurju na minimalcih.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2012 ob 18:57 ... gost

      Tomi se prave kapitalizem dečke drage..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2012 ob 8:46 glavič gost

      v Moravcih naj raje zemeljski plin potegnejo pa optiko kaka hitra prehrana.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2012 ob 9:09 on je Car gost

      ka pa na to ste pozabili, ka je dobo 100.000 eur nepovratnih sredstev za opremo lokala ???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.12.2012 ob 10:58 selančar gost

      Ka pa mij na goričkon, Car je zgubo posel na ekonomski, zdaj pa lejko odavle hitro hrano v moravcaj, če njemi dajo terme.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.12.2012 ob 11:05 felix gost

      tajnicaDaubo je 4x več nepovratnih sredstev in tao za neobstoječi lokal se pravi lejko predvidevaš da do ednok spremenili odlok in že eno leto prle dobiš nepovratna sredstva za razvoj gostinstva in turizma.zdaj vidite zakoj so lidje na cesti ,ge je davčna in ge so kriminalisti ali pa mogoče vkuper delajo.MALO NAJ POGLEDNEJO k nan na BLISK.Sprega z občino je več kak očitna,župan in tajnica pa Šadl pa verjetno še kdo je pristavo malo svojo vrečko !!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.12.2012 ob 20:51 xy gost

      Ka ste njemi fovš?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.