https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svet v Črenšovcih o vstopu v Eko-park in o novem vrtcu

Črenšovci, 21.12.2012 ob 15:30  

Na 2. izredni seji Občinskega sveta Občine Črenšovci je bil sprejet odlok o vstopu v lastniško strukturo Eko-parka.


Eko-park Lendava je bil izbran za skupnega upravljavca za upravljanje z vodooskrbo Pomurja – sistema A. Ker bodo občine partnerice Eko-parku podelile upravljanje preko vstopa v lastniško strukturo, občinski sveti občin partneric v sistemu A v teh dneh odločajo, ali bodo v lastniško strukturo vstopili s stvarnim ali denarnim vložkom.

Občinski svet Občine Črenšovci je na včerajšnji seji sprejel odlok, s katerim Občina Črenšovci v lastniško strukturo vstopa s stvarnim vložkom, in sicer s solastniškim deležem v stavbi TLP 10 v vrednosti 42.386,27 evrov, kjer trenutno posluje Eko-park.

Potrjen investicijski načrt za novi vrtec v Črenšovcih

Občinski svet je na včerajšnji seji potrdil tudi investicijski načrt za novogradnjo nizkoenergetskega vrtca v Črenšovcih v predračunski vrednosti 1.319.000 evrov. S potrditvijo načrt ima občina možnost, da kandidira na razpis za dodelitev sredstev iz sklada za regionalni razvoj. Kot je pojasnil župan Anton Törnar, lahko ob morebitni odobritvi sredstev računajo le na okoli 27-odstotni sofinancerski delež, ostala sredstva bo morala zagotoviti občina.

Ob tem je Stanka Bohneca zanimalo, zakaj je sofinancerski delež tako nizek v primerjavi s tem, koliko sredstev so dobile druge občine ob gradnji vrtcev. Kot je pojasnil župan, je ta delež za občino Črenšovci tako nizek zato, ker je Občina Črenšovci svoje kvote razpoložljivih sredstev iz omenjenega razvojnega sklada že porabila za projekte v prejšnjih letih.

Štefan Gyurica je vprašal, zakaj projektanta niso izbrali na javnem razpisu. Kot je pojasnil župan Tönar, je  bila zadeva časovno ozko tempirana in za javni razpis ni bilo časa. Zato je občina za projektiranje izbrala podjetje Atrij, ki mu na občini po besedah župana glede na izkušnje, ki jih imajo z drugimi projektanti, zaupajo.

V podjetje Energotherm morda novi družabnik

Občinski svet je dal soglasje, da se spremeni lastniška struktura podjetja Energotherm, katerega del je v lasti Občine Črenšovci. Sprememba dopušča, da se v podjetje spusti novi družbenik, in sicer na račun odtujitve poslovnih deležev družbenikov razen Občine Črenšovci, ki svoj družbeniški delež v podjetju ohranja v isti procentualni vrednosti. Kot je pojasnil župan, je bilo lastniško strukturo nujno spremeniti, ker se je pojavil potencialni investitor, ki bi vlagal v izrabo obnovljivih, a še neizkoriščenih virov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.