https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pri Meškovih na Orehovskem Vrhu postavili jaslice na prostem

Orehovski Vrh, 22.12.2012 ob 8:30  

Bližajo se prelepi čarobni prazniki in vsak hiti da še postori in zaključi z delom v letošnjem letu in se nekako umiri v pričakovanju praznika Božič in Novega leta. Veliko vernih ljudi postavlja v teh dneh svoje jaslice v čast in slavo Jezusovega rojstva.


Ene izmed takšnih jaslic postavljajo tudi na Orehovskem Vrhu pri družini Meško. Pa vendar te jaslice so nekaj posebnega, postavljene so zunaj pred pročeljem hiše družine Meško. Letos jih Emil Meško ml. postavlja že drugo leto in so veliko večje od lanskih saj merijo kar 3 krat 2 metra in pravi, da še jih bo dograjevali in širil.

Ideja za zunanje jaslice je dobil v termah Banovcih, kjer vsako leto postavljajo velike jaslice na prostem. Če pa dodaš še nekaj svojih zamisli in idej pa prav gotovo nastanejo čudovite jaslice, ki so vsem na ogled saj mimo njihove hiše vodi krajevna cesta. Z izdelavo jaslic je porabil kar petdeset ur.  Te čudovite jaslice pa še dodatno polepšajo barvne utripajoče  lučke , ki jih še sam Emil ni preštel. Med samim pogovorom je dodal da ima že nekaj prošenj za izdelavo takšnih jaslic, verjetno bo pomagal z izkušnjami in idejami, ki pa mu jih ne zmanjka saj za naslednjo leto načrtuje še večje in bogatejše jaslice.

Foto in tekst: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.