https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Tujec na pomurski avtocesti storil samomor

23.12.2012 ob 7:50  

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali pet prometnih nesreč, devet kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in mira, štiri primere povoženja divjadi in samomor.

Na avtocesti, v bližini cestninske postaje Dragotinci, voznik osebnega avtomobila ni vozil po sredini voznega pasu in je trčil v levo stran tovornega avtomobila, katerega je prehiteval. Osebni avtomobil je po trčenju odbilo v zaščitno ograjo, zatem pa je obstal na vozišču. Povzročitelj je v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe. 

S področja kriminalitete so obravnavali vlom, tri tatvine, tri poškodovanja tuje stvari in dve lahki telesni poškodbi. Na avtocestnem počivališču v Pincah je prišlo do spora med tujimi državljani, ki so skupaj potovali v kombiju. Eden od tujcev je po prepiru vzel svoje stvari in peš odšel po avtocesti proti Lendavi. Eden od sopotnikov mu je to želel preprečiti, osumljeni pa mu je nato med prerivanjem povzročil lahke telesne poškodbe. Poškodovani se zdravi v soboški bolnišnici. Osumljeni je nato zbežal s kraja po avtocesti, okrog kilometer naprej pa je vanj trčil voznik tovornega avtomobila. Tujec je na kraju zaradi hudih poškodb umrl. Na podlagi ogleda kraja, katerega sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, je bilo ugotovljeno, da gre za samomor. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in štirikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. 

Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti je bil pridržan voznik osebnega avtomobila. 

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na avtocesti.

    Fotogalerija