https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Stanovalci DOSOR-ja pomagali sosedom, ki jim je zgorela hiša

Radenci, 03.01.2013 ob 7:30  

Stanovalci Doma starejših občanov Radenci so se pred kratkim spomnili takšnih časov, ko so sosedski odnosi še nekaj pomenili. K spominom jih je spodbudila tragedija, ki se je dogajala v njihovi neposredni bližini, saj je družini, ki je živela v sosednji hiši nasproti doma, le-ta pogorela. Nemočno in s solzami v očeh so stanovalci DOSOR-ja lahko le opazovali, kako ognjeni zublji uničujejo pred kratkim obnovljeno hišo.


Stanovalci DOSOR-ja so ljudje, ki so v svojem aktivnem delu življenja zelo dobro vedeli, kaj v taki situaciji pomenijo sosedje. Res, da fizično niso mogli pomagati, so se pa nemudoma organizirali in začeli zbirati prostovoljne prispevke »za sosede«, kot so dejali. "Ganljivo jih je bilo opazovati, saj je marsikdo prispeval poslednji evro, vendar so to storili odločno in iskreno," so v sporočilo za javnost zapisali iz vodstva DOSOR-ja.

27. decembra so imeli praznovanje decembrskih rojstnih dni, nanj pa so povabili tudi sosede, ki jim je zgorela hiša. Povabili so jih na košček rojstnodnevne torte in v družbo ljudi, polnih življenjskih izkušenj in modrosti. Druženje je bilo veselo in je potekalo v družbi ansambla Vinski bratje.

Ob koncu je gospod Miro Posega v imenu stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja »sosedom« izročil prispevek, ki so ga zbrali v svoji akciji. Ob izročitvi denarja je družini zaželel čim hitrejšo vrnitev v njihov dom. Bilo je veliko iskrenih, lepih besed, srčnosti in sočutja.

Ob tej velikodušni potezi starejših so nas le-ti spominjali na čase, ko je medsebojna pomoč bila sama po sebi umevna in je sosed poznal soseda in mu bil sosed v dobrem in slabem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.