https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi hitrosti izgubila oblast nad vozilom

04.01.2013 ob 7:32  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, ugriz psa in dva primera povoženja divjadi.

Na izvozu avtoceste za Mursko Soboto, je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti in močnega zaviranja izgubila oblast nad vozilom. Zaradi tega je z vozilom trčila v odbojno ograjo in nato zapeljala izven vozišča, kjer se je z vozilom prevrnila. Pri tem se je lahko telesno poškodovala. Na avtomobilu in ograji je nastalo za 6.000 evrov gmotne škode. 

Na področju kriminalitete so obravnavali dve poškodovanji tuje stvari, tatvino in ponarejanje listin. Soboški policisti so obravnavali poškodovanje telefonske omarice z neznano eksplozivno snovjo in poškodovanje osebnega avtomobila. Radgonski policisti so sprejeli prijavo o tatvini denarja iz denarnice. Policisti, policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti obravnavali voznika, ki se je pri kontroli izkazal s ponarejenim prometnim dovoljenjem. Prometno dovoljenje mu je bilo zaseženo, zoper tujca pa bo podana kazenska ovadba. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. 

V Policah je nezavarovan pes napadel drugega psa in ga ugriznil v nogo. Zoper lastnika, ki ni primerno zavaroval psa bo podan obdolžilni predlog. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornja Radgona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2013 ob 14:09 gost gost

      Ja, ja, teta, prehiter avto si kupila. Naši ateki so meli fičote, pa ni bilo avoceste, pa dirkali tudi niso. Fsako tele ve gas tiščati. Tistih, ki imajo kaj v glavi pa je na žalost bolj malo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.