https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Šest pomurskih občin odrezalo svoj kos evropske »pogače«, Murska Sobota neuspešna

05.01.2013 ob 10:15  

Občine Puconci, Grad, Turnišče in še nekatere so bile uspešne pri pridobivanju evropskih sredstev za sofinanciranje energetske sanacije stavb. Mestna občina Murska Sobota je bila na razpisu znova neuspešna.


Predmet razpisa, ki ga je lani v okviru evropskih skladov objavilo Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, je bila energetska sanacija stavb v lasti lokalnih skupnosti na območju Slovenije. Občine s sprejetim lokalnim energetskim konceptom (izjemoma tudi brez) so lahko na razpis prijavile projekte energetske sanacije obstoječih stavb ali nadomestne gradnje. Razpis je omogočal toplotno izolacijo fasad, toplotno izolacijo podstrešja, zamenjavo ali vgradnjo oken, sanacijo sistemov sodobnih tehnologij za ogrevanje, prezračevanje in hlajenje stavb ter samodejno spremljanje porabe oz. energetski monitoring.

Na razpis  so lokalne skupnosti lahko prijavile operacije, ki so bile začete po 1. 4.2011 in na dan objave razpisa še niso bile zaključene.

Razpis zagotovil 100-odstotno sofinanciranje nepovratnih sredstev

Država je z razpisom preko sredstev Kohezijskega sklada in slovenske soudeležbe  omogočila 100-odstotno sofinanciranje investicij (namenska sredstva Kohezijskega sklada 85-odstotni delež, slovenska udeležba za kohezijsko politiko pa 15-odstotni delež), kar je bila odlična okoliščina za vse prijavitelje, ker ni bilo potrebno zagotavljati lastnih sredstev.

Na razpisu je kandidiralo kar nekaj pomurskih občin, nekatere uspešno, druge ne.

Pomurske občine, ki so po merilih za ocenjevanje vlog dosegle zadostno število točk in bodo pozvane k predložitvi ostale dokumentacije:

Apače Energetska sanacija ZD Gornja Radgona
Črenšovci Energetska sanacija OŠ Prežihovega Voranca Bistrica
Grad Energetska sanacija OŠ Grad
Križevci Energetska sanacija OŠ Križevci
Puconci Vzgojno izobraževalni zavod občine Puconci
Turnišče Vzgojno izobraževalni zavod občine Turnišče:  Energetska sanacija

Seznam pomurskih občin, ki po merilih za ocenjevanje vlog niso dosegle zadostno število točk:

Beltinci Energetska sanacija OŠ Beltinci in POŠ Melinci
Črenšovci Energetska sanacija OŠ  Franceta Prešerna Črenšovci
Gornja Radgona

Sredstva za investicijsko vzdrževanje OŠ

Murska Sobota Energetska sanacija OŠ III in OŠ IV
Radenci Energetska sanacija OŠ Radenci
Razkrižje Energetska sanacija Osnovne šole Razkrižje z vrtcem
Tišina Energetska sanacija OŠ Tišina
Velika Polana Energetska sanacija OŠ Miška Kranjca Velika Polana

 

Javni razpis sicer traja do 31. 12. 2014 oz. do porabe sredstev. V treh letih naj bi se razdelilo 52 milijonov nepovratnih sredstev iz sklada evropske kohezijske politike. Glede na veliko število prispelih vlog na prvo odpiranje ter omejenost razpoložljivih sredstev se ocenjuje, da drugega roka za oddajo vlog, predvidenega za 31. 1. 2012, ne bo.

V kolikor bo ministrstvo zagotovilo dodatna sredstva za razpis, bo rok za oddajo vlog objavljen v Uradnem listu RS in na spletni strani ministrstva na naslovu http://www.mzip.gov.si/, najmanj 45 dni pred datumom oddaje vlog.

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2013 ob 13:38 igor gost

      narobe svet, velke občine ostale z velken noson, male pa so uspele

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.01.2013 ob 14:40 Ciganjscek gost

      Tak je kak je. Visko kukorco vo bseci, ka da nizisa lezi rasla!!! Ka sikdar morejo samo velki dobiti , te nej potrebno razpisov. Verjetno je bilou tou jako posteno pa brez zakulisnih spilov.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.01.2013 ob 16:22 Nesposobno vodstvo gost

      Jaz ne razumem kako na Soboškoj občini kje imajo 60 zaposlenih ne morejo pripraviti dobre vloge na razpis v eni občini Grad pa lahko kje imajo 5 zaposlenih. Seveda je za to odgovorno nesposobno vodstvo, direktor Petrijan in župan Štihec.

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.01.2013 ob 17:49 marko gost

      občine, ki imajo sposobne ljudi so uspele - tiste z nesposobnimi so izvisele

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.01.2013 ob 17:58 y gost

      vse te ,ki delajo na razpisih v mestni občini Murska Sobota ,nagnati na cesto in ne 23.1 ampak za vedno.Znano je ,da je občina izredno neuspešna na raznih razpisih in da je zadnji čas ,da župan ukrepa in te nesposobneže umakne.Ti oradniki delajo škodo župano in seveda predvsem občini.Torej g.ŽUPAN zdaj ste na potezi ,kot občan to pričakujem !!!!!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.01.2013 ob 18:23 novi gost

      ZAKOJ PA NIKA NE NAPIŠETE O NAJUSPEŠNEJŠI OBČINI V POMURJU CANKOVI. SE ŽUPAN VOGRINČIČ PRIJAVLJA NA RAZPISE V VATIKAN.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.01.2013 ob 19:00 Boštjan Š. gost

      Občina Tišina je padla? To so se verjetno zmotili, ali pa je prišlo do kakšne neljube napake. Ubogi G. Berke bo sedaj moral predlagati še razrešitev župana. Po občini se namreč govori, da nič ne naredi in se grdo obnaša do svetnikov.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.01.2013 ob 19:33 Jojo gost

      Spet padec, še en padec občine Tišina? Ni mogoče! Neznanje, nesposobnost, nestrokovnost in še kaj, vodilnih na občini Tišina je "šiba božja", ki nas tepe že dolga leta.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.01.2013 ob 20:56 tišinska lujzika gost

      Kak je tou mogoče na Tišini, pa tak so vsi sposobni. Zdaj ta pa siromaka Š. pa N. morala razkrinkati što je zajebal, ka glavni fürer tak ne vdari po mizi kak bi moral. Ja gospod gospdarstvenik de pa mel res dosta dela z predlaganjem odstopov, tak dugo de vse radiral, ka de te san svoj župan gratal. Nekateri se na napakah učijo, drugi pa zgleda v njih uživajo - čuden fetiš.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.01.2013 ob 21:00 BONIFACIJ JEGLIČ gost

      g. Kangler vam je naj vsem za vzgled gospodje, ki vam je Franci ime!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.01.2013 ob 22:29 90° gost

      BŠ: če bi eni od vas šli odstranit obstoječo fasado pred oddajo vlog .... bi pa glede na merila mogoče projekt dobil več točk ...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.01.2013 ob 22:34 enFant gost

      Ima kdo voljo poanalizirat, katerim strankam pripadajo župani uspešnih občin po tem razpisu ?? Na to temo se namreč nekaj šušlja naokoli v bolj usmerjenih krogih :/

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.01.2013 ob 22:43 JJ gost

      ES Ljubljanskega gradu .... Ka tej so delali na vlogi že pou leta pred znano vsebino razpisa ?? LOL .... ZVKD je vse požegnjo ? Kul.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.01.2013 ob 12:08 zetor.60 gost

      gFranček verjetno vse močij vlaga v premični most...ki de na Muri kak je obečo....zatau pa prosim Novak pa Savarič da ga tu potpreta...kak je sigdar gučo ka njemi bi trbelo povedate pa so srectva tu......prejsneme zupane...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      07.01.2013 ob 10:17 GOTOF JE gost

      Lepo se vidi, katere občine imajo sposobno vodstvo in katere ne. Kot prvi je vedno odgovoren župan, nato direktor občinske uprave in tako po vrsti. Upam, da volilci vidijo situacijo in si zaponijo. Naslednje leto so lokalne volitve. Takrat se bo spet veliko investiralo in se prilizovalo občanom. Zato imajo sedaj še nekaj časa za zimsko spanje. Volilci so itak kratkega spomina. Ene občine se sploh niso prijavile. Le zakaj ne? Mogoče imajo že vse urejeno? Ali sami veliko denarja? Ali pa tako hudo sposobna občinska vodstva. Mogoče pa sploh ne vedo, kaj rabijo, ker ne vprašajo občanov. Sami pa ne vedo, kaj je v lasti občine in v kakšnem stanju je. Spoštovana vodstva občin ! Gospod Franc Kangler vam je dal vzled. Prosim, da tudi vi delato tako. GOTOVI STE !

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      07.01.2013 ob 17:26 boganjčar gost

      zdaj se vidi rezultat novega ravnatelja v V.Polani. Za politične veljake in par gor napumpanih lüjdi pa nej bil dober v Bogojini na OŠ. Vsaka čast takim, kjer vkup držijo občina, šola in cerkev. Ton se da kaj napraviti. V Bogojini pa je vse skuper za eno velko nulo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      08.01.2013 ob 11:21 gorenec gost

      jaz genav ne vem kdo ima toliko proti vogrinčiču povedat. predstavi se če si frajer.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      08.01.2013 ob 17:34 tomi gost

      poglednite občino odranci imajo tovarno zaj do zidali novi vrtec

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.01.2013 ob 1:04 antigorenec gost

      Kaj se razburjaš gorenec ??? Sploh poznaš besedo frajer. V prevodu pomeni prostak. Eni jo uporabljate pa sploh ne poznate pomena. Si mogoče že slišal tisto, da se greh pove, grešnik pa ne. Prav tako velja, da nekdo nekaj pove ali komentira, in ni važno kdo je. Problem je, ker vas veliko bolj gleda na to, KDO pove in ne KAJ je povedal. Zato smo pa tam kjer smo. In še globlje bomo šli v drek, ker večino bolj zanima KDO namesto KAJ. Pri vseh gornjih komentatorjih tudi nisem zasledil, da bi kdo imel kaj pri njemu. To se ti je mogoče zdelo. Če je pa nekdo napisal, da se prijavi na ta ali oni razpis, še ne pomeni, da ima kaj proti temu človeku. Razumeš zadevo ??? Dobro bi bilo, če uporabiš tudi kakšen argument, ko kaj napišeš. Naiven si pa fuuul, če misliš, da se ti bo kdo predstavljal. Saj nismo na predstavi. Sploh poznaš smisel spleta, spletnih medijev in komentiranja ???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      09.01.2013 ob 7:18 gost gorenec gost

      ej moj anti gorenec ti ne veš da se z malim začne,pa nastane veliko.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      09.01.2013 ob 7:36 rode gost

      Pa naj Voginčič Drago napiše, koma se pa un prijavlja na razpise.Če se pa že dest let nika ne dela v toj občini. Napravo je edino dva spomenika in en studenec.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      09.01.2013 ob 9:32 antirode gost

      Zakoj bi se te prijavlo, če pa mate nouvo šolo.....sakši razpis je nej za vse....malo je pa že dobro, če se razmeš na tou!!? Ka do že pa volijtve?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      09.01.2013 ob 9:39 gost gorenec gost

      zakaj če pa imamo vse pošlihtano.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      09.01.2013 ob 12:12 štuhec gost

      mate vij vse pošlihtano ja, hehe, na zemljevide slovenije vas nega pomale več, tou nite pajacek janšov, sicer malo menje čelave kak on, nemre rejšite...

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      09.01.2013 ob 15:47 gost gorenec gost

      glavno ka mamo velko šolo pa peričko vi pa ne.ha-ha

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      10.01.2013 ob 12:05 dol gost

      Na Cankovi nemamo direktora občinske uprave že eno leto.Vse razpise dela najuspešnejši župan v prekmurju Drago Vogrinčič.Taka zdaj da de se začnolo delati na Cankovi nede niti ena gradbena firma v Sloveniji brez dela.Drago ima že deset let projekte samo pejneze čaka od Janše .

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      10.01.2013 ob 15:26 gost gorenec gost

      saj je vseno ali imamo direktorja ali ne itak ni nič delal,samo vsak dan se je pripeljal na cankovo,haska tak nej bilo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      11.01.2013 ob 6:04 zombi gost

      Kak tou ka se Drago ne oglasi.Če ma cajt ka se na sakše pisma bralcov v časopisih odzove,sploj če je kaj v zvejzi s cerkvijo.tu pa kak če ga nebi bilo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.