https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Murski Soboti koncert Ljutomerskega okteta

06.01.2013 ob 7:00  

Sinoči je v cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti nastopil Ljutomerski oktet, pod vodstvom Dušana Preloga. Kot gostje so zapele Ženska vokalna skupina komornega zbora Orfej, ki jo umetniško vodi Evgen Bibanko.

Zbor osmih moških glasov, ki deluje neprekinjeno že skoraj dve desetletji in se je do sedaj po večini posvečal slovenski ljudski pesmi ter ostalim modernejšim zvrstem glasbe, se je letos odočil, da nastopi z Božičnim koncertom, katerega je pripravil nekoliko drugače. V spored so uvrstili zelo različne zvrsti glasbe, od srednjeveškega enoglasja, do najsodobnejših zabavnih božičnih pesmi ter tako za obiskovalce pričarali lep prazničen večer.

Ženska vokalna skupina pa je med drugim zapela tudi znane tuje božične pesmi, kot so Let it snow, White Christmas in Jingle Bell Rock ter dolnila moške glasove s čistimi ubranimi ženskimi vokali, ki so  skupaj z njimi zazveneli v pravi božični harmoniji.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.