https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Soboška bolnica bi imela tudi menedžerske preglede

Murska Sobota, 07.01.2013 ob 7:00  

V okviru ponovoletnega druženja z novinarji so vodilni Splošne bolnišnice Murska Sobota predstavili rezultate in dosežke, ki so jih dosegli v letu 2012.

Direktor bolnice Bojan Korošec, dr.med., spec. internist, je uvodoma izpostavil pereče področje kadrovanj v javnem sektorju ter tako pojasnil, da so izpolnili obljubo dano pred letom, da ne bodo imeli več kot 920 zaposlenih. Tako so ob koncu leta 2012 v bolnici imeli zaposlenih 913 oseb.

Največji  problem imajo z zdravniki specialisti, ki po opravljeni specializaciji bodisi ne dobijo službe bodisi odidejo v drug kraj. Povedal je, da »v soboški bolnici načeloma pri zaposlitvi damo prednost domačim specialistom, kot tudi svojim štipendistom«. V tem trenutku imajo okrog 50 % specializantov iz drugih krajev v Slovenije, kot tudi iz tujine. Se je pa direktor pohvalil, da je bolnica v položaju, ko lahko izbira, katerega mladega zdravnika bo zaposlila.

Prav tako je izpostavil, da je energetska sanacija bolnišnice uspela, saj so postali skorajda neodvisni od dobaviteljev energije.

Soboška bolnica bi imela menedžerske preglede

Po besedah direktorja bodo v prihodnosti skušali pridobiti kak nov donosen program, kot so menedžerski pregledi. Zanimajo jih pa tudi državljani Rusije, za katere bi opravljali plačljive operativne pediatrične posege.

Prav tako je omenil, da soboška bolnišnica išče sinergije med sosednjima bolnicama (Ptuj in Maribor), za katere pa pravi, da »ni problem na formalni ravni, ampak obstajajo problemi na lokalni ravni, katere pa tudi rešujejo«.

Največja skrb soboške bolnice je kakovost in varnost bolnikov

Po besedah strokovnega direktorja asist. Daniela Grabarja, dr.med.spec., je njihova največja skrb področje zagotavljanja kakovosti in varnosti bolnikov. Izpostavil je dejstvo, da so ena izmed bolnišnic v Sloveniji, ki omogoča varen odvzem popkovnične krvi za shranjevanje. Prav tako je izpostavil, da se povečuje zanimanje za darovanje organov, tako med pacienti kot tudi sorodnikih umrlih.

Prostovoljstvo v bolnici

Pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege Metka Lipič Baligač, dipl.m.s., je izpostavila projekt prostovoljstva v bolnici, katerega imajo namen izvesti v mesecu februarju v sodelovanju s srednjo medicinsko šolo ter društvom.

Ležalna doba se manjša

Pomočnik direktorja za poslovne zadeve Marjan Maček, univ.dipl.ekon., je v okviru ekonomskega vidika izpostavil podatek, da je v lanskem letu povprečni bolnik preležal en dan manj od poprejšnjega leta, kar je nekje 4,7 dni ležalne dobe na bolnika. Zaradi tega je soboška bolnišnica na letni ravni prihranila 150.000 EUR. Povedal je tudi, da v bolnišnici opravljajo vse bolj zahtevna dela, tako so v lanskem letu opravili nekaj čez 14.300 operacij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2013 ob 8:50 miki gost

      zato pa mamo čakalne vrste po 8 mesecef

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.01.2013 ob 9:01 mia gost

      Super bolnica, kjer s starejšimi bolniki ravnajo kot da si ne zaslužijo človeškega dostojanstva. Poglejte samo hodnik internega oddelka.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.01.2013 ob 9:32 smrkci gost

      Pomurka ,ko je šla v stečaj je bolnišnica murska sobota prevzela njihove posle.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.01.2013 ob 9:44 Prekmurec gost

      pejte v zapor pa ni čakalne vrste! Vse 100% šenki....

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.01.2013 ob 10:06 bolnica gost

      Kaj toti štirje vejo zakaj so tan ??? Kdaj je plačilni dan sigurno vejo. Za ostalo sem ne glih ziher. GOTOVI SO !

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.01.2013 ob 10:15 TUDI POMUREC gost

      Predlog za menadžerske preglede dopolniti še z "uspešnimi politiki" : KANGLER,PAHOR,JANKOVIČ,ŠROT,JANŠA,BAVČAR,itd........itd ¨!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.01.2013 ob 10:35 gost-volk gost

      SAJ ŠTIRJE LAHKO VEČ PRIKRIJEJO.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.01.2013 ob 13:17 xxx gost

      LOPOVI PRVE KLASE, MARŠ VEN IZ BOLNICE......

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.01.2013 ob 13:24 gost gost

      Gda pa za sakši drek v bolnico na pregled letijte pa tan te zaradi toga ka van neka v glavi ne štijma delate čakalne vrste za tiste ka so rejsan zdravljenja potrebni. Polovica pomurcov je hipohondrov keri odijo v bolnico in k doktoran iz dugoga časa. Tej namišleni bolniki požrejo polovico proračuna namenjenoga za zdravstvo te pa nega pejnez za tiste operacije s kerimi bi rejšili nekomi življenje.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.01.2013 ob 21:43 bandi gost

      Nikda so za tiste za kere nejsoznali ka jin ge pravili ka ga je boži žlak vdaro.Ge pa ne bi gučo tak žaljivo od nas Prekmurcov pa kas je polovica ipohondrov.Resnica je samo ena dači ne veš da si nej siguren ka človeki ge njemi daš antibiotike bolniško pa marš domo.Zato pa Prekmuci od vsej Slovencov mamo takši delež antibiotikov pa konec koncov ka de njemi tudik doktor daul če vse ka njemi da je drago pa se itak ne splača za Prekmurce dosta trošiti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.01.2013 ob 23:17 preiskava gost

      Zakaj niso nič povedali, da bi naj potekala kriminalistična preiskava o sumu goljufanja zdravstvene zavarovalnice. A si je mogoče zadevo izmislil kak manager ??? Nad bolnišnico in vodstvom se zgrinjajo temni oblaki. http://www.24ur.com/novice/slovenija/preiskava-zaradi-previsokih-zdravstvenih-racunov.html

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.01.2013 ob 23:33 Gost akcija gost

      Jutri pa ne bo nobenega na spregled. Ker je kripo v akciji.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.01.2013 ob 5:15 Ciganjscek gost

      Letno naj bi v bolnici opravili cez 14.300 opercij to je pri 365 dneh 39 operacij na dan. Je to mozno? Pri taki masi operacij in opremljenosti bolnisnice ter zasedenosti s kadrom se mi stevilo izvedenih opercij zdi dvomljivo. Pa brez zamere.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.01.2013 ob 7:48 Ha, ha gost

      A bo menadžerske preglede opravljala tudi Urška Čepin?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.01.2013 ob 7:57 mici gost

      ja izvaja san slišala, Čepinova bo predgledal Mačka v moravskih toplicah....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.