https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Trgovine kljub sezonskemu znižanju prazne

Murska Sobota, 08.01.2013 ob 9:00  

Danes so se v večini trgovin začela sezonska znižanja, ki pa kljub znižanju artiklov tudi do 50 %, niso privabila več obiskovalcev kot običajno.

Če primerjamo običajno gnečo v trgovinah in butikih z oblačili, ki je bila tako značilna za sezonske razpodaje nekoč, ko so se ljudje lahko kar rečemo drenjali ob obešalnikih zadnjih kosov in iskali nekaj, kar bi bilo atraktivno, lepo in zaradi svoje znižane cene vredno nakupa – potem lahko rečemo da smo danes naleteli v trgovskih centrih na pravo žalost.

Butiki v Murski Soboti so večinoma samevali ob velikih rdečih napisih, ki bi naj privabili kupce, tisto malo obiskovalcev pa si je povečini brez velike nakupovalne vneme ogledovalo oblačila ter le poredko kaj kupilo.

Po pričevanju trgovk je bilo tako skozi cel dan in v upanju da bo boljše vreme pritegnilo kaj več kupcev v prihodnjih dneh, so nekatere komentirale še, da je svoje naredilo že decembrsko praznično nakupovanje, pa tudi prakticiranje različnih akcij in znižanj skozi vse leto, zaradi česar po njihovem mnenju sezonska znižanja niso več tak »bum«, kot nekoč. Nekateri med njimi so začeli s popusti že decembra.

Kot smo povprašali kupce, so za nas povečini povedali, da ne najdejo zanimivih izdelkov, ki bi bili vredni nakupa kljub nizki ceni in kljub temu, da so nekateri namensko iskali jakne in plašče za preostale zimske dni, so bili tudi prepričani, da ne bodo veliko zapravljali.

Nekaj obiskovalcev si je kljub temu ogledovalo zimsko športno opremo za športne smučarske podvige ter iskalo kaj za svoje otroke, katerim bodo po njihovih pričevanjih že kupili, kar potrebujejo.

Bolj zadovoljni so bili tudi trgovci v eni od trgovin, ki je edina ponujala 60 % popust na artikle in po njihovem mnenju s tem privabila nekaj več obiskovalcev, ki so se odločili za nakupe.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2013 ob 10:20 smrkci gost

      Naj politiki in sindikati zriktajo narodu delo pa do trgovine spet polne ljudi, kot v času kumonizma.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2013 ob 10:23 - gost

      te razprodaje so itak nateg, ker trgovci cene prej dvigujejo da je potem večja"razlika". sicer pa narod nima denarja niti za znižanja.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2013 ob 10:25 gost gost

      vej pa če že v novembri začnejo z božičnimi razprodajami

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.01.2013 ob 14:02 bajsi gost

      Ka pa če smo se že vsega navolili kae nan folga te kitajske robe ali pa če narod preprosto nešče trošiti ka špara pejneze se boji za službe te pa ne razmetava.Evo van to vaše šparanje na vsej nivojaj ka ste pa mislili vi trgovci pa preprodajalci prekeljene kitajske robe ka te še dugo odavali slamo. ZDAJ da de vo vdarilo ešče pri edinih ka še kaelko telko majo javnih uslužbencih te te vidli kak do se boute zaperale.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.01.2013 ob 14:13 Ciganjscek gost

      Zakoj so pa cez cejlo sezono so teh zimskij znizanj tak viske cejne? daj na inouk pa spadnejo v zacetki 50% pa kasnej se malo,ka trebej stelaze spucati od kitajakoga pa tudi odvecnoga EU proizvodov, ka jih nihce indri niti poglednoti nej pa kujpiti. Aista robe se najde tudi v Lentiji na placi pa nej tak draga kak prinas.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.01.2013 ob 14:40 spoki gost

      tau je pa naša država...nega nadzora nad cenami trgovci majo na cotaj po 200% marže te pa se z -50% procentami špilajo-sramota ka ena jakna v slovenskoj baute košta 100€ v avstriji pa 79€.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.01.2013 ob 15:09 gost gost

      @spoki, ka tij si malo kluknjeni??? Pa ka ma država s cejnami trgovcov? Trgovci majo lejko 500% marže pa ka tou koga briga? Če se ti vijdi kupiš, če ne pa ideš drugan. Eni ste redno butasti. Kava je tudi v Sloveniji v gostilni 1€ v Avstriji pa 2,5€. To je redna sramota za Avstrijo, kakša li je tou država ta Avstrija ka dopušča takše velke marže na kavi.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.01.2013 ob 20:16 hasan gost

      san si en izdelek nagledno v eni športni trgovini pred razprodajo.................79 eur..................letin na razprodajo, cena........79 eur............stara cena kao 109 eur............jebemti bautaše, ...........kak trgovci norijo nas in svoje zaposlene z minimalcom, sami so pa požrešni kak............ojoj

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.01.2013 ob 21:23 sanja gost

      @hasan. Zelo dobro, da je nekdo opazil tak trik, ki ga resnično nekateri v marketingu in prodaji uporabljajo za povečanje prodaje, ki pa že meji na zavajanje kupcev. Ampak na žalost je takih psiholoških trikov v prodaji zelo veliko. Vredu, da je nekdo opozoril na tole. Sama sem proti pretirani potrošnji, potrošniški družbi na sploh, kaj šele proti takim marketinškim prijemom, pa sicer tudi sama delam v marketingu, ampak z neko etiko posredi. Ljudje ko prodajajo bi morali izhajati iz resničnih potreb drugih in še marsikaj bi moralo biti, kot na žalost ni. Ker potem to vpliva na celotno družbo, vsiljujejo se vrednote posredno, in še in še....pa se ne bom zdaj o tem na veliko razpisala. Le to: preden oddrvite vzhičeno v trgovine in ko se sukate okoli oblačil, premislite, ali res tisti kos cote potrebujete in ali vam je resnično tak zelo všeč - da ne boste po parih dnevih svojo nakupovalno mrzlico nejevoljno obžalovali. Za razveseljevanje , razvajanje sebe pa raje obiščite kako prijateljico, prijatelja..itd. Ljudje bomo enkrat morali svoje vrednote spremeniti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.01.2013 ob 21:29 kupec gost

      svetovni prvaki v tem kar je opisal hasan so v hervisu, tam sem tudi jaz opazil en takšen primer

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.01.2013 ob 22:20 GOTOF JE gost

      Itak, ka te razrpodaje niso več kak nekda. Zaj so akcije cejlo leto pa lidje pokipüvlejo že pret tisto ka nücajo. Pa tüdi v decembri se je večina strošila za tri mesce naprej. Ene znamke so pa takše ka se v naših krajih težko odavlejo, ka so še v razprodaji predrage. Eni modeli pa takši, ka ga nebi meu če bi biu za šenki.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.