https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Virant: Janša in Janković bi morala odstopiti z javnih funkcij

Ljubljana, 08.01.2013 ob 15:58  

Ugotovitve protikorupcijske komisije glede premiera in predsednika SDS Janeza Janše ter prvaka PS Zorana Jankovića so tako obremenjujoče, da terjajo njun odstop z javnih funkcij, meni predsednik DZ Gregor Virant.


Po mnenju Gregorja Viranta je nesprejemljivo, da Janez Janša in Zoran Janković ne spoštujeta  zakona o poročanju o premoženju in da komisiji nista znala pojasniti izvora premoženja. Dobro pa je, pravi predsednik DZ in prvak DL Virant, da se je komisija za preprečevanje korupcije lotila preverjanja premoženjskega stanja najvišji h politikov v državi, in dobro je tudi, da je pri petih predsednikih strank vse v redu.

Po Virantovih besedah bodo ugotovitve gotovo imele neke politične konsekvence, a sta sedaj na potezi Janša in Janković. "Drugi se bomo odločali po njuni odločitvi," je dejal Virant.

Janša se je med tem že odzval in zagotavlja, da je njegovo premoženje povsem v skladu z dohodki, Janković pa javnosti še ni podal izjave glede tega.

Janšo "prikril" 210 tisoč evrov, Janković pa še enajstkrat več

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je pri Jankoviću, sicer tudi ljubljanskemu županu, ugotovila sistematično in večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, vrednostnimi papirji in o spremembah oz. povečanju finančnih sredstev na bančnih računih v vrednosti prek 2,4 milijona evrov. KPK je ugotovila tudi, da je del finančnih prilivov (208.000 evrov) v obdobju štirih mesecev leta 2011 prispel na Jankovićev osebni bančni račun iz naslova verižnih transakcij. Te so se začele v podjetju, ki posluje z Mestno občino Ljubljana.

Komisija je pri Janši, tudi predsedniku vlade, ugotovila večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, lastništva nepremičnin, lastništva premičnin ter prevzemanja jamstev in poroštev. Hkrati so ugotovili tudi, da se je Janši premoženje glede na uradno ugotovljene vire dohodkov in premoženja v nadzorovanem obdobju nesorazmerno in nepojasnjeno povečalo za najmanj 210.000.

STA

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2013 ob 16:48 HUdo gost

      Rdeči bodo sedaj žrtvovali zokija, samo da pridejo do novih volitev in se rešijo Janše in ustavijo izvedbo slabe banke in holdinga- za njih izvor denarja in moči! Če se jim tudi tokrat ne bo izšlo (poleg naštimanih vstaj, psihopatskih zgodbah in špecanja tretjerazrednih meglomešalcev po kontinentu), ostane še klasika! Čuvaj glavo, Janša!

      10 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2013 ob 17:46 gost gost

      Evo se je že začnolo, aktivejrali so se ivanovi internetni jurišniki in do palik s takšnimi bebastimi komentari kak je tej zgoraj branili lik in delo tovariša janše. Zdaj ste pomali že prav patetični. 25 strani dokazov, bančnih izpiskov in še ne ven ka nej vse pa pouleg toga Ivan nej znao pojasniti od kejc njemi bogastvo, vij te ga pa še dale zagovarjali. Nej za vrvati kakšne budale ga zagovarjajo. Če se samo spoumnin kak je Ivan Majer Janša skako pa pizduno gda se je Golubič zlago glede Ultre. Ali nej, pri Ivani ide tou načik, če glij ti dokažejo je tou nej istina ka tou je samo navaden političen konstrukt, delo udbomafije, srbsko Kučanovska naveza, strici iz ozadja. :) OBA moreta nepreklicno odstoupiti iz vsej javnih funkcij v državi, pa prepovedati jima doživljensko kakdidejranje za kakrkolin - OBEMA !!!

      20 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2013 ob 20:34 isuzo gost

      Virant bi mogo prvi odstopit.....kaj se pa dela pametnega....

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.01.2013 ob 20:43 gost gost

      virant, erjavec pa ovi kroški žerjav. tej trije janši štango držijo tak ka bi isto mogli vsi odstoupiti. če podpejraš lopova si glih tak lopov. pa tudi komplet PS bi se mogla spucati iz parlamenta. za jankoviča se je glih tak kak za janšo že dosta lejt znalo ka je pokvarjena baraba.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.01.2013 ob 20:47 Franček gost

      Ja dragi moji,kak te samo odstopiti,vse peneze,ki so fkrali,naj prvo gverajo.Jaz tudi bi moga nazej dati,ne pa samo oditi.Ali pa mi povejte za službo,ge lehko samo kradneš,potli pa samo letiš,brez kaj koli.Nejbolj me svadi,ka so toti zaprisegli,nam obečali,kaj bodo delali,potli pa samo grejo,brez sankcij.Moj bog...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.01.2013 ob 20:54 goost gost

      Absolutno se strinjam s prvim komentatorjem. Tipični šah. Žrtvujemo Jankoviča za matirati Jančija. Samo sedaj bi v Soboti mogla biti vstaja za Jankoviča, ker on je dobil kar eno tretjino glasov po občini, ka je zaj lejko vele poslanec Pucko v parlamenti. No, hajdi vstaja, ka čakate.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.01.2013 ob 21:08 gost gost

      bole meni tou smrdi na šah iz strani janšovih hlapcov ali je pa klemenčiči dopizdilo ka njemi janči ženo natepavle pa ga je zajebo

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.01.2013 ob 21:28 hasan gost

      vsi trenutni politiki, tako lokalni kot državni..........adijo.....kapo dol islandiji.........ampak, mi smo bečki konjušari

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.01.2013 ob 21:34 gost gost

      JUTRI BO VIRANT ŽE NAZAJ VLEKEL: TRESLA SE JE GORA: RODILA SE MIŠ: EVO SLOVENCI GLODAJTE KOST::

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.01.2013 ob 21:42 gost gost

      virant se je že pokazo kakšen človik je, zdaj se nekaj duva jutri de pa že pa do pasa v janšovi riti

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.01.2013 ob 22:31 GOTOF JE gost

      DRobiž za oba. Janša je srmak, če ma samo 200 gezero. Telko man ge, pa nejsan šef vlade. Bole ka so bili tiho. Janković pa ma milijonov ka se lejko vsen smige. Za njega je tej 2 milijona drobiž. Boli jega za vse...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.01.2013 ob 22:53 gost gost

      200 gezero so njemi dokazali ka je ponevero oziroma fkradno oziroma kakoli že prišo do toga. kelko ma pa tej mešter še vačik nakradnjenoga pa nedo nigdar najšli. brišita oba J&J pa vsi vajini ritolizniki z vama. to de redno duga kolona šla iz slovenije. en del na ciper drugi pa v avstralijo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.01.2013 ob 0:53 drobiž gost

      Nihče ni rekel, da je ta denar ukradel. Butasta raja sploh ne ve za kaj gre in ne ve kaj in kdo je KPK. Gre za premoženje, ki ga ta dva nista prijavila. lahko je povsem legalno premoženje. Dejstvo je, da so politiki dolžni posredovati KPK svoje podatke in vse spremembe. Večkrat je kdo pozabil posredovati sprem,embe in so ga opozorili in je pokazal izvor in je bilo vse OK. Zadev je bilo veliko in nikoli niso bile v medijih. Sedaj je pač v medijih, ker gre za dve znani osebi. Drug teden bosta oba pojasnila izvor tega premoženja, prinesla vse dokaze in bo zadeva OK. Psi lajajo, karavana gre dalje. Glavno, da je raja dobila mastno kost. Konkretnih problemov pa ne vidijo. Če je edini problem v državi to premoženje teh dveh ljudi, potem tej raji res ni več pomoči.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.01.2013 ob 9:50 mrzim janšo gost

      drobiž, ti si butec. boli me kurac za jankoviča, gučin samo o janši - dečko je 20 lejt plačuval račune z pejnezami, za kere nema dokazila, ka ga je legalno dobo (orožje, patrije, posli z bankami, v glavnon pejnezi, keri so do njega prišli pod mizo in logično nemre dokazati odked njemi) fala bogi, nek ga zaprejo!!!!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.01.2013 ob 10:21 y gost

      Janši je pomoje ta drubiš, dvignil na bankomati jurček on že ve zakoj.Jankoviččč pa je za tej kup že mgo iti na Ciper na banko.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      09.01.2013 ob 12:02 janšist gost

      Sigurno politično motivirano za Janšo! Virant imel prste vmes, če je en dan praj izvedel kot Janša. Dobil nalogo od jankoviča in stricev. je 210 tudi dosti za janšo, kaj pa jankovič milijoni in drugi tajkuni: šrot, bavčar, tidar, tovšakova, črnigoj, in druga banda! Zakaj pri vsde niso tako dosledni? Bili so v državnem svetu, politiki in izropali podjetja. Kje je bil Klemenčič?!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.01.2013 ob 12:08 brezposelni gost

      Ata Janez daj mi 10% od neznanega izvora pejnez za kruh in zelje. Tata zoki daj mi 5 % vsaj od delnic Krke za položnice in en majceni dopustek na Cipru. tak vaju imamo radi slovenceljni, ka bi vaju najraje spustili po savi na hrvaško stran - ton so prava sodišča.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.01.2013 ob 13:37 čistazmeda gost

      pazi - nepristransko: Ni razumljiv bombastičen nastop Klemenčiča ob predstavitvi poročila komisije, saj za to ni nobenega utemeljenega razloga. Tudi sam sem žalosten, ko sem podrobno prebral poročilo in ugotovil en velik NIČ. Poročilo je milo rečeno nestrokovno, pomanjkljivo, tendenciozno, polno hipotez, možnih konstruktov ter povezav,nič pa o nobenem konkretno ugotovljenem korupcijskem poslu ali ravnanju obeh strankarskih prvakov! Nedvomno pa nismo naivni in je vsakomur jasno, da ima tako pisanje svoj namen in prvi je zagotovo viden, da se oba prvaka zbriše s politične scene...kaj je pa dejanska resnica, pa itak ni važno in je nepomembna, saj pisci povdarjajo, da je to poročilo dokončno, čeprav bo vsak, ki bo prebral poročilo takoj ugotovil, da praktično to sploh ni poročilo, iz katerega bi se dalo dejansko narediti tehtne zaključke! Torej jasen namen je: oba v koš, da pade ena vlada in pride druga (verjetno prava). ..

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.01.2013 ob 13:55 drobiž gost

      Točno tako, kot si povedal čistazmeda. Če človek vsaj malo razmišlja s svojo glavo, mu je takoj jasen namen te objave. Zakaj potem niso objavili desetine drugih???

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      09.01.2013 ob 14:10 fery01 gost

      čistazmeda in drobiž sram naj vaju bo da sta prekmurca ker tisti ki je z Janšo ni vreden da tukaj živi.Kakšne dokaze bi še rada da vaju pripeljejo domov k Janši da mu ližeta rit pa vesta koliko denarja je odšlo v privat roke za prodajo orožja. Vidva in vama podobni ne vejo nič. Dobil sem pismene dokaze o tem kar sem povedo in še to ni nič vredno pa tudi Patrija je nič ker mu njegovi lakaji nočejo dokazati. Kaj še želite naj nas takšen človek vodi. Hvala najrajši bi se preselil od tukaj ker me počasi začne biti sram da sem Slovenec

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      09.01.2013 ob 14:14 fery01 gost

      Strinjam se z g. Virantom naj takoj odstopita oba in denar ki sta ga pokradla vrneta da bodo mladi dobili delo in da bo narod lahko preživel samo se bojim da iz tega ne bo nič in bo tisti pregovor obveljal "trsla se gora rodil se je miš" Na žalost mladi ki boste to prbrali vedite da vas bodo še dalje vodili za nos in vam kradli prigaran denar. G.Virant nikar ne odstopite od svojega stališča

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      09.01.2013 ob 14:58 gost RES HUDO gost

      Popolnoma se strinjam s prvim komentarjem, saj, če spremljaš kaj se dogaja, veš, kam pes taco moli. Narobe pri nas je, da veliko ljudi posluša kar jim povedo drugi in potem prevzamejo njihovo mnenje, ker si ne ustvarijo svojega. Čisto logično, znebimo se Janše, da ne bo imen in pokradenih zneskov...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      10.01.2013 ob 8:09 smrkci gost

      Sedaj se je pokazalo kdo so tajkuni ,ali naj večji tajkuni so še pa v ozadju tako imenovani strici iz ozadja.Nam državljanom so pokradli 56 MILJARD in odnesli v tujino,sami smo si krivi, ker jih gledamo kako nam kradejo denar in državo.Hlapci smo bili in hlapci ostanemo.PAČ.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.