https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na soboškem sodišču 15 osebam niso podaljšali pogodbe

Murska Sobota, 11.01.2013 ob 7:30  

Po besedah predsednika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, Branka Palatina, ki jih je izrekel v Dnevniku na Televiziji Sloveniji 1, niso podaljšali pogodbe 15 delavcem, ki so bili zaposleni na projektu Lukenda.


Predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti, Branko Palatin, je tako v poročilih izjavil, da niso podaljšali pogodbe 15 delavcem, za katere je zmanjkalo denarja v državni blagajni. Ti delavci so bili namreč zaposleni v okviru projekta Lukenda za odpravo sodnih zaostankov in so bili za čas trajanja projekta zaposleni za določen čas. Okrožnemu sodišču v Murski Soboti so namreč zmanjšali izdatke  za 308.294 evrov.

Na projektu Lukenda zaposlenih 27 javnih uslužbencev

Za odpravo sodnih zaostankov je Ministrstvo za pravosodje leta 2005 sprejelo projekt Lukenda, ki se je zaključil konec decembra 2012. Tako je bilo na projektu Lukenda zaposlenih skupaj 27 javnih uslužbencev za določen čas. Od tega jih je bilo največ na Okrožnem sodišču v Murski Soboti, kjer je bilo zaposlenih 17 uslužbencev, na Okrajnem sodišču v Murski Soboti pa pet takih uslužbencev.

Foto: www.sodisce.si

Sodišča pričakujejo ponovni kopičenje sodnih zaostankov

Na sodiščih po Sloveniji ocenjuje, da se bo z ukinitvijo Lukende trajanje in zmanjševanje sodnih zaostankov v prihodnje povečevalo. Po medijih je mogoče zaslediti, da imajo sodišča z območja murskosoboškega Okrožnega sodišča na republiškem nivoju odlične rezultate dela.

Po vseh sodiščih varčujejo

Po poročanju časnika Delo bo zmanjšanje izdatkov za sodstvo najbolj udarilo Okrajno sodišče v Ljubljani (1,07 milijona evrov manj sredstev), takoj za njim Okrožno sodišče v Celju (978.762 evrov manj sredstev). Tudi Okrožno sodišče v Ljubljani bo ostalo brez 651.476 evrov. Ukrepom vlade se ne bo izognilo skoraj nobeno sodišče v državi. Okrožno sodišče v Kopru ima proračun zmanjšan za 405.527 evrov, okrožno sodišče v Mariboru za 580.318 evrov.

Pravosodni sistem je namreč letos ostal brez več kot šest milijonov evrov, kar je pet odstotkov manj kot lani. Glavnino varčevalnega bremena, ki ga je sodstvu naložila vlada, bodo nosili strokovno osebje in mladi strokovni sodelavci, ki so bili do konca leta zaposleni za določen čas.

Po pisanju Dela bodo pol milijona evrov prihranili tudi z zmanjšanjem izdatkov za sodnike pripravnike, ki bodo po določenih višjih sodiščih tudi 52 odstotkov manjši. Odpuščanje zaposlenih za nedoločen čas za zdaj ni predvideno, navaja časnik.

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2013 ob 12:49 Goost gost

      Če so jih imeli za določen čas jih niso udpustili, temveč jim niso podaljšali pogodb.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. smrt
      11.01.2013 ob 15:32 smrt

      Deset lejt san delo pogodbeno .Pol leta san delal in si kopičo dolge pol leta san pa odplačeval dolge in ka san lejko prišparo ? Naj se sprijaznijo kak smo se mij edni mogli .Nišče me nej pijtal kak mo živel in plačeval stroške in ka mo đo .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.01.2013 ob 20:10 lujzek25 gost

      Zakaj niso odpustili ivanušiča sodnika iz Lendave zvani rambo)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.01.2013 ob 20:22 lujzek25 gost

      On ponareja zapisnike ne napiše kaj si ti povedal tako,ko se pritožiš višja sodnica iz M.B pritožbo zavrne,ker na prvi stopnji nisi povedal to kar pišeš v pritožbi in je neutemeljena dalje SE NE MOREŠ PRITOŽITI Badit

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.01.2013 ob 20:29 Simon M gost

      Mogoče je čas za Avtonomno pokrajino Pomurje. Ne odcepitev, ampak avtonomijo na davčni, pravosodni in gospodarski politiki.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.01.2013 ob 20:37 1 gost

      Se opravičujemo za lapsus v tekstu. Hvala za opozorilo. Lep dan še naprej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.