https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Murski Soboti komedija Sleparja v Krilu

Murska Sobota, 11.01.2013 ob 12:30  

Sinoči so nabito polno dvorano Gledališča Park v Murski Soboti navdušili igralci SLG Celje z lahkotno humoristično predstavo Sleparja v Krilu, režiserja Borisa Kobala.

 

Ljubezenske dogodivščine, komični in nepričakovani zapleti dveh moških, preoblečenih v ženski, duhoviti dialogi v briljantni komediji, ki združuje čare gledališča z vsakdanjim življenjem so v izvedbi Pije Zemljič, Andreja Murenca, Vida Klemenca, Nina Rakovec, Bojana Umeka, Anice Kumer k. g., Igora Žužeka in Davida Čeha posebej zaživele.

Sleparja v krilu, oziroma dva brezposelna angleška  igralca, ki sta želela uspeti v Ameriki s preigravanjem prizorov iz Shakespeara, sta se potem, ko sta že popolnoma obupala, domislila spletkarskega načrta, kako priti v York, se preobleči v nečakinji stare bogatašinje in priti do denarja. Seveda se je zgodba zapletla in komični zapleti so se začeli …

V zgodbi, kjer so se komediantsko preigravale razlike med kulturo starega in novega sveta, med Shakespearovo klasično omiko in civilizacijsko zarobljenostjo ameriške province, med patriarhalno vzgojo in prvinsko svobodo človeških čutov inčustev, med vklenjenostjo v določene družbene vloge in zamenljivostjo spolnih in družbenih identitet, je vse to ob spletkarskih zapletih v komičnih zasukih gledalce dodobra nasmejalo.

Pia Žemljič je v vlogi nadvse prepričljive prostodušno naivne lepotice in neveste ter fanatične ljubiteljice gledališča Meg navdušila publiko. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.