https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prekmursko dobrodelno društvo pomagalo osrečiti otroke v BiH

17.01.2013 ob 9:00  

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src je 7. januarja končalo dvomesečni mednarodni projekt v BIH. Kot soorganizator z H.U. Nafaka iz Cazina so uspešno končali akcijo »Skupaj smo močnejši, skupaj zmoremo več«.


Vrhunec projekta je bila dvodnevna prireditev Druženje z diasporo, katera se je odvijalo 24. in 25. decembra v Cazinu. Na okrogli mizi so bili prisotni trije člani GO SSD BIH, in sicer Fikret Kadić iz Švedske, Dinka Hrustanović iz Slovenije in Hamdija Malić iz Hrvaške. Na njej je bilo prisotnih 33 oseb iz prav toliko društev in zavodov BIH in diaspore. Na koncu okrogle mize je bila osnovana mreža NVO, katera šteje 13 društev iz BIH, katera imajo različen krog odjemalcev.

Koordinator in član mreže iz Slovenije je Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src. Cilj mreže je enoten nastop na tujih trgih, predvsem z vidika plasiranja izdelkov na tuje trge in njihovo prodajo. »Eno samo društvo težko dosega uspehe na mednarodnem nivoju, s skupnimi močmi pa jim bo to vsekakor uspelo,« povedo v dobrodelnem društvu.

Pri dobrodelnem projektu sodelovalo veliko Slovencev

24. 12. 2012 ob 18. uri se je začelo predavanje na temo Islam in revščina, na katerem je bilo poudarjeno, da ne smemo pozabiti na naše sosede in ljudi, katerim je pomoč potrebna. Po predavanju je sledil kratek kulturni program in potem odprtje razstave fotografij in umetniških del. Največ fotografij in slik so prispevali člani Grupe Lucido, kateri so tudi bili gostje razstave. Na razstavi so sodelovali tudi umetniki in fotografi iz Slovenije: Rajko Ferk, Alojz Konec, Borut Bencak; Jože Denko in Adriana Pisk.

Z darili so razveselili 2000 otrok

25. 12. 2012 se je v športni dvorani Cazin odvijal osrednji dogodek Otroci otrokom, na katerem so sodelovali gostje iz diaspore: KUD Divanhana Celovec, KUD DEM Kranj, KUD Sevdah Ljubljana, KUD Sanđak Ljubljana. Na prireditvi je bilo podeljenih 1000 paketov, pripravljenih je bilo 1500. Ostali paketi ter še dodatnih 500 se je razdelilo na prireditvi OŠ Osredak in na prireditvi Dan otroškega veselja, katerega je pripravilo KUD Hasan Mujezinović iz Cazina. Z denarjem od prodanih vstopnic so se kupila živila za socialno ogrožene družine.

Po tem osrednjem dogodku so člani Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src iz Bakovec in H.U. Nafaka delili pomoč po domovih, obiskovali socialno ogrožene družine, z njimi izmenjali nekaj besed, se družili in jim na ta način polepšali praznike. Otroci teh družin so risali risbice in na ta način sodelovali v projektu Zavoda LU iz Ljubljane, Otroci rišejo ljubezen. Tem otrokom bo dodeljen šolski pribor ob naslednjem obisku. »Skupaj je bilo tako osrečenih kar 44 socialno ogroženih družin in lahko rečemo, da je projekt popolnoma uspel,« še povedo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.