https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Suzana Zeković osvojila šesto mesto na izboru naj nevesta Evrope

21.01.2013 ob 11:22  

Prejšnji teden so v atenskem kongresnem centru razglasili najlepšo evropsko »nevesto«, ki odhaja na svetovni izbor Bride of the World v Aziji. To je postala Ciprčanka Danieli Castano, Slovenka Suzana Zeković pa je pristala na šestem mestu.


Organizacija lepotnega izbora je bila s strani IFM (Image Fashion Management) modne akademije ocenjena z negativno oceno, saj je glavni organizator kršil nekatere dogovore, ki so bili prvi pogoj, da se je slovenska predstavnica sploh udeležila lepotnega izbora v Atenah. Po navedbah Suzane Zeković in nekaterih sotekmovalk so bili takšnega mnenja tudi nekateri pokrovitelji mednarodnega izbora The European Bride – paradoksalno je bilo predvsem dejstvo, da je organizator zadolžen za številne dogodke in lepotna tekmovanja že več kot desetletje in nikomur ni popolnoma jasno, zakaj se je zmanjšala kakovost organizacije.

Žirijo so predstavljali: Stephan Carras – svetovno priznani modni oblikovalec, Alexandra Loizou – top model in še nekaj imen iz lokalne scene. Ti so odločili, da prvo mesto podelijo dekletu s Cipra, Danieli Castano, prvo mesto spremljevalke je zasedla Grkinja, Anastasija Sidiropoulou, druga pa je bila Samantha Helen iz Velike Britanije. Suzana Zeković, ki je na lepotnem izboru zastopala Slovenijo pod mentorstvom IFM (Image Fashion Management) modne akademije, je na lepotnem izboru zasedla šesto mesto.  Po navedbi glavnega organizatorja naj bi poleg lepote posameznice, ocenjevali tudi kreacijo, v kateri se je pojavila na odru.

Strokovnost in transparentnost je bila kljub izzivom do zadnjega upoštevana s strani Suzane Zeković in IFM (Image Fashion Managament) modne akademije, saj je bilo poskrbljeno za izvedbo vseh obveznosti do pokroviteljev in komunikacijo z lokalnimi mediji in širšo javnostjo. Občutki pa so v veliki meri pozitivni, saj se je na tem mestu pokazalo, kako kakovostno je bilo skupno sodelovanje (Suzana in IFM), ki se je zaradi te priložnosti šele dobro začelo.

Marko Kolar, vodja projekta za IFM: »Razveseljuje me dejstvo, da je bila naša država edina, ki je naredila dodatno promocijo za lepotni izbor The European Bride tudi na nacionalni ravni in da smo bili nekoliko bolj domiselni tudi pri promociji Slovenije v Atenah. Poleg narodne noše - ki je bila obvezna – smo predstvili našo kulturo tudi z izdelki domače obrti kot so čipke, lončeni izdelki in promocijski katalog »I feel Slovenija«, tako se enostavno ni nihče potrudil. Sicer pa smo pokroviteljstvo že v začetku omejili na najnujnejše, torej da je Suzana sploh lahko odpotovala (posoja noše in poročne obleke, promocijsko fotografiranje, stroški bivanja in potovanja v Atene) tako, da smo svoje delo opravljali brez finančnih sredstev, ampak predvsem z namenom promocije naše akademije.«

Dina Slapšak, managerka za IFM: »Vsaka zmaga lahko prinese veliko veselja, še več pa občutek, da je bilo delo opravljeno z največjo mero optimizma, truda in etičnosti. Mi smo z Suzano zelo zadovoljni in ji izrekamo pohvale za trud in profesionalnost.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2013 ob 13:40 ?! gost

      zakoj ste zadnjic zbrisali komentare?! korupciija...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2013 ob 22:13 cicicic gost

      :) mačka je dobra,,, samo osnove geografije ji fejst falijo

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2013 ob 9:09 gost gost

      Kaj je tako težko požreti, da so lahko druge lepše in pametnejše?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.01.2013 ob 13:19 hehe gost

      saj ge san ze prvic neka napiso na to temo kda so dali na stran ka ide v grcijo, pa so mi gladko lepo komentar zbrisali. no vejpa fala bogi ka je prisla do grcije ka nej odisla ger v latvijo glede na njeno znanje..sicer pa zdaj znamo ka je bar dobro organizerana ka ma nekoga za seuf ka ji tej stvari rikta, nekoga ka obvlada :) sicer so pa tu okoli tak sami lejpi pa v sebe zaglednjeje od nje naprej pa do sestre pa do vaneckoga..no bar smo pa lejko ponosni ka nas nesce zna "zabavati" s svojin primitivizmon :)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.01.2013 ob 13:22 vaneca gost

      sicer son nej taksni ka bi posinfo sovascane, somo to ka pa je najlepsi pa najbole pomete pa ma po materi esce..

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.01.2013 ob 22:58 xdx gost

      pa ja vsi so nej pametne kak tij GOST - VANECA

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.01.2013 ob 11:49 Pikaš gost

      Kelko jih je pa sploj tekmovalo? Pa po kakši kriterijaj je ta Suzana (što je sploj una pa ka dela. Ge o njoj ne vem nikaj) prišla v izbor, ka zastoupa Slovenijo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.