https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Robert Celec: Vse okoli Topiča je čudno

21.1.2013  

Mag. Robert Celec, predsednik Nadzornega odbora Mure 05 je bil gost na Murskem valu, kjer je predstavil svoj pogled na stanje v Muri 05 in o razlogih, zakaj Nadzorni odbor ni ukrepal že prej.

Kot je Celec pojasnil na začetku, je NO Mure 05, po izvolitvi septembra 2012, imel pet rednih sej, od katerih se je predsednik Mure 05 udeležil le ene in sicer zadnje.

Topič je spremembe statuta Mure 05 na upravni enoti uredil komaj januarja

Nadzorni odbor Mure 05 ni moral prej ukrepati, saj ni bilo pravnega okvirja za njegovo delovanje. Novembra je NO ugotovil, da spremembe statuta iz septembrskega občnega zbora na upravni enoti še niso bile sporočene in urejene. Januarja je predsednik, ki zakonsko edini lahko ureja tovrstne stvari, po  večkratnih klicih iz upravne enote in s strani NO, statut le dopolnil. Kot je pojasnil Celec, so to bile spremembe, ki so na upravni enoti bile urejene v pičlih petih minutah.

Kolikor je dejanskega dolga kluba se (še) ne ve

UO do sredine decembra ni prejel vseh zahtevanih finančnih poročil s strani predsednika kluba, zato NO tudi ni mogel prej ukrepati, ni bilo pravnega okvirja. Sumi »čudnega« poslovanja. NO do sredine decembra ni dobil vseh zahtevanih finančnih in ostalih poročil. V njih je bilo predstavljeno vse le po delih, toliko dolga tu, toliko dolga tam. Kot so še ugotovili, je Topič v klubu zaposlen, čeprav v statutu društva piše, da člani Upravnega odbora svojo funkcijo opravljajo prostovoljno, tako da Topič v klubu nikakor ne bi smel biti zaposlen.

Kot je Celec dodal, bi ob pametni politiki klub, ob prodaji dveh, treh igralcev pred začetkom sezone lahko bil že zdaj na neki normalni veji, če drugo ne bi številke bile bolj vzdržne, sedaj pa je v stanju, da je večina vlog igralcev na arbitraži že odobrena.

Določeni pogovori  in interesi obstajajo, za razrešitev članov Upravnega odbora bo potrebna sprememba statuta

Po sedanjem statutu, člani društva ne morejo odstaviti članov nadzornega odbora pred iztekom njihovega mandata, tako da bo na skupščini kluba, ki bo v petek, najprej potrebna sprememba statuta.

Kot je pojasnil Celec, Topič s svojim neodstopom odganja morebitne gospodarstvenike, ki bi bili pripravljeni vstopiti v klub. Da bo odstopil je obljubil vsem, pa še vedno ni. Odpovedovanje stvari in odlaganje obveznosti so postali njegova stalna praksa. To ni sistemsko in operativno vodenje kluba, za katerim stoji toliko mladih ki trenirajo in ljudi ki hodijo na tekme.

Želja vseh je, da se klubu priključijo ljudje z dobrimi in poštenimi nameni. Situacija se ne bo uredila z danes na jutri, tudi če klub pade v drugo ligo, samo da ostane in preživi. Mura je in je vedno bila odlična odskočna deska za mlade v Pomurju. Ima blagovno znamo in potencial iz katerega se da marsikaj narediti, pa se ni naredilo nič. Če bi si Topič želel pomoči, bi mu marsikdo priskočil na pomoč a zaprl vrata vsem.

Angleški investitorji? Počasi bo zmanjkalo držav

Nizozemcev več kot očitno ne bo, Topičeva imena o angleških investitorjih so smešna, počasi bo mu zmanjkalo držav. Kot je povedal Celec, Upravni odbor od izvolitve septembra, tj. od vstopa Nizozemcev v klub, ni imel nobene formalne seje, pa tudi kakšnih koli izsledkov iz morebitnih sej ni mogoče nikjer izslediti.

V petek izredni občni zbor društva

Izredni občni zbor društva bo v petek, 25. januarja ob 17.00 uri v prostorih kluba. Kot je povedal Celec je zakonsko predpisani desetdnevni rok od sklica do izvedbe občnega zbora, zato bo ta v petek.  Na občnem zboru bo obravnavano poročilo nadzornega odbora, nato bodo sprejete spremembe statuta in nove volitve organov.

Volitve lahko opravijo člani kluba, še vedno se lahko včlanijo novi člani, plačati pa je potrebno članarino za leto 2013. Kot je zaključil Celec, da če bodo člani na občnem zboru izglasovali, da Topiču zaupajo, bo ta odločitev legalna, v nasprotnem primeru pa bodo verjetno prišli novi ljudje. Klub kliče po prevetritvi!

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2013 ob 13:15 mura13 gost

      Celec glij takše si kak Topič samo dosta mutiš,nindri pa nika ne napraviš,samo politiko cuj motaš pa se hvališ ka si tij naparvo,pa ka si tij nika nej krij pa nika nevejš.Glij tak si ščeu samo v klubi zaslujžiti ker si prlej nikdar nej odo na tekme...

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2013 ob 13:50 aa gost

      Pravi se zdaj oglaša, vej je pa un tisti keri bi mogo kakšne igralce odati ali pa prpelati pa je nej napravo nika. Isti si kak si ka ste bilij na vodilnih položajih. Gotof si.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.01.2013 ob 14:04 halo gost

      Skupčine 99,9% ne bo.Ta nadzorni odbor sploh neve kdaj in kako se skliče izredna skupščina.Preverjeno,da niso dobili vsi člani mure vabila za skupščino,tisti kateri pa so dobili so brez vsakega pečata brez priloge(poslovnik skupščine...),če je izredna skupčina je lahko samo ena točka ne pa tri kot so nadzorniki napisali in naposled da kar se bo sprejelo v petek bo začelo veljati takoj, kar tudi ni res saj mora to potrditi upravna enota,ker ni možno spreminjati statut samo tako.Zato nisem prepričan da bo skupščina,saj niti nimajo dokazev da je Topič naredil kaj mimo zakona oni le sumijo halo tudi jaz marsikaj sumim pa nič dokler nimaš dokazev je to tako.Današnjo nakladanje v odaji vaj kak san zlufto pa nebom komentiral,saj g.Celec ni povedal čista nič novega le sam sebe je hvalil kako bi on delal.Predsednik kluba je naj tisti kateri prinese denar oziroma pripelje resnega sponzorja v klub.Zato je brezve da vsi samo nakladate kako bi če bi itd Topič odšel a nobenega še nisem slišal da bi javno poveda če bom jaz glavni pri muri bodo stali za mano ta in ta sponzor z toliko in toliko denarja.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.01.2013 ob 14:06 destro gost

      gost - aa to je nej tisti Celec ka je bil športni direktor-to je drugi.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.01.2013 ob 14:07 točno tako gost

      Nekdo 100% se strinjam z napisanim.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.01.2013 ob 14:11 anti gost

      Ne bluzite! Celec je zdaj nej faktor. Če de se na skupščini odločalo o odstopu topiča de njegova struja spet poskrbela za to da ostane. Odstopi naj pred skupščino!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.01.2013 ob 14:16 je je gost

      anti je je faktor pa to še kak velki.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.01.2013 ob 14:31 mc gost

      tej topeč se inok že naj poberej v z kluba ,..! ges be pa sicer še najrajše vido ka be bil fabe predsednek pomoje be un vsaj pošteno vodo klub,..

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.01.2013 ob 14:36 mura13 gost

      se strinjan s tebov gost-halo, kda je topič sklico skupščino je nej bilou dobro,ka more biti trij tedne prlej sklicana,pa še puno vsega drujgoga...Zdaj kda je Celec sklico za njega valajo drujga pravila,nič je nej povedo,samo nevej toga pa nevej ovoga,pa tou je nej doubo pa ovo je nej doubo,samo se je hvalo ka je on napravo...Ka pa vse trbej napraviti pa itak nema pojma,pa zdaj že nazaj vličejo ka se investitori ohlajajo...kerih sploh nejso meli.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.01.2013 ob 14:41 gost gost

      mc-ni vse zlato kar se sveti

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.01.2013 ob 14:44 občni zbor gost

      če se van zdi to delovanje topiča v muri normalno potem je tudi z vami nekaj mimo zakaj zdaj je nadzorni kriv s celecom na čeli či se hoče nekaj spremeniti vej pa tak več dale nejde za božjo voljo naj nekdo odstavi topiča in prevzame klub saj slabše nemre biti ker smo klinično mrtvi tudi župan bi lahko se bolj angažiral

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.01.2013 ob 14:58 gostpalinka gost

      gost mc samo nej motati ka de cipot precednik kluba, ge si pa bougi nebeskomi tou najšo ka de cipot precednik kluba. pa ka bi rejsan radi ka de klub na nivoji rogaševec serdice ... pa robi celec, ne motaj. pa za koga je bil te klub odskočna deska. ge je pa kaksne prekmurec velki nogometaš?

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.01.2013 ob 14:59 mura4ever gost

      Topic idi ze enkrat preden unicis klub, bos zadovoljen ce klub do konca propadne pa vsi igralci odidejo?! 99% navijačov te noče vec, niti noben igralec, niti v odboru nisce, sanso si mel vse od prihoda v prvo ligo... Vsi bi na tvojem mestu odstopili ze zdavnaj, izbral si sam v odbor italijane pa nizozemce, pa to sploj nej obstajalo nikdar... Al rabis se atlas ka poiscemo kakso drzavo ka bos pisal na mail ce je kak potencialni investitor??? Halo, boj zaj fer pa pokazi ce ti je kaj do mure... Mura so igralci in navijaci!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.01.2013 ob 15:11 odstopi gost

      Gostpalinka pa halo pa taksi vi ste idioti, pa ka se sekirate sto de klub prevzel, slabše kak je z topičon nemre biti.. Je nej mel moznost? Je in ni nic napravo... Ka zaj serete pizde ene po igralcaj, ka so oni krivi ka takso stanje celi cas, budale ene, rajsi naj igralci odidejo pa navijaci pa te de vas par bedakov z topicon spilalo fuzbal... Kak ste eni pametni... Mel je vse sanse, podporo al kda clovek zjebe telko stvarim telko laze, nategavle, te je enkrat konec... Pogoj je njegov odstop, vas par junakov ka tu serete pa se ne sekirajte kak dale, slabse kak z topičon vec nemre biti... Ce pa ne odstopi pa igralci odidejo pa se zna sto je krivec...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.01.2013 ob 15:12 gostpalinka gost

      zanimijvo je ka se pri toj tragediji kluba nindri ne pojavljajo kak rešitelji imena bivših nogometašev mure. nego celeca dva martinuzi graj

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      21.01.2013 ob 16:22 gost

      fala robi !!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      21.01.2013 ob 18:25 JANI gost

      Vi prekmurci vidim,da ne ločite med Igorjem Celecem in Roberto Celecom, ne moreš verjeti,da ste tako polni sovraštva proti drugim ljudem,ki drugače mislijo kot vi in Topič. Zdaj bom počasi začel verjeti,da vas ima več koristi,če Topič ostane,ker ga tako krčevito branite. Ljudje božji za vsako mesto se nekdo najde, tako slab kot je Topič pa res ne more več biti, kaj res ne vidite,da se že novinarji in cela Slovenija iz vas smeji.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      21.01.2013 ob 18:30 riki gost

      Gost-aa Igorja celeca je Topič nagnal,zato on nemore prodajati igralce. Topič davle igralce za šenki ali pa koliko rabi za sproti.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      21.01.2013 ob 19:19 mimika gost

      Celec vse okrog tebe je tudi zelo čudno!!! :)

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      21.01.2013 ob 20:29 gost gost

      celec baje prodaja igralce čeprav nima nobene funkcije vklubu

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. ms-d
      21.01.2013 ob 20:35 ms-d

      lp,samo ka se nede ta celec in kateri drugi,človek-opekel ko nebo dokazov za kakšno nezakonito delovanja,g-topiča,potem bo pa res sranje na viški,do se pa potem tožili na sodišču,počakajmo pa bomo videli,že sam -sum,ko ga poveš je za tožbo,

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      21.01.2013 ob 20:55 baje gost

      ges san pa čul, ka baje grabo vodstveni garnituri zahrbtom, že eno leto, kopa bosanček gutalj, kere nema v klube nobene funkcije in odava igralce,

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      21.01.2013 ob 20:55 gost gost

      direktorsko mesto je zgubil pa zdaj nema pejnez ka bi bil še dale frajar pa dajal klubu topič slabo se ti piše zato rajši odstopi

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      21.01.2013 ob 20:55 lolek gost

      ti ki so sklicali ta izredni zbor naj najprej preskrbijo kurjavo,baje je v prostorih ND bolj mrzlo kot zunaj,zato Cele,Puhan Fabi,pa ta novinarček,najprej preskrbite kurjavo da ne boste zmrzovali,ali pa se prej ogrejete na glavnem igrišču z kidanjem snega.lp

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      21.01.2013 ob 20:56 investitor gost

      pa dobro, naj že što povej, če so prišle gnes investitore. topič je obečo, ka gnes prijdejo,ale?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      21.01.2013 ob 20:58 wy gost

      of keden

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      21.01.2013 ob 21:31 komunala gost

      Celec vejpa labdo neveš brsnoti pa se nekaj pameten delaš zdaj da gori ste si pametni da so se pa pogučavali za reflektore si pa prvi bil proti če bi bilij leflektorji bi mura špilala doma nejpa v maribori pa bi te lejko odločno gučali što kradne župana ste uvalili v akcijo podarim dobim če bi dobli bi si pravli jas sem to napravo ali zdaj pa ka je pizdarija pa znate samo blatit druge limonade je konec jose armando je gotof prekmurje repulika. ..

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      21.01.2013 ob 21:35 gost01 gost

      Eni ste redno betežni. Prvo ste proti Topiči te ste pa pa proti tistin keri bi radi rešili muro. Sploj vas več ne razmin.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      21.01.2013 ob 22:05 Ang gost

      Topič, pa dobro, ge je zdaj te tvoj nizozemec Steenberg ali Geiling, ka si jiva za gnes napovedo? Pa kak lejko tak nizko ideš? Vejpa nanč enouk ne vejš besede držate!! Ka si sploj gučo o 20 milijonaj evrov ka de nešče investejro. Kak lejko samo tak v trij dnij lažeš? Te se pa san sebe smijleš?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      22.01.2013 ob 0:06 Gost gost

      Topič in župan zelo dobro vodita klub. Še Celec jih ne uspe nadzirat....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      22.01.2013 ob 6:56 Kar eden gost

      Celec si nabira glasove, nič drugega. Je pa toliko negativnosti in posledično kaosa okrog kluba, da mu je propad neizbežen.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      22.01.2013 ob 10:18 mimi gost

      Napišie že končno konkretne rešitve in nove sponzore.Če jih imate?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      22.01.2013 ob 12:16 picek gost

      Ma Celec je politik, zna se pa, kak politiki delajo. V glavi nika, na jeziki pa puno!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.