https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti predstavili Evangeličanski koledar za leto 2013

21.01.2013 ob 12:35  

V Murski Soboti so predstavili letošnji Evangeličanski koledar, najpomembnejšo evangeličansko publikacijo, ki želi ob utrjevanju vere in identitete ohranjati tudi moralno-etične vrednote in biti glasnik dobre vesti.


Urednik koledarja, škof evangeličanske cerkve Slovenije Geza Erniša, je ob predstavitvi koledarja dejal, da koledar, ki ob Evangeličanskem listu predstavlja njihovo osrednjo publicistično dejavnost, v Pomurju ohranja evangeličansko-luteransko versko tradicijo, obenem pa poskuša oblikovati našo vsakdanjost.

Kot je dejal škof Erniša, si želi, da bi koledar pomagal pri ohranjanju vrednot, da bi bil čim manj političen v smislu strankarske politike, da bi bil za vsakega zanimivo in poučno branje ter mesto dialoga o tem, kar se nas najbolj dotika, tudi etično-moralnih vrednot, ki so po njegovem mnenju zatonile v pozabo. Ob tem pa je dodal, da smo v modernem svetu pozabili na osebno odgovornost, s katero bi za vsakim korakom stali z imenom in priimkom, namesto da se skrivamo za ustanovami.

Koledar, ki obsega 360 strani, so izdali v 2400 izvodih. Na naslovnici je biblično vodilo Hebrejcem, ki ga uporabljajo luterani po vsem svetu: 'Saj nimamo tu stalnega mesta, ampak iščemo prihodnje.'

Poleg strokovnih člankov so v koledarju med drugim tudi meditacije, biblična vodila, premišljevanja, poročila iz cerkvenih občin, mladinskega delovanja in Evangeličanske humanitarne podpornice, kronika dogodkov, fotografije s slikarske kolonije Primož Trubar in nagovori ob dnevu reformacije.

Vir: STA, foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2013 ob 14:29 felix gost

      Spoštovani škof g.,ERNIŠA edino vi nam še vlivate upanje v vero in življenje danes in tukaj,se ne vmešavate v dnevno politične akrobacije kot to počne ena druga cerkev zato Vam čestitam za pokončno držo v teh težkih trenutkih slovenskega naroda,zato vodilo TRUBARJA "STATI INU OBSTATI"naj odmeva širom naše domovine en lep evangeličanski pozdrav in vse dobro.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2013 ob 15:09 zetor gost

      Zdaj v teh razmerah nam se trbej oglašanje tega literana.....kama smo prišle...obup

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2013 ob 11:33 streeeeeeesss gost

      @-zetor; tij komentiraj škofovsko pismo tvoje RKC in pusti pametne ljudi, ki se ne vmešavajo v vsakdanjo politiko.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.