https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Politbarometer: Vlado podpira le še 16 odstotkov

22.01.2013 ob 8:45  

Po zadnji raziskavi Politbarometer Janševo vlado podpira le še 16 odstotkov vprašanih. Večina sodelujočih Slovencev je za odstop tako Janše kot Jankovića, obenem pa anketirani podpirajo reforme in proteste.


Center za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij je med 14. in 17. januarjem letos ponovno opravil raziskavo Politbarometer, ki je pokazala, da so nosilci izvršne veje oblasti, še posebej predsednik vlade, izgubili legitimnost. Center je javno objavil prvo delno poročilo o izsledkih raziskave, ki med drugim kaže, da sta vlada in predsednik vlade tokrat deležna doslej najnižje ocene uspešnosti svojega delovanja. Vlado podpira večina preferentov SDS in NSi, skoraj nobene podpore pa ne dobiva pri preferentih preostalih koalicijskih strank.

80 odstotkov podpira odstop Janše in Jankovića

Kot poroča 24ur, je  kot 80 odstotkov anketiranih na vprašanje, ali naj zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije odstopita, odgovorilo pritrdilno v obeh več, tako v primeru premiera Janše kot v primeru ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

90 odstotkov vprašanih nezadovoljnih z demokracijo

Ocena razmer v političnem preseku je izražena skozi izrekanje (ne)zadovoljstva z demokracijo. S stanjem demokracije v slovenski družbi je nezadovoljnih 90 odstotkov vseh vprašanih. Večje zadovoljstvo z demokratičnimi razmerami so izrazili preferenti SDS in SLS, desno samoopredeljeni (17 odstotkov) in le osnovnošolsko izobraženih (15 odstotkov).

Večina vprašanih podpira proteste  in reforme

76 odstotkov vprašanih je izreklo podporo protestniškim gibanjem, od tega jih 46 odstotkov meni, da bi se ta protestna gibanja morala oblikovati v novo stranko, 36 odstotkov pa jih meni nasprotno.

Pri vprašanju o pogledih na alternativne izhode iz družbene krize je 60 odstotkov vprašanih odgovorilo, da je treba družbo postopoma izboljšati z reformami, 30 odstotkov pa jih vidi potrebo po koreniti spremembi celotnega načina delovanja naše družbe z revolucionarno akcijo. Štirje odstotki menijo, da je treba družbo braniti pred spremembami.

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2013 ob 9:01 smeh gost

      Neverjetna je dvoličnost Janše. Ko je Pahorju podpora padla pod 30% je Janša trdil, da ta vlada nima kaj več iskati na oblasti. Kaj potem dela njegova? Da o protikorupcijski komisiji sploh ne govorimo. Ko so izdali negativno mnenje glede Kresalove, je Janša na vse glase zahteval njen odstop. Zdaj, ko je on na tapeti, pa je vse skup le komunistična zarota. Žalostno pa je, da na to njegovo demagogijo in dvoličnost še vedno toliko ljudi naseda.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2013 ob 9:08 ovčji pastir gost

      Kak si napiso...eni so vedno bli in do vedno ostali...OVCE!!! beeeeeeee

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2013 ob 9:36 x gost

      hehe gornjiva...samo Janša izvaja reforme, pa bi naj biu popularen....nejde vküp, nikak.....kda je prejšnja vlada talala bonbončke v obliki subvencij firmam, kera so zmanšala število delovnih ur, te sta nej tulila, kama ido naši pejnazi, ka smo si spodoudele devet miliard.....smešno ali žalostno!!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.01.2013 ob 9:56 jap gost

      jebenti....Janša je že pa korak pred njime.... V treh mesecih bo Janša raztural kriminalno leglo okrog bank in državnih družb... Ne morejo ga več ustavit.. Letele bodo glave in perje.......Virant, Žerjaf in Erjavec do pa ostale z duugen nouson, ka so se prehitro zaletele.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.01.2013 ob 10:07 xx gost

      @x, spomni se samo kakšne populistične ukrepe je janša delal prejšnjič ko je bil na vladi. Spomnite se samo vitrantovega zakona o plačah javnih uslužbencov. Zdaj so pa vsi ti uslužbenci navadni paraziti keri cecajo državo. Gdo jim je pa to omogočil? Janša in njegova vlada! Bombončke talajo vsi politiki tak da ne seri nekaj na pamet pa ne podpiraj lopovščine politikov. Če bi janša rad razturo kriminal more najprej v prvi vrsti sebe zapreti. Pa še glede teh fscinantnih reform katere baje izvaja janša, cela evropa gre v drugi smeri z reformami (vključno z nemčijo in toliko opevano avstrijo) in se počasi vleče iz krize, janša pa nas vodi v kontra smer in kolikor vidim neke luči na koncu tunela pri nas še ni za viditi. Povrh vsega nas iz tujine opozarjajo, da te reforme kere bi rad uvedo janša niso glih na mestu in da ne bodo prinesle želenih učinkov. Da o prevzemu SOVE, vseh represivnih orgamov, sodstva, tožilstva, vojske, ustavnega sodišča in drugih državnih ustanov iz strani janše in njegovih hlapcov in kimavcov sploj ne govorim. SDS in janša se v sloveniji dejansko obnašajo kot severno korejska stranka. 16% podpora pa se še vedno sili v ospredje. Ta človek je sposoben zanetiti državljansko vojno samo da se obdrži na oblasti. Narod je že zadosti skrego med sebo.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.01.2013 ob 10:11 gost gost

      x + jap ... beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.01.2013 ob 10:23 smeh gost

      @X, ne bodi smešen glede Janševih reform. Te reforme bi lahko že dosti prej meli, če jih Janša nebi rušil z namenom, da se dokopa oblasti. In v času prejšnje Janševe vlade, ko je bila konjuktura, takrat bi mogli izvesti vse te reforme in bi nam danes dosti bolje bilo. Vendar je Janša veselo trobil, da v Sloveniji krize ni...

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.01.2013 ob 10:26 @xx gost

      ti kak zglejda vijdeš rdečo zvezdo na kunce tunela...... .....eni bi iz sovraštva do Janše uničili domovino........verjetno je tou nej njihova domovina.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.01.2013 ob 10:41 xx gost

      Eni bi pa iz ljubezni do janše razprodali in uničili celotno državo ne glede na posledice. Rdečo zvezdo vidite samo ivanovci, vsi ostali smo to že preboleli. Van so pa otroške bolezni še vedno ostale. ZA PROPAD DOMOVINE Z JANŠO NAPREJ !

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.01.2013 ob 10:44 xy gost

      če je štoj sposoben zanetiti državljansko vojno, te je to RDEČA BANDA KOMUNISTIČNA z palčkom na čelu,keri je tudi Pahorjevo vlado rušil in ne Janša.Janša vlada 6 mescev in rdeči pričakujete čudeže,leta bodo pretekla da se bo Slovenija finančno ostalila.Rdečkari in komplet javni sektor se bojite za svoje privilegije ,in zato vam je g.Janša vse samo človek ne.JANŠA,JANŠA-reši nas te komunistične navlake ,ˇ"VEČINA SLOVENCEV TE PODPIRA "!

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.01.2013 ob 10:50 smeh gost

      @xy, Janša vlada 6 mesecev? Koliko jaz vem, je to že tretji mandat, ko je Janša v vladi. Sicer pa nima smisla sploh kaj pisati o tem. Tisti, ki so za Janšo ti itak takoj očitajo, da si rdeči komunist, ker se pač ne strinjaš z njegovo politiko. Dejstva so pač dejstva, ki jih eni nočejo videti.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.01.2013 ob 11:22 ć gost

      xx-ti si malo zabrko,tau vala za rdeče do kučana,pogledni Soboto koga je volila raja zadnje lejta?In tej betek se neda pozdraviti tau mate v glavi !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.01.2013 ob 11:27 zvezda-na gost

      @ xy, moral bi napisati "JANŠA VEČINA BEDAKOV TE PODPIRA"

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.01.2013 ob 11:37 gost gost

      točno tak, večina bedakov podpera janšo, še dobro ka je teh samo še 16% v sloveniji. narod pomali k sebo odi od zaslepljenosti. lopovi se med sebov podpejrajo, tisti ka ste za janšo glih tak kradnete pa lažete na vsakon koraki.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.01.2013 ob 11:59 đ gost

      gost-kakšni lopovi ste RDEČI ,ostali van ne sejgajo do kolen,me pa veseli da se vam čas privilegijov izteka in da vam g.JANŠA rejdno gvinte rejže in z podporo Slovenskoga naroda de narejdo red v tej partijski državi.Nedaj se JANŠA !

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      22.01.2013 ob 12:17 gost gost

      ge san nigdar nej bil rdeči za raliko od janše in skoraj celotne garniture SDS politikov. vsi bivši komunajzari kateri se kradnoti naučili v prejšnjon sistemi in gda so tan vse pokradli so si napravili svojo državo v kateri lahko še naprej nekaznovano plenijo. človek, tij sploh čitaš ka pišeš? slovenski narod ma pun kufer janše pa teh politikov, 16% ovc ga samo še podpera. 16% je ta tebe podpora slovenskoga naroda? ti si ziher ovi nino, edino on takše oslarije bebaste piše. :)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.01.2013 ob 12:33 VIVA JANŠA gost

      VIVA JANŠA !!!! VIVA SDS !!!!! VIVA SLOVENIJA !!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      22.01.2013 ob 12:46 gost gost

      govedo blesavo... če bi biu pravi slovenec bi pijso Živel Janša in Živela Slovenija. same budale zabite ste v SDS, ajajajajaj... če bi mejne takši buhtlni podpejrali bi na se na janšovon mesti že obeso od sramote.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      22.01.2013 ob 12:57 smrkci gost

      Slovenije niti BOG več nemore rešiti ,ker že od 1991 leta vsi politiki in tajkuni kradejo denar nam navadnim smrtnikom.Ko so pa volitve nam pa prodajajo meglo,za mene so vsi politki lažljivci in kradljivci že 21 let.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      22.01.2013 ob 13:01 gost gost

      @smrkci, si normalen? ka to pišeš? vej pa janša je ja nej takšen. on je največji poštenjak v sloveniji, on nan ne prodaja megle, on na jo zašenki davle.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      22.01.2013 ob 14:37 smeh gost

      Najbolj smešno pa je, ko podporniki Janše označujejo tiste, ki se ne strinjajo z njimi kot rdeče komuniste. Če pa se ravno Janša oz. stranka SDS poslužujejo metod in politike komunizma - kult osebnosti, režimski mediji, strankarski kadri v vseh porah življenja, tudi v tajni službi, diskreditacija tistih, ki ne mislijo isto kot oni,... Ampak to seveda ne preseneča, če vemo da je veliko članov SDS nekdanjih komunistov. Kar se Janezek nauči, to Janezek zna.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      22.01.2013 ob 15:53 gost gost

      http://www.delo.si/mnenja/blog/mozje-ki-niso-odstopili.html ... janša se naj malo zamisli in se spomni kaj se je dogajalo s tistimi ki v preteklosti niso odstopili in so se arogantno in žaljivo obnašali do lastnega ljudstva in se na smrt oklepali svojega stolčka.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      22.01.2013 ob 16:28 smrkci gost

      Ko je bil kumonizem so se gradile tovarne in druge ustanove ljudje so imeli delo,gradili so si hiše itd...bilo je vse kar so ljudje potrebovali.Kaj pa imamo danes? Izropano državo ljudje brez dela brez denarja brez domov in brez hrane,in to že od leta 1991.Kdo je kriv?Se ve,to so politiki,tajkuni,odvetniki ,sodniki,bankirji,menedžerji,delodajalci,sindikati itd...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      22.01.2013 ob 20:31 VIVA JANŠA gost

      VIVA JANŠA !!!! VIVA SDS !!!!! VIVA SLOVENIJA !!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      22.01.2013 ob 20:31 Bandi gost

      Ja smrkci z vsen se strinjam samo z koncen se ne strinjam ka so krivi delodajalci pa sindikati.Krivi so EKONOMISTI to so ta klika kera je pripelala Slovenijo v bankrot .Vsaki keri je mel pet minut časa je šo študerat ekonomijo ali nekšo javno upravo.Zakoj zato ka so za študij tehnike pa gospodarskoga ustvarjanja bili pretupi.Zdaj nan pa te isti ekonomisti dikterajo kak moremo delati.99/ jih nagnati delat v fabrike v delavnice na ceste zmetat ka do bar vidli kak se težko zasliži 500 evrov.Sindikati so pa telko krivi ka so sindikalni člani dopustili ka sos e te pijavke dobesedno pricecale na članstvo PA PIKA.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      22.01.2013 ob 22:04 gost gost

      Ehhh, Bandi. Kakšni EKONOMISTI ? Naš JS se je zadnjih 15 let razbohotil kot nikjer na svetu. Zaposlovalo se je po politični, prijateljski in rodbinski liniji. Pa OK, saj vsak rabi od nečesa živeti. Naslednja napaka je bila, da se je vsem tem zviševalo plače še pe še. Spet je temu bortovalo prej omenjeno dejstvo. Ker pa gospodarstvo ni zmoglo tega tempa, se je država zadolževala, da je lahko pokrivala izdatke za plače. Po drugi strani so pa tudi ostali stroški javnega sektorja enormno visoki. Takih stroškov nima noben subjekt v gospodarstvu. To pa zato, ker so delali s tujim, beri državnim, oziroma našim denarjem. Nikjer v JS nihče nikjer ne varčuje, razne nekaj malega zadnja leta. Prideš v kakšno javno zgradbo sredi zime in te skoraj kap, tako je vroče. Dame sedijo v kratkih rokavih. Ko jim postane vroče pa odprejo okno, radijatorji pa še vedno na fuuul. To sem sam videl na lastne oči. Poleti pa seveda vsi klime in hladno, da te spet stisne, ko prideš notri. Stroški v JS so tudi ogromni. In takšni, ki niso vajeni šparanja tudi seveda pri plačah nočejo. Čeprav so že itak priviligirana vrsta glede na razmere v gospodarstvu, pač oni tega ne razumejo in hočejo izsiljevati višje plače. Ne zavedajo se, da ta denar, ki ga oni dobijo in se derejo, da jim prišada, mora prej nekdo zaslužiti. Oziroma mora nekaj ustvariti in prodati. Težko bo še težko.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      22.01.2013 ob 22:18 bandi gost

      Ja pa kdo so te izšolane dame ali mogoče švelje ,delavke Mure kere se poleti kujajo na vročini pozimi pa bole delajo bole jim je toplo.Nej izšolani kader keri nitik ne pomni kak se termostat zapre kak se posvet vogasne.Pa te bi glij mogli znati ka pomeni če je prevroče ali premrzlo.Pa nevejo zato ka so šole dobili na tomboli. Drugo što pa je generero javni sektor ali nej pa tej kader z pritiski na politiko strice tete itd. Vsega so krivi EKONOMISTI.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      23.01.2013 ob 11:13 gost gost

      Hehehe, bandi, ne EKONOMISTI. POLITIKA je kriva, ker se je zaposlovalo po dolgem in počez. Malo piflanja, da se je s šesticami lezlo skozi na kakšnem FDV-ju. Potem služba v JS/JU, seveda preko poznanstev. To je tista klavrna podoba naše države.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.